Tačiau yra šios problemos sprendimo būdas. Tarptautinė programavimo mokykla „SmartNinja“, kuri per ketverius metus nuo susikūrimo parengė daugiau kaip 1000 programuotojų, o nuo šių metų sausio mėnesio pradeda veiklą ir Lietuvoje, rašoma pranešime spaudai.

Mokykla buvo įkurta 2015 m. Po sėkmingo starto Slovėnijoje dabar ji vykdo veiklą vienuolikoje šalių: Austrijoje, Kroatijoje, Portugalijoje, Ispanijoje, Lietuvoje ir kt.

Norint tapti programuotoju nėra būtina turėti universiteto diplomo. Kiekvienas, kuris „siekia“ kurti naujus skaitmeninius produktus ir vertybes, gali pradėti savo karjerą šioje srityje.

Programavimo mokykloje artimiausiu metu vyks „Web Development 1“, „Kodavimo savaitgalis“, „SQL ir duomenų bazės“, o artimoje ateityje bus pasiūlyta ir daugiau kursų. Kursai įprastai vyksta vakarais, du kartus per savaitę, o juos veda dėstytojai, sukaupę ilgametę darbo patirtį technologijų srityje.

Kalbėdamas apie priežastis, kodėl reikėtų pradėti lankyti programavimo mokyklą, vienas iš jos įkūrėjų Miha Fabjan nurodo:

„Mes tikime, kad kiekvienas iš mūsų turi paslėptų talentų, kuriuos dažnai ignoruoja formali švietimo sistema. SmartNinja misija – padėti žmonėms atrasti ir tobulinti savo talentą ir įgūdžius IT srityje, kurie padės jiems susirasti darbą arba net susikurti sau darbą.“

Kursus dažniausiai renkasi žmonės, kurie jau yra įgiję išsilavinimą (ne IT srityje) ir tik vėliau susidomi IT ir kodavimu, norėdami pakeisti savo profesiją, darbą ir karjerą. Kita grupė žmonių, kurie taip pat nėra programuotojai, bet kasdien su jais dirba. Jų tikslas yra geriau suprasti programuotojus bei drauge pasiekti geresnių rezultatų, pvz. projektų vadovai, rinkodaros specialistai, grafikos dizaineriai ir visi tie, kurių darbas dažnai yra susijęs su IT sektoriumi.

Web Development 1 kursas skirtas norintiems įgyti gerus kodavimo pagrindus: dalyviai išmoks, kaip kurti interneto svetaines nuo A iki Z, o kurso metu suprogramuos daugiau nei 20 projektų, kuriuos galės įtraukti į savo CV ir kurie padės kaupti kodavimo patirtį.

Kodavimo savaitgalis yra tinkamas visiems pradedantiesiems, kurie nori išmokti pagrindinių kodavimo įgūdžių.

Žinios, kaip valdyti duomenų bazes, yra vienas iš svarbiausių įgūdžių kuriant naują IT produktą, kurių galima išmokti SQL ir duomenų bazės kursuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)