O kad laukti šio momento būtų lengviau, „Bitės Profai“ paruošė specialų „Samsung“ testą, kuris leis pasitikrinti, kaip gerai pažįstate šio gamintojo telefonus. Viskas, ką reikės daryti, tai atspėti, apie kurį „Samsung“ telefoną yra kiekvienas iš 10 atrinktų faktų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Ar įveiksite šį testą? Pasitikrinti teisingus atsakymus galima teksto apačioje.

„Nors žinau, kad „Samsung“ telefonų gerbėjų Lietuvoje tikrai daug, tenka pastebėti, kad apie kai kuriuos šio gamintojo telefonus mūsų klientai nėra girdėję. Todėl ypatingo, 10-ojo „Galaxy“ telefonų gimtadienio proga siūlome atlikti nedidelį testą: paspėlioti, ar tikrai pažįstate visus šio gamintojo telefonus nematydami prie faktų pavadinimų. Kiek iš jų pavyko atpažinti teisingai?“ – klausia „Bitės Profas“ Karolis Špiliauskas ir pateikia 10 faktų apie iki šiol sukurtus „Samsung“ telefonus ir ragina pabandyti atspėti, kurie telefonai slepiasi po šiais faktais.

1. Bendras „Samsung“ ir „Google“ telefonas

Du gigantai – „Google“ ir „Samsung“ – nusprendė bendradarbiaudami sukurti bendrą telefoną. Tai – pirmasis įrenginys, kuris turėjo operacinę sistemą „Android 4.0 Ice Cream Sandwich“. Šis telefonas žmones stebino pažangumu: pradedant ekranu lengvai lenktais krašteliais ir baigiant pačiame ekrane esančiais valdymo mygtukais. Apie kurį telefoną rašome?

2. Laužantis standartus

Kai šis telefonas pasirodė, visų antakiai pakilo. Jis turėjo tuo metu standartus laužantį, net 5,3 colių įstrižainės ekraną. Šiandien tokio dydžio įstrižainė – nieko stebinančio, bet savo laiku tikrai padarė įspūdį. Koks tai telefonas?

3. Telefonas su projektoriumi

Šis telefonas savo techniniais parametrais beveik niekuo nesiskyrė nuo konkurentų. Tačiau vienas šio telefono išskirtinumas nėra įkandamas net dabartiniams pažangiausiems flagmanams – šis telefonas turėjo į korpusą įmontuotą projektorių. Taip, perskaitėte teisingai. O dabar pabandykite atspėti, kuris tai telefonas!

4. Keturguba kamera!

Šis telefonas nėra brangiausias „Samsung“ flagmanas, jo parametrai artimesni vidutinės klasės telefonams. Bet iš šio telefono niekas neatims tikrai garbingo titulo – tai yra pirmasis išmanusis telefonas pasaulyje, turintis net keturgubą pagrindinę kamerą. Kuris?

5. „Nesibaigiantis“ ekranas

Dar vienas „Samsung“ telefonas, pirmasis įžengęs į kitų netyrinėtą ir neatrastą teritoriją. Šis išmanusis pirmasis turėjo ekraną, pavadintą „Infinity Display“, kuris sudarė beveik visą telefono priekį. Po šio išmaniojo analogiškus sprendimus pristatė ir kiti gamintojai. Bet kuris buvo pirmasis?

6. Pirmasis flagmanas

Tai nėra pirmasis „Samsung“ telefonas, bet šis išmanusis yra laikomas pirmuoju šio gamintojo flagmanu, kuris galėjo konkuruoti su didžiausiais to meto kitų gamintojų telefonais. Palengvinsime užduotį parašydami, kad vienas didžiausių šio telefono konkurentų jam pasirodžius buvo „iPhone 4“. Atspėsite apie kurį rašome?

7. Rimti pokyčiai išvaizdoje

Iki šio telefono pasirodymo, „Samsung“ įrenginiai garsėjo puikiais parametrais ir galimybėmis, tačiau išoriškai buvo gana paprasti. Viskas pasikeitė kai pasirodė šis išmanusis – jo nugarėlė buvo padaryta iš odą primenančios tekstūros. Daugiau nenorime rašyti nė žodžio, nes iš karto atspėsite, kuris tai telefonas. Ar jau atspėjote?

8. Japoniškas

Šis bus sunkesnis. Šį telefoną „Samsung“ sukūrė specialiai vienam Japonijos operatorių, todėl tai ir buvo pagrindinė jo paskirtis. Tačiau vėliau šis telefonas virto atskira „Samsung“ išmaniųjų serija, kurios nauji modeliai išleidžiami iki šiol. Kuris?

9. „Android“ operacinė sistema ir mygtukinė klaviatūra viename

Tai buvo telefonas, kuris įrodė, kad „Android“ operacinė sistema ir pilnos abėcėlės mygtukinė klaviatūra puikiai gali egzistuoti viename išmaniajame. Tačiau telefone buvo ir lietimui jautrus ekranas, todėl jis puikiai tiko tiek klaviatūros, tiek liečiamų ekranų gerbėjams. Apie kurį telefoną rašome?

10. Telefonų madų formuotojas

Nors skamba ir drąsiai, bet galima teigti, kad būtent šis telefonas suformavo išmaniųjų flagmanų madas. Visą šio telefono priekį ir nugarėlę dengė stiklas, o pats rėmelis buvo metalinis. Taip pat būtent šis telefonas jau tuo metu palaikė belaidį krovimą, kuris ypatingai šiais metais išpopuliarėjo. Atsakymas, turbūt, akivaizdus?

Teisingi atsakymai:

1 – „Samsung Galaxy Nexus“ (2011), 2 – „Samsung Galaxy Note“ (2011), 3 – „Samsung Galaxy Beam“ (2012), 4 – „Samsung Galaxy A9 (2018)“, 5 – „Samsung Galaxy S8“ (2017), 6 – „Samsung Galaxy S“ (2010), 7 – „Samsung Galaxy Note 4“ (2014), 8 – „Samsung Galaxy J“ (2013), 9 – „Samsung Galaxy Pro“ (2011), 10 – „Samsung Galaxy S6“ (2015).

Jei teisingai atspėjote visus 10 telefonų, jūs – absoliutus išmaniųjų gerbėjas ar gerbėja ir nusipelnote garsių plojimų!

Jei teisingai atspėjote 8-9 telefonus, jūs esate užkietėjęs „Samsung“ telefonų žinovas ar žinovė, todėl drąsiai galite apie tai priminti savo draugams bei garsiai pasigirti!

Jei teisingai atspėjote 6-8 telefonus, telefonų kūrėjai paspaustų jums ranką. Puikus rezultatas!

Jei teisingai atspėjote 4-5 telefonus, tuomet esate jau kiek nutolę nuo šio gamintojų telefonų. Pats laikas pasivyti!

Jei teisingai atspėjote 1-3 telefonus, reikėtų susimąstyti: kada paskutinį kartą laikėte telefoną savo rankose?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)