Prisiminkime garsiausius telefonų epochos įrenginius, kurie tikrai verti naujo sugrįžimo.

NOKIA

NOKIA 8110 „BANANAS“

Kažkada šis telefono modelis užėmė aukštus reitingus pageidaujamų telefonų sąraše visame pasaulyje. Kalbama, kad iš tokio telefono skambino Morpheusu iš filmo „Matrica“.

Šis modelis dažnai yra painiojamas su „Nokia 7110“, tačiau filme buvo naudojamasi būtent „Nokia 8110“, tai ne serijinis, bet specialiai modifikuotas įrenginys.

Įprasto „Nokia 8110“ dangtelį reikia vilkti pirštu, o versija, pasirodžiusi filme „Matrica“ turi automatinį reguliavimą. Natūralu, kad visa tai dėl didesnio efekto.
Nokia 8110

NOKIA 8910

„Nokia“ gamino labai aukštos kokybės madingus telefonus, kurie tuo metu buvo neprieinami daugeliui vartotojų, tačiau dabar jie yra labai populiarūs.

„Nokia 8910“ yra elegantiškas telefonas, išskleidžiamu korpusu, kuris pagamintas iš titano. Praėjus metams po jo pasirodymo, gamintojas išleido atnaujintą „8910i“ versiją su spalvotu ekranu.

NOKIA 8800

Modelis „8910“ buvo pakeistas į kitą „Nokia 8800“ išskleidžiamu nerūdijančio plieno korpusu. Telefonas buvo surinktas Vokietijoje.

Šiek tiek vėliau dienos šviesą išvydo klasikinės „Nokia 8800“ modifikuota versija „Sirocco Edition“, turinti talpesnę bateriją, išplėstinę atmintį, patobulintą slankiojimo mechanizmą ir specialią versiją su chromo dulkėmis.

Po „Sirocco“ versijos pasirodė „Nokia 8800 Arte Edition“ su labiau pažengusiu įrenginio vidumi.

Telefonas buvo išleistas penkiais variantais:

„Arte“ – juodas nerūdijančio plieno korpusas.
„Sapphire Arte“ – rudos odos ir nerūdijančio plieno korpusas, dirbtinis safyras ant naršymo mygtuko.
„Sapphire Arte Black“ – juodos odos ir nerūdijančio plieno korpusas, dirbtinis safyras ant naršymo mygtuko.
„Carbon Arte“ – korpusui naudojami plastiko ir titano elementai.
„Gold Arte“ – korpusas su aukso dulkelėm ir baltos odos intarpais.

NOKIA 1100

Niekas nenuginčys „3310“ modelio pasisekimo, bet „Nokia“ turėjo ir kitų sėkmingų telefonų.

Jūs tikriausiai prisimenate šią tvarkingą „plytą“ su silikoniniais mygtukais ir žibintuvėliu. Pačioje kompanijoje modelis vadinamas „Penny“. Per penkerius metus buvo parduota 200 milijonų šių telefonų – tai geriausias rezultatas „Nokia“ istorijoje.Prieš tai lyderystės buvo laukiama iš „3310“ modelio.
Nokia 1100

NOKIA 9300

„Nokia 9300“ negalima pavadinti tik telefonu. Faktiškai jis susideda iš dviejų modulių: telefono ir tikro komunikatoriaus.

Atrodytų įprastas ragelis, bet verta atskleisti, kad priešais jus yra gana pažangus įrenginys, skirtas darbui su failais, paštu, MS Office dokumentais, grotuvu, „Opera“ naršykle ir kitais elementais. Tai buvo 2004 metų proveržis.

Patobulintas „Nokia 9300i“ sužibėjo filme „Die Hard 4.0“ ir pasirodė esantis puikus įrankis kovai su elektroniniais nusikaltėliais.

„Motorola“

Motorola E398

Apie „RAZR V3“ žino visi, tačiau šis legendinis telefonas nebuvo vienintelis „Motorola“ hitas. „E398“ telefonas pelnytai vadinamas magnetofonu telpančiu į kišenę, tapo antruoju sėkmingiausiu bendrovės įrenginiu.

Galingi stereofoniniai garsiakalbiai iš tiesų pakeitė mobilaus ryšio įrenginį į nešiojamąją muzikos sistemą, kuriai negalėjo prilygti kitas telefonas.

Motorola C350

Vienas iš pirmųjų telefonų su spalvotu ekranu.

Galinga polifonija, GPRS, prijungimas prie kompiuterio naudojant standartinį ir visuotinai prieinamą USB kabelį, bei žema kaina pelnytai atnešė jam populiarumą.

Siemens

Pradžioje norėjome pateikti atskirus legendinio vokiečių gamintojo telefonų modelius, tačiau kuo labiau gilinomės, tuo platesnis darėsi šis sąrašas. Todėl kilo klausimas: ar „Siemens“ buvo prasti telefonai? Tikriausiai ne.

Net ir tais pirmaisiais metais įmonė naudojo aiškų, kompetentingą ir suprantamą pirkėjams prietaisų suskirstymą į kategorijas:

„Siemens A“ – biudžetiniai darbiniai „arkliai“. Prisimename „A52“, „A55“ ir atsidūstame.

„Siemens C“ – vidutinybės, tuo metu buvo vieni iš geriausių savo kainų diapazone. Daugeliui „C55“ ir „C65“ amžinai liks prisiminimuose dėl neprilygstamos kokybės ir patogumo.

„Siemens M“ buvo išskiriami kaip sportinio tipo įrenginiai, bet iš tikrųjų jie buvo prašmatnūs, „neužmušami“ telefonai, kurie nebijojo smūgių ir vandens. Jie taip pat turėjo tikrai kietą dizainą. Ech, kad dabar vėl turėtume „M55“ ar „M65“.

„Siemens S“ nebuvo tokie populiarūs, nes pagal kainą jie buvo priskiriami verslo klasės prietaisams, tačiau kokie jie buvo kieti ir daugiafunkciai! Juk kažkada jūs svajojote apie „S55“, ar ne?

„Sony Ericsson“

Sony Ericsson T610

2003 m. pasirodęs „Sony Ericsson T610“ susprogdino rinką. Tai ne pats pigiausias, bet neįtikėtinai pažengęs techniniu požiūriu, įrenginys. Jo minimalus, griežtas dizainas iš pirmo žvilgsnio patraukė akį.

„Sony Ericsson Cyber-shot“ ir „Walkman“

Vėliau pasirodė daugybė „Sony Ericsson“ telefonų, įskaitant „Cyber-shot“, su gera nuotraukų kokybe ir muzikiniai „Walkman“ – legendinių „Sony“ žaidėjų įpėdiniai.

Visi jie buvo sėkmingi, labai paklausūs ir jais buvo patogu naudotis.
"Sony Ericsson T68i" mobilusis telefonas

„Samsung“

Samsung C100

Kai pasirodė „C100“, žmonės stebėjosi jo neįtikėtinai plonu profiliu. Tik 17 milimetrų, ar galite įsivaizduoti?

Taip, technologijos pažengė toli į priekį, bet stilingas ragelis su neįtikėtinai ryškiu ekranu, kieta polifonija ir stebėtinai stabiliu veikimu, išliks mūsų širdyse.

SPH-N270 Matrix telefonas

Jį atpažįstate visi. Labai neįprastas ragelis su stumdomuoju garsiakalbiu, sukurtas specialiai filmui „Matrica“.

Telefonas palaikė tik amerikietiškus tinklo standartus, tačiau tai neužkirto kelio viso pasaulio „Matrica“ kolekcionieriams – gerbėjams medžioti retus įrenginius, kurie buvo išleisti ribotu tiražu.

Kaip jums atrodo, kokie telefonai iš praeities, verti naujo išleidimo ir kodėl?