„DxOMark“ – patikimas išmaniųjų telefonų kamerų, objektyvų ir vaizdo kokybės vertinimo standartas. Pagal jį, vadovaujantis griežtu moksliniu protokolu, atliekami „DxOMark Selfie“ ir „DxOMark Mobile“ kamerų vertinimo testai. Rezultatas nustatomas sudėjus inžinierių nuotraukų ir vaizdo įrašų kokybės vertinimo balus, tad vartotojai turi objektyvų ir patikimą išmaniųjų telefonų kameros veikimo įvertinimą. „DxOMark“ už nuotraukos ir vaizdo įrašų kokybę skiria atskirus balus, kuriuos sudėjus gaunamas bendras įvertinimo balas. Kuo jis didesnis, tuo geriau vertinama vaizdo kokybė.

Naujasis „Galaxy S10+“ asmenukių reitinge „DxOMark Selfie“ užėmė pirmąją vietą, vertinant priekinę kamerą vienintelis surinkęs 96 balus. Geriausią įvertinimą nulėmė išmaniojo „S10+“ dviguba priekinė kamera, sudaryta iš „Dual Pixel“ asmenukių kameros ir RGB gylio kameros. Ši kamera turi suliejimo efektą, ja taip pat galima fotografuoti ir filmuoti iki „UHD“ kokybės. Tai vartotojams suteikia geresnę naudojimosi patirtį.

„DxOMark Mobile“ galinės kameros įvertinimo reitinge „Galaxy S10+“, surinkęs 109 balus (nuotraukų kokybė įvertinta 114, vaizdo įrašų – 97 balais), pasidalijo pirmą vietą su „Huawei Mate 20 Pro“ ir „Huawei P20 Pro“. Vertindama kameros veikimą, „DxOMark“ komisija tikrino išmaniojo trigubos galinės kameros išlaikymo ir kontrasto, spalvų, automatinio fokusavimo, tekstūros, triukšmo, blykstės, vaizdo stabilizavimo, artinimo ir išliejimo funkcijas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)