Kauniečių išvystytą naują, greitą ir saugų įrankį, leidžiantį asmeniui patvirtinti savo tapatybę internetu, naudojant tik asmens dokumentą ir išmanųjį įrenginį, diegiasi tiek šalies, tiek užsienio kompanijos.

„Saugumas ir pats tapatybės patvirtinimo proceso greitis yra esminiai mūsų įrankio privalumai. Žvelgiant tarptautiniu mastu – esame lankstūs iš techninės pusės, kadangi net ir Europos Sąjungoje vis dar nėra suvienodinta tapatybės patvirtinimo teisinė bazė, todėl gebame adaptuoti sistemą pagal kliento poreikius. Įsidiegus „iDenfy“ sistemą verslui nebereikia vidinio administratoriaus peržiūrų ir vertinimo, ar besiregistruojančio kliento dokumente ir nuotraukoje yra tas pats asmuo. Visa tai atlieka dirbtinio intelekto procesus integruojantis algoritmas“, – sako „iDenfy“ vadovas Gediminas Ratkevičius.

Lietuvių startuolio sukurta vartotojo patirtis ir konsultacijos su kibernetinio saugumo ekspertais bei KTU mokslininkais padėjo sukurti išskirtinį produktą. „Kartu su bendraįkūrėju Domantu Čiulde, didžiuojamės Kauno mokslo ir technologijų parko pagalba suburta komanda. Jos sukurtą sistemą dėl patogumo ir funkcionalumo vertina klientai: bankai, mobiliosios piniginės, finansų įmonės, valstybinės įstaigos, įrankis išpopuliarėjo diegiant atsiskaitymus kriptovaliutomis“, – pastebi G. Ratkevičius.

iDenfy

Nors startuolis pardavimus pradėjo tik šių metų kovą, šiandien klientus skaičiuoja jau dešimtimis. Šią sistemą įsidiegę ir mobiliųjų mokėjimų sistema „MoQ“, didžiausias mokėjimų terminalas „Foxbox“, greitųjų kreditų portalas „SMScredit“, tarptautinė platforma „Betconstruct“ ir daugelis kitų. Šiuo metu komanda kuria veido mimikų atpažinimo bei skaičiavimo algoritmą aptarnavimo sektoriui – apskaičiuoja, kiek vidutiniškai laiko žmogus šypsosi arba yra teigiamos nuotaikos.