„Akivaizdu, lietuviai keliauja gana aktyviai, o keliaudami nori nekeisti savo įpročių ir naršyti internete. Žinoma, didžiausią įtaką mobiliųjų duomenų suvartojimo augimui turėjo ir ES reglamento „Roam Like at Home“ įsigaliojimas, ir kainodaros pokyčiai. Jau pusantrų metų naujus „Telia“ mobiliojo ryšio planus pasirinkę žmonės pokalbių minutes, SMS ir dalį jiems suteiktų duomenų gali panaudoti daugelyje Europos šalių be jokių papildomų mokesčių“, – sako „Telia“ produktų ir paslaugų plėtros vadovė Elina Dapkevičienė.

„Telia“ klientai ES/EEE šalyse šiuo metu išnaršo net 14 kartų daugiau duomenų nei prieš minėto reglamento įsigaliojimą. „Lyginant 2018 ir 2017 metų duomenis, augimas siekia 84 procentus. Akivaizdu, kad mobiliųjų duomenų paklausa iš tiesų siekia naujas aukštumas“, – kalba E. Dapkevičienė

Staigmena iš Kipro

Be Vokietijos ir Švedijos, lietuviai taip pat itin aktyviai naršo Prancūzijoje, Lenkijoje ir Norvegijoje – šis penketukas pernai liko toks pat, kaip ankstesniais metais, pasikeitė tik jų eiliškumas. Vien šiose penkiose šalyse pernai privatūs „Telia“ klientai atsisiuntė ir išsiuntė 524 TB duomenų. Įrašyti tokiam kiekiui duomenų reikėtų daugiau kaip 110 tūkst. standartinių DVD diskų (4,7 GB talpos), o sudėjus juos į dėžutes ir iš jų pastačius bokštą, jo viršūnė siektų daugiau nei 1 km aukštį.

Didžiausią staigmeną pateikė Kipras: lyginant su 2017 metais, pernai šioje Viduržemio jūros saloje viešėję lietuviai persiuntė net 12 kartų daugiau mobiliųjų duomenų. Daugiau nei tris kartus lietuvių sunaudojamų duomenų kiekis padidėjo Austrijoje bei Graikijoje.

Užtat pernai Norvegijoje lankęsi „Telia“ klientai išnaršė apie 9 proc. mažiau duomenų nei ankstesniais metais – tai vienintelė ES/EEE valstybė, kurioje „Telia“ klientų duomenų suvartojimas mažėjo.

Už ES sienų naršo kukliau

Palankias tarptinklinio ryšio sąlygas „Telia“ taiko ne tik Europoje, bet ir dar maždaug šimte pasaulio valstybių. Į jas išvykę lietuviai gali užsisakyti duomenų paketus, o mobilusis internetas jiems kainuoja nuo 3 ct už megabaitą.

Tiesa, lyginant su Europa, kitose šalyse lietuviai naršo gerokai kukliau. „Norime, kad mūsų klientai drąsiai naudotųsi mobiliaisiais duomenimis visame pasaulyje, todėl ir toliau gerinsime mobiliojo interneto sąlygas už ES ribų. Juk mobiliuoju internetu galima ne tik skaityti naujienas ar žiūrėti „YouTube“, bet naudojantis įvairiomis programėlėmis skambinti ar bendrauti žinutėmis, tad kam keisti savo įpročius ir nuolat ieškoti belaidžio interneto „Wi-Fi“, – sako „Telia“ produktų ir paslaugų plėtros vadovė E. Dapkevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)