Pasak „The New York Times“ šaltinių, integraciją inicijavo ir jai vadovauja pats įmonės vadovas Markas Zuckerbergas. Trys programėlės išliktų atskirtos ir nepriklausomos viena nuo kitos, tačiau leistų skirtingų programėlių vartotojams siųsti pranešimus vieni kitiems. Pavyzdžiui, „Messenger“ vartotojas galėtų parašyti draugui, turinčiam tik „WhatsApp“.

Kaip televizijai CNBC patvirtino „Facebook“ atstovas spaudai, pranešimų siuntimas tarp programėlių bus saugus, nes žinutės bus užšifruotos ir matomos tik siuntėjo ir gavėjo.

„Siekdami užtikrinti saugų draugų ir šeimos narių pasiekiamumą įvairiose programėlėse, dirbame ties pranešimų funkcijų tobulinimu ir jų šifravimu. Kaip suprantate, iki galutinės integracijos turime dar daug nuveikti“, - CNBC sakė įmonės atstovas.

„Facebook“ vadovas M. Zuckerbergas spalį tikino, kad „Facebook“ didžiausiu konkurentu laiko „Apple“ ir jo „iMessage“ pranešimų funkciją. Pasak žiniasklaidos, „Messenger“, „Instagram“ ir „WhatsApp“ integracija yra stiprinama norint išlaikyti vartotojus.

Tačiau tokia gili integracija gali paskatinti konkurencijos tarnybas imtis „Facebook“ tyrimų. ES įstatymų leidėjai anksčiau reiškė nerimą dėl „Facebook“ siekio užimti monopolį pranešimų siuntimo srityje. Tuo metu M. Zuckerbergas sakė, esą vartotojai turi pakankamai pasirinkimo, nes vidutinis amerikietis naudoja 8 socialinių tinklų programėles, o „Facebook“ valdo vos 3 iš tų 8.

„Facebook“ 2012 m. įsigijo „Instagram“, o 2014 m. - „WhatsApp“. Iš pradžių svarstyta, kad bendrovės veiks nepriklausomai, tačiau priklausys „Facebook“. Tačiau „Instagram“ ir „WhatsApp“ įkūrėjai paliko bendroves dėl, žiniasklaidos duomenimis, vidinių galios žaidimų ir nesutarimų dėl reklamos strategijos.

Vienas „WhatsApp“ įkūrėjų Brianas Actonas pernai ragino vartotojus ištrinti „Facebook“ dėl įmonės duomenų apsaugos ir privatumo politikos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją