Telefonas buvo pristatytas „Mobile World Congress“ parodoje, kuri vyko Barselonoje.

Visi penki „Nokia 9 PureView“ objektyvai veikia kartu, tokiu būdu suteikdami daugiau detalių nuotraukoms.

„Nokia 9 PureView“ naudoja 5.99 colių OLED ekraną su 18:9 vaizdo santykiu, QHD+ bei 2880 x 1440 rezoliucija. Ekranas turi didokus rėmelius apačioje ir viršuje. Prietaisas turi aliuminį korpusą su stikliniu galu. Telefono ekrane yra įmontuotas pirštų antspaudų skaitytuvas ir, remiantis atnaujinta informacija, flagmanas naudoja ultragarsinį skaitytuvą, visai kaip „Galaxy S10“ ir „Galaxy S10+“. Įrenginys palaiko „Qi“ belaidžio krovimo funkciją, tačiau neturi 3.5 mm ausinių lizdo

Kadangi „Nokia 9 PureView“ turėjo būti pristatytas praeitais metais, priešingai nei kiti 2019 metų flagmanai, šis turi „Snapdragon 845“ procesorių bei naudoja 6 GB RAM su 128 GB vidinės atminties. Telefonas yra atsparus vandeniui ir pasitenkina mažoka 3320 mAh baterija. „HMD Global“ liko ištikimi „Android One“, todėl „Nokia 9“ turi gamyklinę „Android 9 Pie“ versiją.

Pati svarbiausia ir laukiamiausia telefono funkcija, be abejonės, yra penkiaguba kamera. Visos penkios kameros yra 12 MP su F/1.8 diafragma. Du objektyvai yra naudojami kaip spalvų jutikliai, o likę lęšiai yra monochrominiai. Fotografuojant visi penki kameros jutikliai veikia kartu ir jų rezultatai yra suliejami į vieną nuotrauką. Individualūs jutikliai taip pat gali užfiksuoti kelias ekspozicijas, kurios padeda pridėti daugiau detalių. Unikali kameros jutiklių kombinacija leidžia telefonui sugerti 10 kartų daugiau šviesos negu telefonui su vienu spalvos jutikliu. Telefonas taip pat gali didžiuotis labai aukštu dinaminiu diapazonu.
Nokia 9 Pureview

Penki objektyvai gali užfiksuoti iki 1200 sluoksnių gylio informacijos ir sukurti ypač aukštos rezoliucijos gylio planą. Dėl šios priežasties „Nokia 9 PureView“ fotografuoja geresnės kokybės portreto režimo nuotraukas. Telefonas taip pat suteikia vartotojams galimybę nustatyti nuotraukų gylį, jas redaguojant.

Kadangi „Snapdragon 845“ procesorius daugiausiai gali palaikyti tris objektyvus, „HMD Global“ pasinaudojo šviesos kondensatoriaus mikroschema, kuri valdo penkis objektyvus vienu metu. Kompanija sulaukė „Qualcomm“ pagalbos, kurie padėjo optimizuoti kameros sistemą taip, kad ji veiktų geriausiu įmanomu pajėgumu su naudojamu procesoriumi.
Nokia 9 Pureview

Pranešama, kad „HMD Global“ vis dar tobulina „Nokia 9 PureView“ programinę įrangą, kad dar labiau patobulintų kameros sistemą. Europoje telefonas kainuos 599€. Palyginus su kitais kompanijos telefonais, kaina yra gana konkurencinga. Vis dėlto įrenginys naudoja „Snapdragon 845“ procesorių, kuris gali nuvilti kai kuriuos vartotojus. Laimei, vėliau turėtų pasirodyti 5G ryšį palaikantis variantas su „Snapdragon 855“ procesoriumi.