Įmonė, įkūrusi patį populiariausią paieškos variklį Rusijoje ir kitose rusiškai kalbančiose Rytų Europos šalyse, neseniai smarkiai išsiplėtė, konkuruodama su pasaulio galiūnu „Google“. „Yandex“ įkūrė daug Rusijoje populiarių telefono programėlių, skirtų pavėžėjimui, maisto užsisakymui ir kitoms paslaugoms.

Naujasis telefonas, vadinamas „Yandex Phone“, nuo ketvirtadienio bus parduodamas Rusijoje ir internetu. Jo kaina sieks 17 990 rublių (237 eurus) – mažiau nei panašūs konkurentų „Apple“ ir „Samsung“ telefonai. „Yandex Phone“ veiks „Android“ operacinė sistema.

Nors telefonas buvo sukurtas „Yandex“, masinė jo gamyba vyks Kinijoje. „Yandex Phone“ iš anksto bus įrašytos įvairios „Yandex“ programėlės.

„Sukūrėme „Yandex Phone“ norėdami pasiūlyti Rusijos vartotojams išmanųjį telefoną, kuriame yra visi reikalingi lokalizuoti įrankiai, padėsiantys kasdienybėje“, – sakė „Yandex“ atstovas Fiodoras Ježovas.

„Yandex“ telefonas rodo įmonės siekį konkuruoti Rusijoje su tokiais milžinais, kaip „Apple“, „Samsung“ ir „Huawei“. „Yandex Phone“ pasirodė po to, kai „Google“ paleistas išmanusis telefonas nesusilaukė didelės sėkmės.

Yandex telefonas

Tyrimų bendrovės „IHS Markit“ analitikas Tomas Morrodas teigė, kad „Yandex Phone“ nesudarys konkurencijos „iPhone“ ar kitiems aukštos klasės modeliams.

„Ne techninės įrangos įmonės dažnai pasitenkina vidutiniškais pardavimais rinkoje, nesitikėdamos didelių pajamų iš telefonų pardavimų“, – tikino T. Morrodas. Tačiau, jo teigimu, naujasis telefonas „padės „Yandex“ lengviau rinkti vartotojų duomenis – ką jie valgo, kokios muzikos klausosi – ir siųsti jiems tikslinę reklamą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (322)