Visų nuostabai, organizatoriai paskelbė, kad iš „Ose“ vibratoriaus atima inovacijos apdovanojimą ir netgi uždraudė jį rodyti parodoje. Tai sukėlė pasipiktinimo bangą.

Oficiali tokio sprendimo versija: produktas „neatitinka jokios produktų kategorijos“, todėl jam esą negali būti suteiktas ir apdovanojimas. Įmonės „Lora DiCarlo“ vadovė Lora Haddock atsakydama į tai išplatino viešą laišką, kuriame sukritikavo tokius „CES“ organizatorių veiksmus. Jos teigimu, apdovanojimas buvo atimtas ir uždraustas demonstruoti, nes buvo įvertintas kaip vulgarus ir amoralus. Ją suskubo palaikyti moterų ir LGBT organizacijos: sekso robotas vyrams tinka, o žaislas moterims – jau nebe?

„Ose“ vibratorius (kūrėjai jį vadina „asmeniniu masažuokliu“, nes jis nevibruoja, o daugiau atlieka masažojamuosius judesius) – išties išskirtinis. Skirtingai nei daugelį sekso žaislų, jį kūrė specialiai tam samdyti Oregono universiteto (JAV) inžinieriai.

„Gavęs tokį užsakymą labai nustebau, juk nieko neišmanau apie tokius įrenginius. Dar labiau nustebau gavęs pageidavimų, kokias savybes turi turėti įrenginys, sąrašą – viso 52 punktai, – DELFI pasakojo inžinierių komandos vadovas John Parmigiani. – Dabar jau, kai darbas atliktas, galiu pasakyti, kad tai bene sudėtingiausias mano kūrinys iš visų“.

„Ose“ masažuoklis pasižymi tuo, kad jo naudojimui nereikalingos rankos, o forma ir kitos savybės neva padeda pasiekti ypatingesnį malonumą. Ant produkto skrajutės taip pat rašoma, kad vibratorius „itin gerai stimuliuoja G tašką“, o jo veiksmai „primins partnerio burną“. Įrenginys yra gavęs daug gerų atsiliepimų ir įvertinimų, iš investuotojų pritraukė 1,2 mln. dolerių, nors dar nėra pasirodęs prekyboje.

L. Haddock užsiminė, kad nepaisant visko, masažuoklis prekyboje turėtų pasirodyti šių metų II ketv., jo kaina bus apie 250-300 dolerių (216-260 eurų).

Tenuto vibratorius vyrams / Mystery Vibes nuotr.
Nepasitikėjimą organizatoriais sustiprino ir tai, kad parodoje demonstruotas „Mystery Vibe“ komandos sukurtas specialus vibratorius vyrams „Tenuto“ buvo paliktas ramybėje. Nors ir nebuvo apdovanotas inovacijų apdovanojimu, jį buvo leista pristatinėti. Beje, pastaruoju kūrėjai irgi labai didžiavosi ir teigė, kad analogų rinkoje jam nėra. 129 dolerius (112 eurų) kainuojantis produktas gali būti naudojamas tiek vieno, tiek su partnere. Vibratorių galima valdyti ir specialia programėle, susikonfiguruoti sau pageidaujamą veikimo ritmą ar dažnį.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)