“Pastarosiomis dienomis sulaukėme keleto žmonių, gavusių neva mūsų darbuotojo pasirašytus elektroninius laiškus, skambučių. Norime pranešti visuomenei, kad UAB “MCT” nėra niekaip susijusi su šiais laiškais ar jų turiniu, o žmogus, kurio vardu pasirašytas laiškas, nedirba mūsų bendrovėje. Todėl pirmadienį kreipėmės į policiją, kad ši išaiškintų laiško siuntėją”, - sako UAB “MCT” direktorius Vitalijus Orlovas.

“Grandininiame laiške”, kurio adresatai skatinami jį skleisti toliau, rašoma apie ŽIV užkrėstas adatas, kurios neva randamos Prancūzijos, Indijos ir Rusijos viešosiose vietose. Nors iš teksto galima suprasti, kad laiško autorius, rašantis “pas mus Peterburge”, gyvena Rusijoje, internetinė šiukšlė yra išversta į lietuvių kalbą.

“Tokie laiškai sėja gandus bei paniką visuomenėje ir skatina neapykantą žmogaus imunodeficitu užsikrėtusiems ligoniams. Kartu jie kenkia ir mūsų bendrovės įvaizdžiui bei klaidina žmones. Todėl tikimės, kad teisėsaugos pareigūnai imsis visų reikalingų veiksmų, kad piktavaliai būtų išaiškinti ir nubausti,” – sakė V.Orlovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją