Šiai metais parodoje daugiausiai buvo kalbama apie 5G ryšį ir kompanijų pastangas, jis taptų realybe ir kuo greičiau pasiektų vartotojus. Išmaniųjų įrenginių gamintojai žada, kad kartu su šiuo žingsnius bus užtikrinta daug didesnė paslaugų kokybė ir įrenginių našumas.

Kad ir kokius privalumus žadėtų 5G ryšys, visų žvilgsniai vis tiek daugiausiai krypo į sulankstomus telefonus. Čia dėmesį dalijosi dvi kompanijos – „Samsung“ ir „Huawei“. Tiesa, parodos lankytojams tiesiog teko pavarvinti seiles į šias naujoves žiūrint iš toli. Tiek „Samsung Galaxy Fold“, tiek „Huawei Mate X“ telefonų į rankas paimti dar nebuvo galima. Gėrėtis šiomis naujovėmis teko kaip muziejuje esančiais eksponatais – už stiklo arba žiūrėti, kaip juos savo rankose laiko kompanijų atstovai.

Huawei Mate X

Tiesa, „MWC 2019” parodoje buvo galima išbandyti keletą kitų įdomių telefonų ir įrenginių, kurie greitu metu turėtų pasiekti ir Lietuvos pirkėjus.

Parodos apdovanojimai – „Huawei“ produktams

Labiausiai žinoma kaip išmaniųjų gamintoja, „Huawei“ parodoje be sulankstomo telefono pristatė ir nešiojamų kompiuterių seriją – „MateBook X Pro“, „MateBook 13“ ir „MateBook 14“. Atnaujintas „MateBook X Pro“ ir sulenkiamas telefonas „Mate X“, pristatyti „MWC 2019“ parodoje, buvo įvertinti įvairių ekspertų ir pelnė „Best of MWC 2019“ apdovanojimus. Kompanijos atstovas džiaugėsi, kad trijų metų darbas ties „Mate X“ davė teigiamą rezultatą, o susidomėjimas šiuo išmaniuoju parodo, kad kompanija juda teisinga linkme.

Kol pirmasis „Huawei“ sulankstomas telefonas buvo demonstruojamas už stiklo, nešiojamuosius kompanijos kompiuterius galėjo išbandyti visi norintys. Netrukus Baltijos regione pirmą kartą prasidės oficiali prekyba „Huawei“ kompiuteriais.

Huawei MateBook

Geriausias ir daugiausia apdovanojimų pelnęs „MateBook X Pro“ naudoja „Intel“ naujus aštuntos kartos „Core i7-8565U“ ir „Core i5-8265U“ procesorius, GeForce MX150 su 2 GB GDDR5 VRAM arba GeForce MX 250 su 2GB GDDR5 VRAM vaizdo plokštes. Atminties parinktys yra 8GB ir 16GB, o saugojimas yra 512GB arba 1TB.

Be to, kad „MateBook X Pro“ yra pakankamai plonas (14,6 mm) ir lengvas (sveria tik 1,33 kg.), jis taip pat ir yra galingas bei turi išskirtinių savybių, kurių neturi kiti nešiojami kompiuteriai. Visiems, turintiems naujausius „Huawei“ telefonus, nauji kompanijos kompiuteriai turėtų būti patrauklūs dėl patogaus įrenginių sinchronizavimo.

„Huawei Share“ leidžia lengvai keistis nuotraukomis ir failais belaidžiu būdu tiesiog prilietus telefoną prie kompiuterio. Kompanijos teigimu, perkėlimo greitis yra iki 20 Mbps (100x greičiau nei „Bluetooth“). 1000 nuotraukų į kompiuterį perkels per 3 minutes, o 1 GB vaizdo įrašą per minutę. Svarbu žinoti, kad ši funkcija veiks tik su „Huawei“ telefonais, turinčiais „EMUI 9.01” vartotojo sąsają.

Trimis pirštais perbraukus kompiuterio ekraną bus padaroma nuotrauka, kurią taip pat iškart galima redaguoti ir perkelti į telefoną.

„Xiaomi Mi 9“ – geriausia triguba kamera filmavimui su 48MP sensoriumi

Ko gero patraukliausia telefonų kompanija Lietuvoje yra „Xiaomi“. Naujausi techniniai išmaniųjų parametrai ir patraukli kaina vilioja ne vieną. Kol „Samsung“, „Huawei“ ir „Apple“ flagmanai kainuoja tūkstantį ir daugiau eurų, „Xiaomi“ pelno pirkėjų simpatijas savo flagmaną parduodama su mažiau kaip 600 eurų.

Xiaomi Mi 9

Tie, kas domisi ir kam svarbu techniniai parametrai, tai „Xiaomi Mi 9“ nuvilti neturėtų. Naujausias „Snapdragon 855“ procesorius, 6 arba 8 GB RAM su 64 arba 128 GB vidinės atminties. Išvaizda lyginant su „Xiaomi Mi 8” labai nepakito, tačiau ekranas dabar didesnis – 6,39 colių ir turi mažesnę išėmą („The Notch“). Nuo įbrėžimų skirta „Corning Gorilla Glass 6” ekrano apsauga, o speciali „Xiaomi Mi 9 Explorer“ versija turi net 12 GB RAM ir 256 GB atminties. Baterijos talpa „Mi 9“ telefono 3300 mAh gal kiek mažoka, bet išmanusis turi 27W greitą krovimą.

Šis išmanusis turėtų suvilioti mėgstančius fotografuoti ir filmuoti. Bendras „Mi 9“ telefono kameros įvertinimas „DxOmark“ specialistų yra 107 balai, o video – net 99 ir tai didžiausias įvertinimas tarp kitų išmaniųjų telefonų.

„Xiaomi Mi 9“ turi tris kameras nugarėlėje: 12 MP teleobjektyvo, 16 MP itin paltaus kampo ir 48 MP naują „Sony“ sensorių. Priekinė kamera lieka tokia pat kaip ir praėjusių metų „Mi 8” – 20 MP. Naujausias „Xiaomi Mi 9“ leis filmuoti maksimalia 4K raiška jau 60 kadr. per sekundę, o sulėtintai net 960 kadr. per sekunde FullHD raiška. Bus įdomu išbandyti realiame gyvenime, kai pasirodys Lietuvoje.

„Sony Xperia 1” leis kurti kino filmus

Nors „Sony“ išmanieji telefonai ir praranda populiarumą, tačiau vis randa būdų kaip nustebinti savo naujais įrenginiais. „MWC 2019” parodoje išvydome net kelis naujus telefonus – „Sony Xperia L3” „Sony Xperia 10”, „Sony Xperia 10 Plus” ir „Sony Xperia 1”. Šiais metais kitų „Sony“ gaminių (televizorių ekranų, profesionalių kamerų) surinktą patirtį perkėlė į telefoną.

Sony Xperia 1

Jei kelis metus iš eilės „Sony“ dizainas mažai kuo keitėsi, tai paskutinių modelių išvaizda gana išskirtinė. Naujieji telefonai turi 21:9 ekrano įstrižainės santykį. Atrodo gal ir ilgoki, bet rankose laikyti labai patogu. Šis sprendimas geras tuo, kad skaitydami turinį ekrane galime matyti didesnį naujienų srautą, o visi kino filmai filmuojami 21:9 formatu, todėl „Netflix“ žiūrėti bus tobula.

Įdomiausias yra šios kompanijos flagmanas „Sony Xperia 1“ turintis pirmąjį 4K raiškos OLED ekraną išmaniajame telefone. Telefono patrauklumą papildo naujausias „Snapdragon 855“ procesorius, 6 GB RAM, 64 arba 128 GB vidinės atminties su galimybę praplėsti micro SD kortele iki 512 GB bei apsauga nuo dulkių ir vandens (IP68). Turi nekeičiamą 3300 mAh talpos bateriją, kuri atrodo šiek tiek per maža tokiam ekranui.

Dar praėjusiais metais „Sony“ pristatė 48MP kameros sensorių, kurio pati į savo telefoną taip ir neįdėjo. „Xperia 1“ nugarėlėje dabar jau su trimis kameromis. Visos jos yra 12 MP – įprastas, teleobjektyvo ir itin plataus kampo jutikliai.

Šiemet „Sony“ nusprendė pasiskolinti technologijų iš savo profesionalaus kinematografijos „Alpha“ įmonės padalinio. Vienas iš jų yra akių AF – intelektuali fokusavimo sistema, kuri suteikti įspūdingą tikslumą.

Įdomiausia „Xperia 1“ telefone yra „Cinema Pro“ – papildoma vaizdo įrašymo programa, sukurta bendradarbiaujant su „Sony“ „CineAlta“ padaliniu ir skirta kinematografijos entuziastams. Svarbiausi akcentai – filmavimas 23,98 kadrų per sekundę 3840 x 1640 arba 2520 x 1080 raiška. Filmuojant bus galima keisti skirtingas kameras, reguliuoti ISO ar naudoti rankinį fokusą.

„Nokia“ išmanusis net su penkiomis kameromis

Nemažai gandų sulaukęs „Nokia“ išmanusis su penkiomis kameromis nugarėlėje virto realybe – „Nokia 9 Pureview“. Daugiausia vidutinės klasės ir biudžetinius išmaniuosius telefonus siūlydama „HMD“ kompanija, kuriai priklauso „Nokia“, vartotojams pagaliau pristato pirmąjį flagmaną, vertą dėmesio.

Nokia 9 PureView

Pagrindinius, flagmanui būdingus techninius parametrus – piršto jutiklį ekrane, veido atrakinimo sistemą, 6 GB RAM, 128 GB vidinės atminties ir apsaugą nuo dulkių ir vandens (IP67). Pats ekranas yra 5,99 colio 2K OLED raiškos, o baterija 3320 mAh talpos. Gal kiek nuvilia „Nokia 9“ telefone esantis „Snapdragon 845“ procesorius, o ne naujausias „855“.

Įdomiausia „Nokia 9“ dalis yra net penkios kameros nugarėlėje. Visos yra 12MP f/1,8 diafragmos objektyvai: dvi kameros yra RGB, o kitos trys yra vienspalvės. Kompanijos atstovai teigia, kad visi penki vaizdai (kartais net kelios fotoaparato nuotraukos) yra sujungiamos, kad būtų sukurtas vienas vaizdas, turintis įspūdingą dinaminį diapazoną – iki 12,4 skirtumų tarp šviesos, kuri yra tokia pati kaip tikra didelė jutiklio kamera.

„LG“ siūlo išmanųjį su dviem ekranais

Kurį laiką „LG“ išmanieji telefonai buvo pasitraukę iš Lietuvos, tačiau praėjusių metų pabaigoje telekomunikacijų bendrovės vėl ryžosi suteikti vartotojams daugiau įvairovės ir pasiūlė keletą šios kompanijos telefonų. Parodoje sulankstomo „LG“ telefono neišvydome, bet kompanija pristatė išmanųjį „LG V50 ThinQ 5G“ su dviem ekranais.

LG V50 ThinQ 5G

LG „Dual Screen“ iš esmės yra tiesiog dėklas su antruoju OLED ekranu. Jei „V50“ ekranas yra 6,4 colio, tai su dėklu turite dar 6,2 colio įstrižainės papildomą ekraną. Kiek tai praktiška ir naudinga, spręs patys vartotojai, bet sulenktas telefonas nėra jau toks plonas ir kišenėje nešiotis, manau būtų nepatogu.

Dvigubas ekranas bus naudingas žaidimų mėgėjams. „LG“ sukūrė „Game Pad“ programą, skirtą naudoti kartu. Iš esmės, vienas ekranas paverčiamas jutiklinio ekrano žaidimo valdikliu, kuris atrodo kaip „Nintendo“ DS linija. Programinė įranga taip pat leidžia pakeisti „Game Pad“ išvaizdą su keliomis iš anksto nustatytomis parinktimis.

Pagridiniai „LG V50 ThinQ 5G” parametrai: 6,4 colio 3120×1440 raiškos ekranas, „Snapdragon 855” procesorius, 6 GB RAM, 128 GB atminties, trys (12MP, 12MP ir 16MP) galinės kameros, dvi (8MP ir 5MP) priekinės kameros ir 4000mAh baterija. Taip pat šis telefonas palaiko 5G ryšį, todėl greitu metu jo Lietuvoje dar nepamatysime.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)