Tiesa, monitoriaus prototipas buvo pristatytas toje pačioje parodoje dar pernai, bet ištobulintas tik dabar. Šiemet gaminiui įteiktas CES garbės inovacijų apdovanojimas.

Tai yra bene vienintelis „Big Format Gaming Display“ (BFGD) klasės monitorius. Kuo jis ypatingas? Tai yra 4K raiškos, HDR spalvų spektro, 65 colių įstrižainės monitorius, gebantis kadrus keisti 144 dažnio greičiu – joks kitas monitorius nepajėgus to daryti. Kadangi monitorius skirtas žaidimams, jame įmontuota ir „G-Sync“ technologija, leidžianti sinchronizuoti jūsų žaidimų kompiuterio ar konsolės vaizdo plokštę su monitoriaus vaizdo plokšte. Rezultatas – bene tobula vaizdo kokybė žaidimuose.

Nors gaminys vadinamas monitoriumi, tai nereiškia, kad jis neturi ir kitų panaudojimo galimybių: jame įmontuota „nVidia Shield“ namų kino TV sistema, tad visas interneto vaizdo turinys jums bus lengvai pasiekiamas, nors kaip trūkumą galima būtų įvardinti, kad kabelinės televizijos su juo nepažiūrėsite, kita vertus, ar būtų tokių, kurie žiūri įprastą televiziją, jeigu leidžia sau pirkti tokį dalyką?

Beje, monitoriuje įmontuota ir moderni garso sistema, tad papildomu įgarsinimu nebereikės rūpintis.

Kiek kainuoja šis džiaugsmas? 5000 JAV dolerių (~4,3 tūkst. eurų), gamintojas „HP“, bet parduotuvėje kol kas jo nenusipirksite. Jais prekiaujama per „Amazon“, 9 kg elektronikos prietaiso siuntimas į Lietuvą galėtų atsieiti dar kelis šimtus eurų. Taip, kaina išties didelė, monitorius skirtas tik tiems, kas gali sau tokį dalyką leisti. Tai premium klasės įrenginys ir kol neturi konkurentų, tad kaži ar taps pigesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)