Bendras programos organizatorių ir dalyvių tikslas – ugdytinių karjeros technologijų srityje sėkmės istorijos. Programą „Women Go Tech“ globoja Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Sezonas prasidėjo atvira konferencija, kurioje Lietuvos ir užsienio technologijų profesionalai, programos dalyviai diskutavo apie inovacijas ir karjerai technologijų srityje būtinus įgūdžius.

Dalyvių skaičius pranoko lūkesčius

Šiais metais programos organizatoriai sulaukė net 792 kandidačių paraiškų iš įvairių Lietuvos miestų. 32 atrankų komandos nariai vertino kandidačių motyvaciją siekti karjeros technologijų srityje. Nors prieš atrankas prisijungti prie programos planuota pakviesti 120 dalyvių, po kelias dienas trukusių pokalbių atrinktos net 135 labiausiai motyvuotos dalyvės.

„Trečiasis sezonas mums yra išties reikšmingas, jis įpareigoja kasmet sukurti vis daugiau sėkmės istorijų. Didelė dalis kandidačių dar prieš šių metų atrankas turėjo užsibrėžtus tikslus ir atėjo su motyvacija prisidėti prie technologijų srityje dirbančiųjų bendruomenės. Iš panorusių dalyvauti programoje akivaizdu, kad Lietuvoje potencialo ir noro mokytis technologijų subtilybių labai daug. Linkime ugdytinėms, mentoriams ir konsultantams džiugaus starto ir sėkmingo tolimesnio bendradarbiavimo“, – teigia viena iš „Women Go Tech“ iniciatorių Žydrūnė Vitaitė.

Vis daugiau merginų ir moterų nusprendžia iš pagrindų keisti savo karjerą ir ryžtingai žengti į technologijų sektorių, taip pat sulaukiama ir tokių, kurios karjerą technologijų srityje jau yra pradėjusios, bet nori įgyti daugiau žinių, gauti atsakymus į rūpimus klausimus. Ž. Vitaitės teigimu, toks dalyvių susidomėjimas ir ryžtas įrodo, kad visuomenė tampa vis atviresnė, inovatyvesnė, o stereotipai palaipsniui nyksta.

Startuos mentorystė ir konsultacijos

Atsižvelgus į praėjusių metų patirtį ir dalyvių poreikius, šiais metais „Women Go Tech“ bus ne tik mentorystės, bet ir konsultacijų programa. 89 ugdytinės turės konkrečius joms priskirtus mentorius, o 46 ugdytinėms atsakyti į joms aktualius klausimus padės įvairių sričių ekspertų konsultacijos. Mentorystės ir konsultacijų programa truks nuo gruodžio iki liepos vidurio.

Net 74 aukšto lygio savo srities profesionalų noriai sutiko pasidalinti žiniomis ir patirtimi su dalyvėmis inžinerijos, informacinių technologijų ir kitose technologijų srityse. Programos metu dalyvės galės užduoti rūpimus klausimus ir gauti naudingus patarimus. Pagrindiniai trečiojo sezono programos partneriai – „Barclays“ operacijų centras Lietuvoje ir Vokietijos elektronikos komponentų gamintoja Lietuvoje „HELLA Lithuania“.

„Karjera technologijų srityje gali būti stulbinama, tačiau svarbu ne tik parodyti sėkmės istorijas, bet ir padėti ugdytinėms siekti tikslų, rasti savo kelią, išnaudoti turimą potencialą. Jau antrus metus prisidedame prie šios programos, nes tikime, kad reikšmingų ilgalaikių pokyčių galime pasiekti tik nuoseklumu. Esu tikras, kad „Women Go Tech“ yra puikus įrodymas, jog Lietuvoje atsisakome stereotipų, susijusių su technologijų sektoriumi, ir sparčiai judame pirmyn“, – teigia Mariano Andrade Gonzalezas, „Barclays“ operacijų centro Lietuvoje vadovas.

„Šiemet atidarėme savo gamyklą Kauno rajone, tačiau tai tik pirmasis žingsnis ilgoje kelionėje – siekiame ilgalaikių tikslų, todėl mūsų prioritetas yra darbuotojai. Skatiname talentus pasirinkti tiek inžineriją, tiek ir kitas technologijų sritis – inovacijos yra ir verslo, ir visos šalies ateitis“, – sako „HELLA Lithuania“ vykdomasis direktorius Michael Jarecki.

Dalyvių mentoriais taps ir profesionalai iš kitų žinomų technologijų srities įmonių: „Arginta Engineering“, „Danske Bank“, „Nasdaq“, „Progressive Business Solutions“, „Ruptela“, „SpectroCoin“, „Tieto Lietuva“, „TransferGo“, „Trustpilot“, „LINPRA“, „TeleSoftas“, „Tesonet“ ir „Wix“.

Laukia dar daugiau renginių

Programos metu ugdytinių laukia ne tik susitikimai su mentoriais ir konsultantais, bet ir daugiau nei 20 partnerių organizuojamų renginių: ekskursijos į technologijų sektoriaus lyderių įmones, kūrybinės dirbtuvės, diskusijos, konferencijos, įvairūs mokymai. Praktiniai užsiėmimai dalyvėms leis įsigilinti į technologijų sritį, tobulėti ir užmegzti naudingus kontaktus.

Viso sezono metu bus dalinamasi tiek šio sezono ugdytinių, tiek ir alumni sėkmės istorijomis bei patirtimi. Per šį sezoną tikimasi sukurti 135 karjeros aukštumų technologijų srityje pasiekusių dalyvių sėkmės istorijas, o iki 5-ojo sezono 2021 m. iš viso Lietuvoje sukurti net 500 sėkmės istorijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)