„Huawei“ kompanijos „P“ serijos išmaniųjų telefonų istorija prasidėjo 2012 m., kai pirmasis „Huawei Ascend P1“ modelis pasirodė kaip kompanijos pavyzdinis telefonas. 2016 m. pasirašė bendradarbiavimo sutartį su „Leica“, kad pakeistų požiūrį į mobiliąją fotografiją.

Per kelis metus šių telefonų modelių pavadinimai sutrumpėjo, patys įrenginiai padidėjo, o kritikai antrus metus iš eilės išrenka „P“ serijos išmaniuosius kaip geriausiai fotografuojančius telefonus. Ne išimtis ir šie metai. Kompanijos teigimu, „Huawei P30 Pro” žada pranokti ne tik visus esančius rinkoje, bet ir vėl būti geriausiu pasirinkimu, jei prioritetas telefone yra kamera. Todėl nenuostabu, kad ši serija, yra geriausiai žinoma ir sėkmingiausiai parduodama.

Daugiau spalvų

Paryžiuje išvydome du flagmanus – „Huawei P30“ ir „Huawei P30 Pro“. Kiek pigesnis „P30“ turi 6,1 colio OLED plokščią ekraną su 19.5:9 formato santykiu su 2340x1080 raiška , o „P30 Pro“ yra 6,47 colių, bet su išlenktu OLED ekranu, identiška raiška ir tokiu pat ekrano įstrižainės santykiu.

Abu telefonai veiks su „Kirin 980” procesoriumi skirsis tik jų atminties dydis. „Huawei P30” turi 6 GB RAM ir 128 GB vidinės atminties, o „P30 Pro” jau su 8 GB RAM ir 256 GB vidine atminti. Abu telefonai palaiko dvi SIM korteles arba galima praplėsti vidinę atmintį su nano SD kortele.

Dizainas labai panašus kaip ir praėjusių metų „P20”, tik šiais metais ekrano išėma viršuje kur kas mažesnė. Jei „P20 Pro“ išsiskyrė unikalia „Twilight“ spalva, tai naujoji serija modelių turi daugiau skirtingų ir patrauklių spalvų. Be įprastos juodos, „P30” bus galima rinktis su mėlyna ir violetine apdaila arba žalia ir mėlyna apdaila. Tuo tarpu „P30 Pro“ išsiskirs raudona/oranžine apdaila, baltos ir pašvaistės spalvų. Gaila, kad ne visos spalvos bus prieinamos Lietuvoje.

„Huawei“ telefonai pasižymi ne tik talpiomis, bet ir našiomis baterijomis, kurios efektyviai išnaudoja resursus ir puikiai atlaiko net dvi paras naudojimosi. „Huawei P30“ turi 3650 mAh, o „P30 Pro” 4200 mAh talpos baterijas. Abu modeliai turi greito krovimo technologiją, o „P30 Pro” atgalinio krovimo technologiją sulietus telefonus.

Piršto atpažinimo jutiklis abiejuose telefonuose yra ekrane, kaip ir „Huawei Mate 20 Pro”, tik šį kartą 30 proc. greitesnis.

Huawei P30 Pro

Kamera, kuri matys net naktį

Pagrindinis dėmesys – naujųjų telefonų kameros. Jei skambinti ir rašyti galima visais išmaniaisiais, tai nuotraukų kokybė yra sritis, kur kompanijos labiausiai konkuruoja. Gamintojai drąsiai skelbia, kad abu „Huawei“ flagmanai nustebins visus fotografijos mylėtojus. Žinoma, „Pro“ versija bus šiek tiek inovatyvesnė, todėl ir brangesnė.

„Huawei P30“ yra įrengta trijų galinių fotoaparatų sistema, o „P30 Pro“ – turi net keturias kameras nugarėlėje. „P30” turi 40 MP 27mm f/1.6 diafragmos, 16 MP 17 mm f/2.2 diafragmos plataus kampo ir 8 MP 80 mm f/2.4 diafragmos priartinimui skirtus jutiklius, o „P30 Pro“ 40 MP 27mm , 20 MP 16 mm ir 8 MP 125mm 5 kartus priartinimu su papildomu „Time of Flight“ jutikliu, skirtu išgauti efektyvesni fono išliejimą. Priekinės kameros abiejų vienodos – net 32 MP. Tai didžiausias megapikselių skaičius išmaniojo telefono priekinėje kameroje.

Praėjusių metų „Huawei P20 Pro“ modelyje esantis penkis kartus hibridinis priartinimas, dabar atsiranda ir 3 kartus „P30” telefone, o „P30 Pro” telefono kamera galės priartinti 3 kartus optiniu, 5 kartus hibridiniu ir net 30 kartų skaitmeniniu būdu. Funkcija, kurios labai pasigendu kituose išmaniuosiuose, susirinkusieji į pristatymą pasitiko šią žinią ovacijomis.

Huawei P30 Pro

Taip pat „Huawei P30 Pro” telefonas bus unikalus ir tuo, kad 40 MP „Super Spectrum Sensor“ jutiklis galės fotografuoti naktį su „Super High ISO“, kurio jautrumas siekia net iki 409600. Kaip telefonui, tai tikrai įspūdinga. Žinoma, atsiranda tikimybė nemažam „triukšmui“ nuotraukose. Bus įdomu išbandyti realiame gyvenime.

Pristatymo metu palygino nuotraukų kokybę su pagrindiniais konkurentais, „Samsung Galaxy S10+” ir „iPhone XS Max“. Rezultatas, darytas „Huawei P30 Pro“ atrodė įspūdingas.

1/1,7 colio „Huawei SuperSpectrum“ jutiklis į šviesą žvelgia iš esmės nauju būdu. Naujo tipo RYYB (red-yellow-yellow-blue) filtras skiriasi nuo tradicinio RGBG (red-green-blue-green) Bayerio filtro, pakeisdamas žalius pikselius į geltonus, todėl „P30“ ir „P30 Pro“ įrenginių didžiausi ISO įvertinimai atitinkamai yra 204 800 ir 409 600. Su šiuo esminiu jutiklių technologijos pakeitimu, įskaitant didesnius pikselius, „Huawei“ flagmanai suteikia galimybę fiksuoti išskirtinius kadrus ir vaizdo įrašus skirtinguose apšvietimo scenarijuose.

Jei anksčiau „Huawei“ išskirdavo labiau fotografijos galimybes, tai šiais metais žada nustebinti ir pagerinta video kokybe. Telefonuose bus optinis vaizdo stabilizavimas, o maksimali raiška bus 4K 60 kadrų per sekundę. Naujoji „P30“ flagmanų serija turi „SuperSpectrum“ jutiklį, kuris suteikia galimybę kokybiškai filmuoti net ir esant itin menkam apšvietimui. Be to, AIS ir OIS funkcijos palaiko vaizdo stabilizavimą esant skirtingiems vaizdo įrašo nustatymams.Įdomiausia filmavimo savybė yra „Huawei Dual-View Video“ technologija. Dvigubo vaizdo įrašymu galima tuo pačiu metu įamžinti, pavyzdžiui, tiek itin plataus kampo vaizdo įrašą, tiek priartintą vaizdą.

Huawei P30 Pro

Nebereikės automobilio raktų

Įdomiausia, kad „Huawei P30 Pro“ modeliu bus galima atrakinti ir užvesti automobilį. Šiuo metu tai galima padarytu su 7 „Audi“ modeliais 20-tyje skirtingų šalių. Išmanusis taps universalus – ne tik piniginė, bet ir raktas.

„Telia“ praneša, kad „P30“ telefonas su 6 GB operatyvinės ir 128 GB vidinės atminties Lietuvoje kainuos 699 eurus, o „P30 Pro“ galima rinktis iš dviejų versijų – su 6 GB operatyvinės ir 128 GB vidinės atminties (899 Eur), arba 8 GB operatyvinės ir 256 GB vidinės atminties (999 Eur). Telefonų vidinę atmintį galima išplėsti „nanoSD“ kortele. Telefonus galima rinktis su Krištolo žydros, Pašvaistės arba Grafito juodos spalvos korpusu.

Prekyba „Huawei P30“ serijos telefonais prasideda jau kovo 27 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)