Leidinio „Business Insider“ technologijų apžvalgininkas Antonio Villas-Boas sudarė geriausių šiuo metu rinkoje esančių išmaniųjų telefonų dvidešimtuką pagal kainos ir kokybės santykį. Jame – net keli išmanieji, kurių kaina peržengusi 1000 eurų. Tačiau apžvalgininkas tikina, kad nebūtina mokėti keturženklės sumos, kad galėtume įsigyti gerą išmanųjį telefoną.

Pirmasis dešimtukas:

20. BlackBerry Key2
19. Motorola Moto Z3
18. Moto G6 Plus
17. Apple iPhone 7 Plus
16. Galaxy S8 and S8 Plus
15. HTC U12+
14. Razer Phone 2
13. Essential Phone
12. LG G7
11. iPhone 8

Antonio Villas-Boas sudarytas geriausiųjų išmaniųjų dešimtukas:

10. „Samsung Galaxy S9“

„Galaxy S9“ – išmanusis telefonas su praktiškai visomis įmanomomis funkcijomis. Jame yra visos naujausios specifikacijos, didelis ekranas, vienas iš geriausių įmanomų fotoaparatų išmaniajame telefone. Šis prabangaus dizaino telefonas įkraunamas iš bevielio kroviklio, apsaugotas nuo vandens poveikio, turi dar kelias funkcijas, dėl kurių yra tikrai vertas dėmesio pirkinys.

Kodėl šis išmanusis nepirmauja geriausiųjų sąraše? Kiti išmanieji, taip pat ir vyresnysis brolis „Galaxy S9“, turi dvigubą kamerą. Be to, „Samsungo“ „Android“ operacinė sistema – ne kiekvienam.

9. „iPhone 8 Plus“

Jei norite būtent „iPhone“ išmaniojo telefono, verta pagalvoti apie „iPhone 8 Plus“. Jo dizainas gal kiek senoviškas, užtai jis – su tokiu pačiu lustu, kaip ir „iPhone X“, turi puikią kokybę užtikrinančią dviejų objektyvų kamerą. Vienas iš objektyvų papildytas optinio priartinimo funkcija.

8. „Samsung Galaxy S9 Plus“

„Galaxy S9 Plus“ yra tiesiog didesnė „Galaxy S9“, tik su dviguba kamera, kurioje antras objektyvas – pagalbinis, du kartus optiškai priartinantis objektyvas. Šis modelis yra didesnės laisvosios prieigos atminties (RAM) todėl sparčiau veikia.

„Galaxy S9 Plus“ – vienas iš mano mėgstamiausių išmaniųjų telefonų, tai akivaizdus pavyzdys, kad nebūtina skirti 1 000 eurų (tiek kainuoja „iPhone XS“), norint įsigyti kokybišką, naujovišką išmanųjį telefoną.
Samsung Galaxy S9 Plus ir S9

7. „iPhone X“

„Apple“ nebegamina „iPhone X“, tačiau jų vis dar galima įsigyti už maždaug 1000 eurų. „iPhone X“ turi pernykštį „Apple A11“ lustą, bet daugelis turinčiųjų „iPhone X“ pastebi, kad „iPhone“ su naujesniu „Apple A12“ lustu veikia kitaip. Veikiausiai taip yra dėl pažangesnės operacinės sistemos „iOS 12“.

Šis modelis – vertesnis variantas nei naujasis „iPhone XS“, kuris dėl kelių atnaujinimų kainuoja 100 eurų brangiau. Bet jei nusiteikėte išleisti 1000 eurų išmaniajam telefonui, galite pridėti dar 100 ir įsigyti naujesnį modelį.
iPhone X

6. „LG V40“

Džiugu pagaliau įtraukti į geriausiųjų sąrašą ir „LG“ išmanųjį telefoną. „LG V40“ – puikus išmanusis telefonas su įprastomis „Android“ operacinės sistemos funkcijomis ir su kitoje korpuso pusėje sumontuota trijų objektyvų kamera, suteikiančia daugiau galimybių fotografuojant. Šiame modelyje yra įprasto pločio kampo objektyvas, išskirtinai „LG“ būdingas labai plataus kampo objektyvas ir optinio priartinimo objektyvas.

Kituose išmaniuosiuose telefonuose, net „LG G7“ modelyje yra arba optinio priartinimo objektyvas arba labai plataus kampo objektyvas (neskaitant įprasto pločio kampo objektyvo, su kuriuo gaminami praktiškai visi išmanieji telefonai).

„LG V40“ rekomenduotinas vertinantiems garso kokybę – jame yra kokybiškesnis stiprintuvas, taigi muzika ausinėse skambės kokybiškiau.
LG V40 ThinQ

5. „iPhone XS“ ir „iPhone XS Max“

Daugiau kaip 1 100 eurų kainuojantis „iPhone XS“ ir apie 1200 eurų kainuojantis „XS Max“ yra „Apple“ dizaino, efektyvumo ir funkcijų viršūnė. Techninių požiūriu, tai geriausi „iPhone“ išmanieji telefonai, kokius tik galima nusipirkti, o sąrašo viduryje jie atsidūrė dėl didelės kainos.

Jeigu norite ir galite skirti keturženklę sumą išmaniajam telefonui, tada prašom. Tiesa, man atrodo, kad tokia kaina išmaniajam telefonui yra didoka, ypač jei tas išmanusis neturi greitojo įkroviklio ir USB-C adapterio (siejiklio) ausinėms.

Šių abiejų modelių funkcijos absoliučiai vienodos. Vienintelis skirtumas – ekranas ir dydis, taigi klausimas, ar jums patinka didesni, ar mažesni išmanieji telefonai.
iPhone Xs ir iPhone Xs Max

4. „Samsung Galaxy Note 9“

„Galaxy Note 9“ – geriausias iš visų „Samsung“ išmaniųjų telefonų su operacine sistema „Android“. Jis turi didelį 6,4 colių ekraną, kuris su „Samsung“ technologija atrodo tiesiog fantastiškai.

Šis išmanusis telefonas yra tikrai produktyvus, daug funkcijų atliekantis aparatas. Neseniai įvertinau, kaip patogu su jame esančiu išmaniuoju rašikliu „S Pen“ užsirašyti kilusias mintis, susirašyti darbus.

Vienintelis minusas – didelė kaina.
Samsung Galaxy Note 9

3. „Google Pixel 3“ ir „Pixel 3 XL“

Daugiau kaip 800 eurų kainuojantis „Pixel 3“ ir maždaug šimtu eurų brangesnis „Pixel 3 XL“ turi geriausias kameras iš visų išmaniųjų telefonų. Jie – su „Google“ „Android“ operacinės sistemos vizija, kuri yra aiški, patogi ir gauna „Android“ atnaujinimus, vos juos išleidžia „Google“. Nedaug išmaniųjų telefonų su operacine „Android“ sistema gali tuo pasigirti.

„Pixel 3“ telefonas turi dviejų objektyvų asmenukių kamerą – vienas asmenukių objektyvas yra su įprasto kampo objektyvu, kitas – su didelio pločio kampo objektyvu.

Naujieji „Google“ išmanieji telefonai kainuoja šiek tiek brangiau, nei aš norėčiau, taigi yra trečioje sąrašo vietoje.

Vienintelis skirtumas tarp šių dviejų modelių – ekrano dydis ir dizainas: „Pixel 3“ yra tradiciškesnio išmaniųjų telefonų dizaino, o „Pixel 3 XL“ dizainas modernesnis.
Pristatyti Google Pixel 3 ir Pixel 3 XL

2. „iPhone XR“

Maždaug 880 eurų kainuojantis „iPhone XR“ – patrauklesnis variantas nei „iPhone XS“, kainuojantis apie 1 180 eurų ar „iPhone XS Max“ už 1 280 eurų.

Šis modelis suteiks jums praktiškai viską, ką gautumėte su „iPhone XS“ serijos modeliais. Skirtumas – kiek didesni kraštai ir mažesnės raiškos LCD ekranas (lyginant su OLED ekranu ir kamera su dviem objektyvais).

Bet, mano nuomone, ekstra priedai iš „iPhone XS“ serijos nėra verti papildomų kelių šimtų eurų.

Taip, „iPhone XR“ – puikus „iPhone“ gaminys su dideliu ekranu ir naujausiomis specifikacijomis. Gaila, kad nėra „iPhone X“‘ stiliaus išmaniojo telefono už mažiau nei 700 eurų tiems, kuriems patinka mažesni ekranai.
Naujieji iPhone Xr

1. „OnePlus 6T“

„OnePlus 6T“ neturi tiek daug funkcijų, kaip kiti išmanieji telefonai šiame sąraše – kaip antai, bevielio įkrovimo funkcijos, apsaugos nuo vandens, objektyvo su optinio priartinimo funkcija, didelio pločio kampo objektyvo ar didele ekrano raiška. Ir vis tik šis išmanusis telefonas yra pirmoje sąrašo vietoje.

Taip yra todėl, kad jis yra puikaus dizaino, puikiai fotografuoja, jame puikiai veikia „Android“ operacinė sistema, jis greitai įkraunamas, o įkrauta baterija laiko labai ilgai. Visus išvardintus privalumus jūs gausite už maždaug 550 eurų, o kitų sąraše esančių išmaniųjų telefonų kainos prasideda nuo 750 eurų.

Turėdamas „OnePlus 6T“ niekada nepasigedau kitų, brangesniuose išmaniuosiuose telefonuose esančių funkcijų. Jei pirkčiau naują išmanųjį telefoną, rinkčiausi šį puikaus dizaino, efektyviai veikiantį ir ne per brangiai kainuojantį variantą.
OnePlus 6T
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)