Žmonės tokių dalykų nenaudoja, bet gal turėtų? „Panasonic“ mano, kad tikrai taip, todėl sukūrė „Wear Space“ – nešiojamą įsivaizduojamą darbo kabinetą už 230 eurų, kurį galite nešioti ant savo galvos.

Idėja iš tiesų yra gana paprasta. Žmones blaško aplinkiniai garsai ir vaizdai. Net jei apie tai stengiatės negalvoti, tai vis tiek veikia jūsų susikaupimą. Skrisdami lėktuvu stengiatės skaityti, tačiau kiti keleiviai garsiai kalbasi. Atvirame biure norite susikoncentruoti į kompiuterio ekraną, tačiau savo periferiniame lauke vis matote vaikščiojančius bendradarbius. Ir tai niekada nesibaigia. „Wear Space“ kūrėjai teigia, kad šis paprastas sprendimas gali padėti tai pakeisti.

Ką „Wear Space“ daro? Ogi visai nedaug. Tai – arklio pasagos formos gaubtas, kuris apgobia galvą ir apriboja matymo lauką. Iš esmės, „Wear Space“ dėvintis žmogus gali matyti tik tai, kas vyksta tiesiai priešais jį. Teigiama, kad minkšta medžiaga yra patogi ir pati neblaško, o sumontuotos triukšmą slopinančios ausinės dar labiau padeda atsiskirti nuo aplinkos.

Šis prietaisas tarsi sukuria įsivaizduojamą asmeninę darbo erdvę, kuri iš tiesų sveria vos 300 gramų. Žmonės lengviausiai susikaupia, kad kai niekas nekalba, nekelia triukšmo ir nevaikšto aplink. Tuo pačiu bendradarbiai nedrįs kalbinti žmogaus, kurio galva bus apjuosta „Wear Space“ prietaisu.

Šis vis tiek keistas įrenginys Japonijoje bus parduodamas jau kitais metais ir kainuos apie 230 eurų. Didžiąją kainos dalį sudaro triukšmą slopinančios ausinės, tačiau galima numanyti, kad ir paties įrenginio inovatyvumas ir keistumas prisidėjo prie pakankamai aukštos kainos. Tačiau yra ir kita priežastis.

„Wear Space“ buvo apdovanotas žymiu „Red Dot“ apdovanojimu „Geriausias iš geriausių“ kategorijoje. Komisijai taip patiko šio daikto dizainas. Galbūt mes ko nors nematome? Galbūt atviruosiu biuruose „Wear Space“ taps įprastu?