„Programai naudojami algoritmai nesiremia tradicijomis. Kurdami produktą stengėmės eiti kitu keliu, nei didžiausi konkurentai: sumažinome funkcionalumo kiekį iki minimumo, kad vartotojams būtų paprasčiau suprasti ir kontroliuoti savo virtualių duomenų apsaugą bei lengviau įsilietume į kibernetinio saugumo aplinką.

Dabar jau kliše tapęs dirbtinio intelekto integravimas, kurį didieji konkurentai tik pradeda naudoti, pas mus pradėtas diegti iš pradžių“, – sako „Wiper Software“ komandos vadovas Romualdas Cukuras.

Dideli antivirusinių programų gamintojai yra dažnai susitelkę tik į plačiai paplitusias kenkėjiškas programas, kurios yra užkrėtusios daugiau kaip tūkstantį kompiuterių. Kūrėjai sako, kad kitaip nei populiarios antivirusinės programos, „WiperSoft“ padeda greitai susitvarkyti ir su mažiausiomis kenkėjiškų programų infekcijomis, kai virusas tik pradeda plisti.
Wiper Software

Šiuo metu kenkėjiškas programas iššluojanti programa yra skirta tik namų vartotojams. Kitąmet Kauno mokslo ir technologijų parke įsikūręs lietuvių startuolis siūlys saugumo paketą verslui: tiek šalies, tiek užsienio įmonėms. Nors pastaruoju metu siekiama užtikrinti, kad pati operacinė sistema būtų pajėgi apsiginti nuo visų gresiančių pavojų, tačiau daugumai žmonių antivirusinės programos išlieka pagrindinis įrankis gintis prieš tykančius pavojus.