Kas yra „TikTok“

Iš esmės ši programėlė panaši į „Instagram Stories“, „Snapchat“ ir kitas paslaugas, kurios yra orientuotos į trumpų vaizdo įrašų kūrimą. „TikTok“ programėlėje vartotojai skelbia trumpus 15 sekundžių įrašus, kurie sulaukia milijono peržiūrų. Daugiausia tai yra muzikos vaizdo įrašai, komedijos eskizai, šokiai, reakcijos į tendencijas bei kita veikla.

Daugelis žmonių mano, kad šis socialinis tinklas yra dar vienas paauglių pramogų šaltinis, kur jie tiesiog prieš kamerą atlieka įvairius juokelius, šokio judesius ar šiaip ką nors linksmo. Iš dalies tai yra tiesa, tačiau platformai populiarėjant, ja susidomėjo įžymybės ir reklamos vadybininkai, o gerai žinomi tinklaraštininkai „TikTok“ vertina kaip dar vieną pramogų kanalą.

Kodėl socialinis tinklas „TikTok“ toks populiarus

Iš pradžių kinų sukurta programa buvo skirta trumpų vaizdo įrašų redagavimui ir publikavimui, prie jų buvo galima pridėti muziką. Vėliau socialinis tinklas įgijo populiarumą ir už Kinijos ribų.

„TikTok“ papildė klipų publikavimo paslaugų nišą, perimdamas „Instagram Story“ auditorijos dalį. Tai trumpi vaizdo įrašai, kuriuose yra daug redagavimo galimybių. 2018 m. pabaigoje JAV socialinis tinklas pagal atsisiuntimų skaičių aplenkė tokius gigantus kaip „Facebook“, „YouTube“ ir „Instagram“.

Kaip naudotis „TikTok“

Daugeliu atvejų platforma yra labai panaši į analogines programas, o jei kada nors naudojote „Instagram“ ar „Instagram“ istorijas, tuomet susigaudyti tikrai nebus sudėtinga. Tačiau „TikTok“ turi tam tikrų skirtumų ir niuansų.

Registracija

Iš esmės programa naudotis yra paprasta ir be registracijos, tačiau tokiu atveju galite tik peržiūrėti populiarius vaizdo įrašus. Norėdami užsiprenumeruoti įdomius vaizdus, pritaikyti nuostatas ir skelbti turinį, turėsite užsiregistruoti.

Kaip ir bet kurioje kitoje programoje, užtenka prisijungti prie savo „Facebook“, „Google“, „Twitter“, „Instagram“ paskyros arba užsiregistruoti telefono ar pašto pagalba. Tai nesudėtinga.

Informacinės lentos peržiūra

Norint valdyti programą, naudojami ekrano apačioje esantys skirtukai. Pagrindiniai iš jų – siena. Beveik visa jos vieta skirta turiniui: naudojant viršuje esančius mygtukus galite persijungti tarp abonementų ir rekomendacijų, o vaizdo įrašų peržiūrai naudojamos ikonos, esančios dešinėje.

Čia rasite autoriaus vaizdo įrašą, patiktukus, komentarus, taip pat dalijimosi galimybę tarp kitų socialinių tinklų ir meniu su papildomomis funkcijomis. Be autoriaus aprašymo ir grotažymių, ekrano apačioje yra informacija apie vaizdo įraše naudojamą takelį.

Valdymas juostoje atliekamas piršto braukimu. Braukimas žemyn ir aukštyn perjungia vaizdo įrašus, o braukimas į dešinę atidaro autoriaus vaizdo profilį, kur rodoma informacija apie jį. Paspaudę mygtuką, kuriame yra trys taškai, galite įjungti pranešimus apie naujus naudotojo įrašus, parašyti asmeninį pranešimą, taip pat skųstis ar užblokuoti jį.

Turinio paieška

Skirtuke „Paieška“ lengva rasti dominančio asmens, muzikos ar vaizdo įrašą. Be to, čia rodomas prižiūrimas turinys ir šiuo metu populiarios žymos.

Kita naudinga funkcija yra QR kodų skaitytuvas, kuris padeda greitai prenumeruoti vartotojų įkeltus įrašus. Kodų skaitytuve galite peržiūrėti savo asmeninį QR kodą ir parodyti jį kitam asmeniui.

Pranešimai

Pranešimų skirtuke surinkta visa jūsų veikla. Čia yra pranešimai apie naujus vaizdo įrašus ir tiesiogines transliacijas, informacija apie įvykius ir tendencijas „TikTok“ socialiniame tinkle, taip pat asmeniniai pranešimai, kuriuos galite gauti iš kitų socialinių tinklų naudotojų.

Profilis

Skyrius „Profilis“, kaip ir „Instagram“ tinkle, naudojamas informacijos apie jus rodymui. Be galerijos, paskelbtų ir mėgstamų vaizdo įrašų, yra statistika apie abonentus ir surinktus patiktukus, profilio aprašymas ir galimybė valdyti programų nustatymus. Naudodamiesi viršutiniame skydelyje esančiais mygtukais, galite įtraukti naudotojus iš kontaktų ir draugų sąrašo, kuris yra socialiniuose tinkluose, taip pat atidaryti asmeninį QR kodą, kuriuo kitiprenumeratoriai gali užsiregistruoti.

Naujo vaizdo įrašymas

Centrinis mygtukas įrankių juostoje yra skirtas svarbiausiai funkcijai – turinio kūrimui. Kaip įprasta, yra du būdai: nufilmuoti ir publikuoti naują vaizdo įrašą arba pasirinkti užbaigtą vaizdo įrašą iš galerijos. Redagavimo funkcijos šiek tiek skiriasi.

Filmavimo metu perjungdami dešinėje esantį skydelį galite reguliuoti vaizdo įrašo greitį, naudoti efektus, filtrus, įjungti „laisvų rankų“ funkciją ir persijungti nuo 15 sekundžių trukmės įrašų į ilgus įrašus.

Apatinėje pusėje yra papildomų priedų – lipdukų ir kaukių meniu, kuriame turinio įvairovė yra prieinama pagal „Instagram“ ir „Instagram“ istorijas. Yra mėgstamų, populiarių elementų skirtukai ir suskirstymas į kategorijas.

Kai spustelėsite ekrano viršuje esantį mygtuką, prie vaizdo įrašo galėsite pridėti muzikos takelį. Be įprastos paieškos, galite pasirinkti tvarkomus tekstus, diagramas, grojaraščius pagal žanrą ir asmeninius sąrašus.

Vaizdo įrašymas atliekamas, kai laikote nuspaudę įrašymo mygtuką, todėl galima filmuoti trumpus epizodus bei ištrinti nesėkmingus. Kai vaizdo įrašas bus parengtas, paspaudus žymės langelį atsidarys publikavimo meniu.

Čia pridedamos grotažymės, aprašymai, privatumo nustatymai ir eksportavimas į kitus socialinius tinklus. Tada vaizdo įrašą galima išsaugoti juodraščiuose arba iš karto publikuoti.

Įkelkite vaizdo įrašą iš galerijos

Jei norite įkelti baigtą vaizdo įrašą į „TikTok“ socialinį tinklą, turite jį pasirinkti iš galerijos, naudodami piktogramą, esančią įrašymo mygtuko dešinėje. Skirtingai nuo „Instagram“ istorijų, čia prieinami bet kokie vaizdo įrašai, todėl galite pasirinkti vieną ar kelis failus. Pasirinkus failą, atidaromas redagavimo meniu, kuriame vaizdo įrašą galite pasukti, apkarpyti arba keisti jo greitį.

Kitas ekranas skirtas muzikai, filtrams ir lipdukams, taip pat įvairiems specialiems efektams. Be to, vaizdo įrašą galima sustabdyti arba grįžti į jo pradžią. Čia yra parenkamas kadras viršeliui.

Kaip ir publikuojant naujus vaizdo įrašus, paskutinis žingsnis yra privatumo nustatymų pasirinkimas, aprašo parašymas, grotažymes ir kitų parinkčių nustatymas.

Dueto įrašymas

Be sinchronizuotų su muzika vaizdo įrašų, kuriuose autoriai sudaro įvaizdį, kad dainuoja ar įgarsina populiarius vaizdo įrašus, „TikTok“ turi ir kitų formatų. Vienas iš jų yra duetai. Kaip pasako pavadinimas, tai reiškia bendradarbiavimąsu kitais vartotojais.

Norint įrašyti vaizdo įrašą, imamas originalas, kuris užima pusę kadro, o likusi dalis – atitenka antrajam dalyviui. Po vaizdo įrašo sukūrimo, galite jį įdėti į savo sieną. Kai kurie iš tokių „suporuotų“ pasirodymų surenka ne mažiau peržiūrų nei originalūs įrašai.

Norint nufilmuoti duetą, reikia savo profilyje paspausti vaizdo įrašo mygtuką „Dalintis“ ir pasirinkti „Duetas“. Įrašymo metu galite naudoti efektus, filtrus, lipdukus ir kitas funkcijas, kurios yra prieinamos įprastuose vaizdo įrašuose.

Reakcijos įrašas

Dar viena bendravimo galimybė yra kitų naudotojų reakcija į klipus. Populiarus formatas, kurį dažnai naudoja „Bloggers“, „TikTok“ tinkle yra labai patogus. Vos per kelias sekundes galite įrašyti reakciją į norimą ar nepatinkamą klipą, iš karto ją paskelbdami savo juostoje.

Norint atlikti tokius įrašus, reikia tiesiog atidaryti meniu „Bendrinti“, tada pasirinkti mygtuką „Reakcija“. Jūsų vaizdo įrašas bus originalaus vaizdo įrašo mažame lange. Jis gali būti perkeltas į bet kurią ekrano dalį nurodytoje vietoje.

Žinoma, visos priemonės taip pat taikomos ir reakcijoms. Čia rasite grožio efektus, atkūrimo greičio nustatymus, taip pat filtrus, specialiuosius efektus ir, žinoma, lipdukus.

Kodėl verta užsiprenumeruoti „TikTok“

„TikTok“ rasite žinomų tinklaraščių kūrėjų ir įžymybių, skelbiančių išskirtinį turinį socialiniame tinkle, pvz., Ariana Grande, Ed Sheeran ir Bruno Mars, „Little Big“.

Kaip ir bet kuris kitas socialinis tinklas, „TikTok“ turi algoritmus, kurie, priklausomai nuo surinktų patiktukų ir prenumeratų, rekomenduoja naują įdomų turinį ir talentingus vartotojus. Ir, žinoma, jūsų sienoje visada bus vaizdo įrašai ir pagrindinės jūsų informacijos santraukos.