CES 2019“ technologijos parodoje pristatytas prototipas, kuris, anot, kūrėjų, pakelia suaugusį žmogų ir leidžia šiam smagiai pasiskraidyti 30-40 minučių.

„ElectraFly“ dronas varomas ne tik aštuoniais suporuotais sraigtais, bet ir nedidelio reaktyvinio variklio, todėl leis išvystyti didesnį greitį. Įrenginys „prikimštas“ įvairių automatinių sistemų, kurios reaguos į vėją ir padės stabilizuoti pilotą, imsis automatinių veiksmų nuleisti skraidyklę, kai baigsis kuras ir pan.

Įdomu tai, kad „ElectraFly“ atstovas parodoje DELFI teigė, kad įrenginys jau yra intensyviai testuojamas, tačiau internete nepavyko rasti vaizdo įrašų, kurie patvirtintų, kad žmogus gali juo skristi. Galbūt jie dar neviešinami, iš kitos pusės, sunku būtų įsivaizduoti geresnį investuotojų ar potencialių pirkėjų pritraukimo būdą, nei parodyti, kad įrenginys iš tiesų gali skraidinti žmogų.

Rinką dronas turėtų pasiekti šių metų pabaigoje-kitų metų pradžioje, tačiau jį sau leisti galės tik turtingi skraidymo entuziastai: orientacinė kaina – 400 tūkst. dolerių (apie 348 tūkst. eurų).

Kalbant apie įrenginio saugumą, teigiama, kad sugedus vienam ar net trims sraigtams kitų pilnai pakaks išlaikyti stabilumą. Sugesti daugiau, neva, teoriškai galimybė itin menka, tačiau ar daug turtuolių bus pasirengusių savo saugumą statyti ant teorinės galimybės – rimtas klausimas.

Kūrėjai teigia, kad šiuo metu galvoja tik apie pramoginiams tikslams skirtą įrenginį, bet ateityje planuoja kurti ir skirtus gelbėjimo darbams arba sunkioms pašto siuntoms skirtus robotus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)