1. Pasirinkite tinkamą programą

Štai ką turėtų sugebėti konverteris:

  • importuojant palaikyti visus populiarius failų formatus;
  • greitai konvertuoti vaizdo įrašus;
  • dirbti tiksliai – neapkrauti failų ir nepakibti atliekant ilgus vaizdo įrašų apdorojimus.

Tai yra minimumas, kurį vargu ar suteiks bet kokia internete rasta paslauga, pagal paieškoje nustatytą prašymą „nemokamai konvertuoti video“. Apdorojimas šiose svetainėse vyksta išoriniuose serveriuose, todėl konvertavimas užtrunka ilgiau, be to, šios paslaugos negarantuoja vaizdo kokybės. Jos taip pat riboja ir šaltinių dydį – paprastai failų, kurių talpa daugiau nei 100-200 MB, negalima ten įkelti. Jei dažnai reikia konvertuoti vaizdo įrašus, geriau pasirinkti rimtą programinę įrangą. Mes patariame atkreipti dėmesį į „Wondershare Video Converter Ultimate“.

„Wondershare“ palaiko daugiau nei tūkstantį vaizdo įrašų formatų ir leidimų, skirtų bet kuriam įrenginiui, teisingai sąveikauja su visais populiariais kodekais, veikia greitai ir aiškiai.

2. Pasirinkite teisingus eksportuojamų failų formatus

MP4, AVI, SD, HD, 4K – šių trumpinių prasmė daugeliui yra neaiški. Dažnai daromos klaidos parenkant optimalų eksporto formatą: tuomet vaizdo įrašai yra prastos kokybės, užima daug vietos arba kai kuriuose įrenginiuose išvis neveikia. Pabandykime suprasti populiariausius vaizdo įrašų failų tipus ir leidimų žymėjimus, pavadinimus.

MP4 ir AVI. Jie skiriasi metodu ir suspaudimo laipsniu. Tai paprasta: jei ketinate žiūrėti vaizdo įrašus savo išmaniajame telefone, tada jūsų pasirinkimas yra MP4. O jei peržiūrėsite per namų kiną, geriau negailėti vietos standžiajame diske ir eksportuoti šaltinio kodą į tinkamos rezoliucijos AVI formatą.

SD, HD ir 4K. Tai yra rezoliucijų pavadinimai – rodomo vaizdo dydis. Ir jei peržiūrint vaizdą išmaniojo telefone ekrane pakanka 1280 × 720 pikselių HDskiriamosios gebos, tai dideliems plazminiams televizoriams geriau pasirinkti 4K su 4000 taškų.

„Wondershare Video Converter Ultimate“ konvertuoja MP4, AVI failus ir kitus populiarius formatus, taip pat dirba su bet kokiomis rezoliucijomis.

3. Konvertuokite vaizdo įrašą neprarasdami kokybės

Yra konverteriai, kurie, atrodytų idealiai susidoroja su užduotimis: jie skaito visus reikiamus formatus ir greitai dirba. Tačiau išvadoje gaunate failą, kuris yra gerokai prastesnės kokybės už šaltinio kodą.

Klasikinis scenarijus: reikia išsaugoti filmų biblioteką kietajame diske, surinktą „Blu-ray“ diskuose. M2TS yra aukštos kokybės vaizdo įrašų formatas. Žinoma, tokį failą konvertuojant galima lengvai sugadinti. Bet filmas esantis diske, gali užimti dešimtys gigabaitų – nėra kur dėtis, reikia suspausti ir konvertuoti.„Wondershare Video Converter Ultimate“ padės pertvarkyti M2TS failą į talpesnį MKV ir sumažinti filmo dydį nuo 40 iki 15 GB. Ir nepadarys jokios žalos vaizdo kokybei.

4. Konvertuokite daug failų vienu metu

Įsivaizduokite, kad norite konvertuoti visą, jūsų išmaniajame telefone esančią video biblioteką, kuri susikaupė per metus. Net jei šie vaizdo įrašai yra trumpi ir jų apdorojimas užtrunka keletą sekundžių, velkant šimtus failų į programos langą jūs užtruksite nemažai laiko. Todėl galimybė konvertuoti viską iš karto – yra tikrai reikalinga funkcija. „Wondershare“ programoje galite pasirinkti neribotą eksportuojamų failų skaičių, pasirinkti pageidaujamą formatą ir leisti programai atlikti likusius veiksmus.

5. Naudokite programą, kurioje galite redaguoti vaizdo įrašą

Kai kuriuose vaizdo įrašuose norisi, kad vaizdas būtų šiek tiek šviesesnis arba kontrastingesnis, o kituose – norisi pašalinti, iškirpti nepageidaujamas vietas.Galite naudoti atskirą programą montavimui, tačiau tai nėra būtina. „Wondershare“ turi būtinas minimalias funkcijas, skirtas redagavimui.

6. Įrašykite DVD tiesiogiai į konvertavimo programą

Užduotis, su kuria susiduria daugelis jaunų žmonių, yra šeimos video filmų įrašymas tėvams. Ir jei pagyvenusiems tėvams yra sunku susidoroti su interneto ir debesų paslaugomis, tada klausimas yra ne apie optimalaus formato pasirinkimą, bet apie iš esmės kitokį pasirinkimą vaizdo įrašams peržiūrėti. Puikus pasirinkimas yra įsigyti paprastą DVD grotuvą, prijungti jį prie televizoriaus ir dovanoti tėvams diskus.

„Wondershare“ galima ne tik įrašyti vaizdo įrašą į diską, kad jis būtų naudojamas DVD grotuve, bet ir padaryti meniu, su galimybe pasirinkti konkretų filmą.

7. Konvertuokite klipus iš „YouTube“

Konvertuokite vaizdo klipus iš „YouTube“ arba kitų vaizdo įrašų talpyklų. Jei naudojate „Wondershare“ konverterį, tiesiog suteikite programai nuorodą ir atsisiųskite vieną ar kelis įrašus iš „YouTube“ grojaraščio norimoje rezoliucijoje.

O tiems, kurie yra pripratę klausytis muzikos iš „YouTube“, konverteris pasiūlys išsaugoti garso takelį iš vaizdo konvertuodamas jį į MP3 failą.

8. Sukurkite 3D filmus iš įprastų filmų

Žinoma, šio vaizdo įrašo kokybė nebus tokia, kaip kino teatruose rodomi filmai 3D formatu: juk specialistai kuria filmus su specialiais dvigubo lęšio fotoaparatais.Tačiau vaizdo įrašuose pasiekti tam tikrą stereofoninį efektą – galėsite, ir jums nereikės perprasti sudėtingų parametrų – „Wondershare“ turėsite nurodyti tik stereoskopinį tipą. Palaikomas klasikinis anaglifas, skirtas raudonai mėlyniems akiniams ir horizontalios stereo poros formatas, padalintas į du paveikslėlius.

Apibendrinant galime pasakyti, ką gali atlikti šiuolaikiniai konverteriai, pavyzdžiui, „Wondershare Video Converter Ultimate“:

  • konvertuoti ir redaguoti vaizdo įrašą neprarandant kokybės;
  • dirbti su visų populiarių formatų vaizdo failais;
  • apdoroti failus dideliais kiekiais vienu paspaudimu;
  • atsisiųsti vaizdo įrašus iš vaizdo įrašų talpyklų;
  • redaguoti vaizdo metaduomenis;
  • konvertuoti VR ir 3D vaizdo įrašus;
  • įrašyti DVD;
  • daryti GIF animacijas;
  • daryti ekrano įrašus.

Mes papasakojome ne apie visas šiuolaikinio vaizdo konvertavimo ir „Wondershare Video Converter Ultimate“ savybes. Išbandykite ribotą programos versiją nemokamai ir sužinokite, kuri iš daugelio funkcijų jums gali būti naudinga. Vienerių metų prenumerata kainuoja 40 dolerių (apie35 €), o už 60 dolerių (apie 52 €) programą galite įsigyti visam laikui.