Šią savaitę „Mobile World Congress“ „Huawei“ pristatė atnaujintą „MateBook“ nešiojamųjų kompiuterių seriją. Lengvi, galingi ir patrauklūs „Matebook“ serijos kompiuteriai bandys konkuruoti su rinkoje esančiais žaidėjais. Tai jau trečia karta, kurią galės įvertinti ir Lietuvos pirkėjai. „Huawei“ siūlo net tris modelius – „MateBook 13“, „MateBook 14“ ir „MateBook X Pro“.

Nors 5G ryšis dar tik skinasi kelią, vis daugiau kompanijų pristatinėja įrenginius palaikančius šį ryšį. Ne išimtis ir „Huawei“, kuri parodoje pristatė savo sprendimus skirtus išmaniems namams.

Likus dviems valandoms iki „Huawei“ renginio pradžios ir oficialaus pristatymo, Barselonos centre jau visi galėjo išvysti, kaip atrodys sulankstomas „Mate X“ išmanusis telefonas.

Huawei MWC 2019

„Mate X“ – sulenk per pusę

Daugiausia dėmesio „MWC 2019“ parodoje sulaukė didžioji kompanijos naujiena – sulenkiamas telefonas „Mate X“. Šis telefonas pasižymi ne tik sulenkiamu ekranu, bet ir palaiko 5G ryšį bei yra valdomas dirbtinio intelekto.

Kaip teigia „Huawei“ Baltijos šalių vartotojų verslo grupės vadovas Yanfei, drąsūs kompanijos eksperimentai bandant sujungti išmanųjį telefoną ir planšetinį kompiuterį į visumą lėmė rezultatą, nubrėžiantį naują ribą išmaniųjų įrenginių sampratoje. „Naujausias kompanijos kūrinys pasižymi lanksčiu OLED ekranu ir Falcon Wing (liet. Sakalo sparno) mechaniniu vyriumi, kuris derina stilių su technologijomis. Lengvai sulankstomas telefonas yra naujos Interstellar Blue spalvos, kuri atspindi technologijos grožį ir nustato aukštesnį standartą išmaniesiems telefonams“, – pasakoja Yanfei.

Huawei Mate X

„Huawei” išmanieji telefonai visada pasižymėjo puikiomis fotografijos savybėmis, todėl ir naujasis „Mate X“ išsaugojo šias savybes. Sulenkiamas „FullView“ ekranas ir sparčiausias pasaulyje 5G ryšio mikroschemų rinkinys „Balong 5000“ sukuria naują sąsajos būdą, kuriame didelio ekrano suteikiami potyriai ir interneto ryšys yra suderinti. Planšetinio kompiuterio režime „Mate X“ yra patogus naudoti bei suteikia galimybę vienu metu naudotis dviem ekranais užduotims atlikti.

Sulankstomas dizainas įrenginiui leidžia maksimaliai išnaudoti kamerų sistemą tiek įrenginio priekyje tiek nugarinėje jo dalyje bei sukuria naują fotografijos žanrą. Įrenginys turi 4500 mAh talpos bateriją ir „SuperCharge“ sparčiojo įkrovimo funkciją. Telefono viduje įdiegtas pirmasis pasaulyje pagal 7 nm procesą pagamintas 5G „Multi-mode“ mikroschemų rinkinys.

Prekyboje šie telefonai 8 GB ir 512 GB vidinės atminties pasirodys šių metų viduryje. Kaina 2299 eurai.

Atnaujintas „Huawei MateBook X Pro“

Pernai kompanija „MWC 2018“ renginyje pristatė „MateBook X Pro“ – pirmą nešiojamąjį kompiuterį su „FullView“ ekranu. Šis įrenginys tapo naujos bendrovės krypties simboliu - patrauklus dizainas, inovatyvumas bei intelektualumas.

„MateBook X“ yra metaliniu korpusu 14.6 mm storio. Kompiuteris siūlomas dviejų spalvų – Mystic Silver ir Space Gray. Įrenginys pasižymi 13,9 colio 3K raiškos 3:2 santykio „Ultra FullView“ ekranu, užimančiu 91 proc. korpuso (angl.k screen-to-body ratio). Kompiuteris taip pat palaiko 10 taškų „multi-touch“ funkciją. Liečiamas ekranas turi naudingą funkciją – trimis pirštais perbraukus ekraną, padaroma jo nuotrauką, kurią galima iškart redaguoti ir dalintis.

Šio kompiuterio kamera yra kiek neįprastoje vietoje – klaviatūroje. Tūrėtų patikti visiems, kurie užklijuoja ją lipnia juosta, kad apsisaugoti nuo netikėtumų. Dabar ji visada paslėpta, o norint naudotis kamera reikia paspausti mygtuką, esantį klaviatūros viršuje, šalia skaičių.

Huawei MateBook X Pro

Kompiuteryje integruotas 8 kartos „Intel Core i7“ 8565U procesorius bei „NVIDIA GeForce“ MX250 vaizdo plokštė su 2 GB GDDR5 grafine atmintimi. „MateBook X Pro“ palaiko „Wi-Fi“, „Bluetooth 5.0“ ir „Thunderbolt 3“ prievadą. Tuo tarpu „Dolby Atmos“ garso sistema užtikrina patrauklią kinematografinę patirtį nepriklausomai nuo erdvės, kurioje žmogus yra. „MateBook X Pro“ 1,33 kg sveriančiame kompiuteryje taip pat yra tradicinis ausinių lizdas ir USB-C jungtis.

Patraukliausia „MateBook X Pro“ ir kitų „MateBook“ kompiuterių funkcija - „Huawei Share 3.0 OneHop“ sprendimas. Turintiems „Huawei“ išmaniuosius telefonus, vienu prilietimu galima perkelti nuotraukas, video ar kitą failą į kompiuterį. Užtenka telefoną priliesti prie kompiuterio. Tiesa, tai veikia su „Huawei“ išmaniaisiais telefonais, turinčiais naujausią „EMUI 9.01“ vartotojo sąsają. Be to, kompanija kompiuteryje įdiegė patentuotą „Clipboard Sharing“ funkciją, kuri leidžia naudotojams pasidalinti kopijuojamu turiniu iš vieno prietaiso į kitą, kuris yra netoliese.

Naujieji „MateBook“ – skirtingiems poreikiams

Kompanijos teigimu, naujieji „MateBook 13“ bei „MateBook 14“ nešiojamieji kompiuteriai orientuoti į išrankiausius pirkėjus, todėl palaiko intelektualią sąsają tarp išmaniųjų įrenginių bei kompiuterių.

„MateBook 14“ 3:2 santykio „FullView“ 2K raiškos (2160 x 1440 ir 885 PPI) ekranas užima 90 proc. pačio korpuso. Šis modelis yra varomas 8-osios kartos „Intel Core“ 8565U procesoriumi bei „NVIDIA GeForce“ MX250 vaizdo plokšte. Gamintojai teigia, kad baterija ir išmanus energijos taupymo sprendimas leidžia užtikrinti ilgą akumuliatoriaus tarnavimo laiką. „MateBook 14” kompiuteris kiek dosnesnis jungtimis. Turi USB 2.0 ir 3.0, USB-C, HDMI jungtis ir ausinių lizdą.

Huawei MateBook X Pro

Analogiškai didesniajam broliui, „MateBook 13“ taip pat turi 3:2 santykio „FullView“ 2K raiškos (2160 x 1440 200PPI) ekraną su 10 taškų „Multi-touch“ parinktimi. Kompiuteris varomas 8-os kartos „Intel Core“ 8565U procesoriumi ir kiek silpnesne „NVIDIA GeForce“ MX150 vaizdo plokšte. 1,28 kg. sveriantis „MateBook 13“ kompiuteris turi dvi USB-C jungtis ir ausinių lizdą.

Kompiuteris aprūpintas „Shark Fin Fans 2.0“ sprendimu, palaikančiu didesnį ventiliatoriaus greitį ir didesnę oro cirkuliaciją aušinant. Patobulintas ventiliatoriaus veikimas padeda nešiojamąjį kompiuterį išlaikyti vėsų ir tylų net ir esant didelėms darbinėms apkrovoms.
Visi kompiuteriai turi piršo atpažinimo jutiklius, esančius įjungimo/išjungimo mygtuke.

„MateBook“ serijos nešiojamus kompiuterius bus galima rinktis skirtingų komplektacijų. Pigiausias turi 8 GB RAM ir 256 GB vidinės atminties. Brangiausio komplektacija yra su 16 GB RAM ir 1 TB vidiniam saugojimui.

Išmanieji namai – dar išmanesni

Kiek anksčiau šiemet pristatytas mikroschemų rinkinys „Balong 5000“ oficialiai pradėjo 5G ryšio erą. Jis palaiko įvairaus tipo 5G produktus, įskaitant išmaniuosius telefonus, namuose esančius plačiajuosčio ryšio įrenginius, transporto priemonėse sumontuotus prietaisus ir 5G modulius. „MWC 2019“ parodoje pristatytas ir „Balong 5000“ mikroschemų rinkinio palaikomas „Huawei 5G CPE Pro“ maršrutizatorius, apimantis tiek 4G, tiek 5G belaidžius ryšius nustato naują kartelę buičiai skirtų įrenginių panaudojime.

Remiantis bandymais, 1 GB HD kokybės vaizdo klipas gali būti atsisiųstas vos per 3 sekundes, o 8K raiškos vaizdas gali būti ištransliuotas be jokių trikdžių. Šis komercinis prietaisas gali būti naudojamas ne tik namuose, bet ir mažose bei vidutinėse įmonėse, kad būtų galima pasinaudoti super greito interneto ryšio prieiga. Įdiegus naują „Wi-Fi 6“ technologiją, „Huawei 5G CPE Pro“ užtikrina iki 4,8 Gbps spartą. Tuo pačiu tai mažiausias pasaulyje CPE prietaisas ir pirmasis 5G CPE, palaikantis „HiLink“ protokolus.

Ateinančioje 5G išmaniųjų įrenginių eroje „Huawei“ galės įgyvendinti savo „visų scenarijų“ strategiją. „Huawei“ yra vienintelis gamintojas, siūlantis pilną integruotų 5G produktų asortimentą, apimantį įrenginių, sąsajų ir debesijos paslaugas, taip paisryžęs praturtinti 5G ryšio patirtį susietą su visiems gyvenimo atvejams pritaikytomis išmaniosiomis technologijomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)