Šiais metais turėjau galimybę išbandyti daug išmaniųjų, parengiau apžvalgų apie laukiamiausius ir pažangiausius šių metų flagmanus. Tad atėjo metas sudaryti ir, mano manymu, geriausių 2018 metų Lietuvoje parduodamų išmaniųjų dešimtuką.

10. „Sony Xperia XZ2“ – 4K HDR ir 960 kadrų per sekundę filmavimas

Sony Xperia XZ2“ išmanųjį pavadinčiau išskirtiniu ir unikaliu. „Sony“ pagaliau atnaujino telefono išvaizdą su „Fullview Display“ ir 18:9 ekrano įstrižainės santykiu. Pagrindiniai „XZ2“ išskirtinumai – 960 kadrų per sekundę filmavimas sulėtintai Full HD raiška; dinaminė vibracijos sistema (žiūrint „Youtube“ klipus, išmanusis gali vibruoti taip sustiprindamas pojūčius); 3D skenavimas; priekyje įmontuoti du stereogarsiakalbiai su „S-Force Front Surround“ sistema. Labiausiai patiko dėl to, kad turi galimybę filmuoti 4K HDR.

Išsamią apžvalgą skaitykite čia.

9. „Asus Zenfone 5“ – vidutinės klasės pasirinkimas

Dirbtinis intelektas įgauna pagreitį, o vidutinės klasės „Asus Zenfone 5“ jau turi šią technologiją. Nors telefone įmontuotas ne pats galingiausias procesorius, tačiau „Snapdragon 636“ puikiai susitvarkė su visomis užduotimis. Jei 64 GB vidinės atminties neužtenka, „Google Drive“ 1 metams duoda 100 GB vietos papildomai. Veido atpažinimas, dviguba ir solidi kamera, puiki išvaizda, o svarbiausia – patraukli kaina – tik 399 Eur. Labiausiai patiko filmavimo kokybė ir nuotraukos darytos HDR režimu.

Išsamią apžvalgą rasite čia.
Asus Zenfone 5

8. „Xiaomi Mi 8“ – „iPhone X“ kopija

Ši kinų kompanija džiugina ne tik pigesniais, bet ir gerais išmaniaisiais. „Xiaomi Mi 8“ – puikus to pavyzdys. Greitas „Snadpragon 845“ procesorius, 6 GB RAM darbinės ir 64 GB vidinės atminties. Geras ekranas, greitai kraunasi, o „MIUI“ vartotojo sąsaja turi savo privalumų. Vienas iš jų – galimybė įrašinėti pokalbius ir nereikia siųstis jokių papildomų programėlių. Nuotraukų kokybė pakankamai solidi, tik vaizdo įrašų stabilumas galėtų būti geresnis. Deja, šis išmanusis neturi apsaugos nuo dulkių ir vandens.

Išsamią apžvalgą skaitykite čia.
Xiaomi Mi 8

7. „Samsung Galaxy S9“ – puikus, bet kiek pabodęs dizainas

Samsung Galaxy S9“ yra puikus išmanusis telefonas, kuriame yra viskas, ko reikia. Naujausios specifikacijos, puikus ekranas, viena iš geriausių kamerų, kurias galite įsigyti išmaniajame telefone, bevielis įkrovimas, atsparumas vandeniui ir keletas kitų funkcijų, dėl kurių „Galaxy S9“ yra išskirtinis. Labiausiai užkliūna tai, kad jis identiškas praėjusių metų „Samsung Galaxy S8“ modeliui, skiriasi tik pirštų atspaudų jutiklio vieta. Taip pat norėtųsi solidžiau tarnaujančios baterijos, kuri yra tik 3000 mAh talpos, o vidinė atmintis tik 64 GB.

Išsamią apžvalgą skaitykite čia.

6. „Huawei P20 Pro“ – fotografijos mėgėjams

Šis telefonas skirtas tiems, kas mėgsta daug fotografuoti. „Huawei P20 Pro“ asociacijų „Tipa“ ir „Eisa“ yra pripažintas kaip geriausiai fotografuojantis išmanusis telefonas. Taip pat „DxOMark“ nepriklausomi specialistai, vertinantys išmaniųjų telefonų, lęšių ir fotoaparatų vaizdo kokybę, „P20 Pro“ įvertino 109 balais, daugiausiai iš visų telefonų šiai dienai. Šis išmanusis pakėlė mobiliąją fotografiją į kitą lygį, bet kai vienai sričiai skiri daug dėmesio, nukenčia kitos. Filmavimo kokybė vis dar nėra džiuginanti ir nusileidžia daugumai flagmanų. Dar vienas didelis trūkumas – negali prisijungti prie kai kurių nešiojamų įrenginių. Niekaip nepavyko susinchronizuoti su kai kuriais išmaniaisiais laikrodžiais.

Išsamią apžvalgą skaitykite čia.
...

5. „Xiaomi Pocophone F1“ – norintiems sutaupyti

Xiaomi Pocophone F1“ tikrai nusipelno patekti į geriausių šių metų išmaniųjų dešimtuką. Tai yra pigiausias flagmanas su įspūdingais techniniais parametrais. „Snapdragon 845“ procesorius bei speciali aušinimo sistema, 6 GB darbinės ir net 128 GB vidinės atminties. Net 4000 mAh talpos baterija, kuri ne tik solidžiai tarnauja, bet ir greitai kraunasi. Mėgstantiems klausytis muzikos, išmanusis turi įdiegtą FM radiją ir palaiko tradicinį ausinių lizdą. Kaip ir „Xiaomi Mi 8“ telefone, šiame taip pat yra galimybė įrašinėti pokalbius be papildomų programėlių. Kamera turi dirbtinio intelekto scenų atpažino funkciją, o filmuoti galima maksimalia 4K raiška.

Išsamią apžvalgą skaitykite čia.
Xiaomi Pocophone F1

4. „iPhone Xs“ – geriausia „iOS“ patirtis

iPhone Xs“ yra geras beveik visais atžvilgiais, o 5,8 colių ekranas idealus dydis išmaniajam telefonui. Aukštos raiškos OLED ekranas, „A12 Bionic“ procesorius patikimas ir greitas įvairioms kasdieninėms užduotims ar žaidžiant intensyvius papildomos realybės žaidimus. Atnaujinta kamera su „Smart HDR“ funkcija, o filmavimo kokybė geriausia iš visų išmaniųjų telefonų. Nors telefonas ir turi galimybę greitai pasikrauti, komplektacijoje – seno tipo pakrovėjas. Didžiausias trūkumas – aukšta kaina.

Išsamią apžvalgą skaitykite čia.
iPhone XS

3. „Huawei Mate 20 Pro“ – geriausia baterija

Naujasis „Huawei Mate 20 Pro“ technologiškai yra pažangiausias išmanusis telefonas, kurį galima įsigyti Lietuvoje. Piršto jutiklis ekrane, galimybė pakrauti kitą telefoną tiesiog prilietus, itin greito krovimo technologija. Dirbtiniu intelektu veikiantis „Kirin 980“ procesorius – tikras „žvėris“. Kamera gera, bet kaip ir „Huawei P20 Pro“ modelyje, video kokybė šiek tiek nuvilia lyginant su konkurentais. Labiausiai patiko puikiai tarnaujanti ir greičiausiai pasikraunanti 4200 mAh talpos baterija.

Išsamią apžvalgą skaitykite čia.
Huawei Mate 20 Pro

2. „OnePlus 6“ – alternatyva flagmanams

OnePlus“ išmanieji telefonai buvo tituluojami kaip flagmanų žudikai, bet su kiekvienais metais šios kompanijos telefonai vis kelia kainą, nors vis dar yra pigesni už kitų gamintojų flagmanus. „OnePlus 6“ neabejotinai vienas greičiausiai veikiančių išmaniųjų telefonų ir nė kiek nenusileidžia „Huawei Mate 20 Pro“. Naujausias „Snapdragon 845“ procesorius veikė tiesiog tobulai. Vartotojo sąsaja „Oxygen OS“ ir „Android 8.1“ operacinė (bandymo metu) nėra apkrauta nereikalingomis programomis. Gerai tuo, kad šis „OnePlus 6“ išmanusis jau gavo naujausią „Android Pie“ versiją bei kameros patobulinimus.

Išsamią apžvalgą skaitykite čia.
OnePlus 6T

1. „Samsung Galaxy Note 9“ – viskas, ko gali tikėtis iš išmaniojo

Šiais metais Pietų Korėjos kompanija išleido puikų „Note“ serijos išmanųjį telefoną. Gamintojai pašalino visus trūkumus, kuriuos turėjo praėjusių metų „Samsung Galaxy Note 8“ modelis. Naujausias „Galaxy Note 9“ telefonas turi didelį (6.4 colio), spalvingą ir geriausią OLED ekraną išmaniajame. Talpi baterija, puiki kamera, vidinės atminties 128 GB ar net 512 GB. Saugumą užtikriną pirštų atspaudų jutiklis ir veido atpažinimo funkcija bei „S Pen“, kuris šiam telefonui suteikia išskirtinumo bei leidžia valdyti kamerą nuotoliniu būdu.

Išmanusis apsaugotas nuo dulkių ir vandens (IP68). Komplektacijoje yra spartusis kroviklis, USB adapteris (galima prijungti išorinę laikmeną ar net kompiuterio pelę) ir geros „AKG“ ausinės. Telefonas vis dar turi standartinį ausinių lizdą, todėl galima vienu metu telefoną krauti ir klausytis muzikos ar žiūrėti filmus. „Samsung Galaxy Note 9“ kainuoja pigiau nei „iPhone Xs Max“ ir brangiau nei „OnePlus 6“, bet nė vienas kitas išmanusis negali jam prilygti.

Išsamią apžvalgą skaitykite čia.
Samsung Galaxy Note 9
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)