Vienas populiariausių telefonų gamintojų pasaulyje savo telefonuose pasiūlė ne tik naująjį „Kirin 980“ lustą, tačiau ir itin spartų „SuperCharge“ greitąjį įkrovimą, pirštų antspaudų jutiklį ekrane, trigubo lęšio „Leica“ kamerą ir dar daug privalumų.

Telefonai.eu lankėsi gamintojo surengtoje spaudos konferencijoje ir gavo galimybę išbandyti naująjį „Huawei Mate 20 Pro“, kurio kaina Lietuvoje prasidės nuo 999 eurų. Taigi, pirmas įspūdis apie naująjį „Mate“ serijos flagmaną – tai, kas patiko, nepatiko, privalumai ir, žinoma, trūkumai.

„Huawei“ iš esmės atnaujino „Mate“ serijos dizainą. Jeigu praėjusiais metais pristatytas „Mate 10 Pro“ modelis buvo pakankamai didelis, sunkus ir storas, tai naujasis „Mate 20 Pro“ yra visiška jo priešingybė. Tiesa, pastarasis modelis gali būti nesunkiai sumaišytas su „Samsung Galaxy S9 Plus“ modeliu, tačiau toks klaidinantis įspūdis gali susidaryti tik pirmas kelias akimirkas.

Pradėkime nuo to, jog „Huawei Mate 20 Pro“ priekis ir nugarėlė padengta stiklu ir dar iš abiejų pusių užlenktos kraštinės. Rėmelis pagamintas iš aliuminio. Ir jeigu jums atrodo, jog juoda spalva nuobodi, tai privalu paminėti ir tamsiai raudonos spalvos įjungimo mygtuką, kuris puikiai dera prie viso korpuso. Viena detalė gali kristi į akis daugumai – tai kamerų kvadratas nugarėlėje.

Jeigu „Huawei P20 Pro“ modelis turėjo kameras, kurios buvo vertikaliai įmontuotos kairėje nugarėlės pusėje, tai naujasis „Mate 20 Pro“ turi ganėtinai didelį kamerų kvadratą viršutinėje nugarėlės dalyje. Kadangi į šį kvadračiuką sutalpintos net trys kameros ir blykstė, tai jis tikrai gana didelis ir reikalaujantis priprasti prie to. Kaip bebūtų, toks sprendimas atrodo pakankamai tvarkingai ir ganėtinai gerai susilieja su bendru įrenginio dizainu.

Rinkoje galima rasti ne vieną stiklinį išmanųjį telefoną, kuris turi lenktus kraštus iš abiejų pusių, tačiau ne visi jie gali pasigirti patogumu, o dažnai tokius įrenginius yra ganėtinai nedrąsu laikyti vienoje rankoje. Bent jau iš pirmo žvilgsnio, šis „Huawei“ žaisliukas tokios problemos neturi ir puikiai priglunda prie rankos. Žinoma, jeigu anksčiau nesate turėję panašiomis kraštinėmis pasižyminčio telefono, gali prireikti kiek laiko priprasti.
Huawei Mate 20 Pro

„Huawei Mate 20 Pro“ ekranas

Šiemet kone visi pasirodę išmanieji telefonai pasižymi karpytais ekranais ir viršutinėje dalyje turi vadinamąją ekrano išpjovą. Ne išimtis ir naujasis „Huawei Mate 20 Pro“.

Flagmanas pasižymi 6,4 colių įstrižainės OLED ekranu su Quad HD+ raiška, o viršutinėje dalyje turi gana nemažą juodą plotelį, kurį iš šonų apgaubia ekrano vaizdas.

Vaizdas ekrane tikrai gražus ir atitinkantis flagmanams keliamus reikalavimus. Tačiau žvelgiant į šį išmanųjį telefoną pirmąsyk akį kur kas labiau patraukia kiek kiti dalykai.

Visų pirma sugrįžkime prie viršutinėje dalyje esančios ekrano išpjovos. Jeigu „Huawei Mate 20“ turi pakankamai nedidelę išpjovą, tai šis modelis turi kone identišką variantą kaip „iPhone X“. O ir joje esantys komponentai iš esmės kone identiški, na, bent jau iš pavadinimų. Čia rasime 3D veido atpažinimui reikalingus komponentus, asmenukėms skirtą kamerą ir garsiakalbį.

„Huawei Mate 20 Pro“ pasižymi tuo, jog turi ekrane įmontuotą pirštų antspaudų jutiklį. Tai reiškia du dalykus: tai pirmasis toks telefonas Lietuvos rinkoje ir tai, kad kitąmet tokį sprendimą tikriausiai rasime ir visuose kituose didžiųjų gamintojų įrenginiuose.

Veido atpažinimo funkcija yra tiesiog neįtikėtinai greita ir savo sparta lenkia tiek „Samsung“, tiek ir „iPhone“. Tačiau neįtikėtina sparta, deja, bet negali pasigirti atrakinimas pirštu. Visų pirma jis reikalauja priprasti prie to, kad reikia spausti tam tikroje vietoje ekrane, o antra ši technologija dar nėra tiek pažengusi, kiek veido atpažinimas.
Huawei Mate 20 Pro

„Huawei Mate 20 Pro“ veikimas

Dar prieš pristatant naujuosius „Mate“ serijos išmaniuosius telefonus, „Huawei“ itin smarkiai džiaugėsi savo naujuoju „Kirin 980“ lustu. Prie šio lusto taip pat turime 6 GB operatyviosios (RAM) ir 128 GB vidinės atminties.

„Huawei“ pagaliau bent stilistikai sutvarkė „EMIUI“ vartotojo sąsaja. „Mate 20 Pro“ modelyje veikia devintoji šios sąsajos versija, kuri sukurta pagal „Android 9.0 Pie“ operacinės sistemos versiją. Viskas atrodo pakankamai tvarkingai, neskaitant daugybės papildomų gamintojo siūlomų programėlių. Iš pirmo žvilgsnio ir veikimas palieka labai teigiamą įspūdį – viskas atsidaro itin sparčiai, o ir procesai vyksta labai sklandžiai.

„Huawei Mate 20 Pro“ kameros

„Huawei Mate 20 Pro“ nugarėlėje rasime trijų lęšių kamerą. Iš esmės šio modelio kamerų struktūra yra labai panaši į tą, kuri buvo panaudota „P20 Pro“ modelyje.

Pagrindinis „Mate 20 Pro“ jutiklis yra 40MPx, 1/1,7“ dydžio kameros sensorius su f/1.8 dydžio optiniu lęšiu. Šalia šio jutiklio išliko tas pats telephoto ir X3 optinio priartinimo lęšiai. Esminis pasikeitimas – monochrominį jutiklį pakeitė plataus kampo kamera.
Huawei Mate 20 Pro

Būtų nuodėmė nepaminėti ir dar labiau patobulinto dirbtinio intelekto (DI) galimybių. Šiame išmaniajame telefone jis sugeba ne tik parinkti tam tikrą scenarijų, tačiau atpažinti nuotraukose net kelis objektus ir pritaikyti jiems tinkamiausius scenarijus. Patobulintas ir portretų režimas – prieš fotografuojant galite pasirinkti fone matomų šviesų formą – nuo apskritimų iki širdelių.

„Huawei Mate 20 Pro“ baterija

„Huawei Mate 20 Pro“ pasižymi 4200 mAh talpos baterija su naujos kartos 40W „SuperCharge“ greito įkrovimo funkcija. Kai pristatymo metu buvo pabrėžiama, jog telefono bateriją iki 70 proc. galima įkrauti per maždaug 30 minučių, nepatikėjau. Tačiau viešbutyje pradėjus įkrovimo procedūrą, tapo aišku, jog tai tikrai neįtikėtinai greita.

„Huawei Mate 20 Pro“ turi ir itin greitą belaidį įkrovimą. Įdomu ir tai, jog belaidžiu būdu galime įkrauti ne tik šį išmanųjį telefoną, tačiau galima panaudoti ir atvirkštinį principą bei taip įkrauti bet kurį kitą įrenginį, kuris palaiko belaidį krovimą.

Išvados

Vertindami išmaniuosius telefonus stengiamės neįtraukti asmeninių emocijų į apžvalgą. Tačiau šįsyk turėčiau pripažinti, jog „Huawei“ mane nustebino nors ir esu pakankamai skeptiškai nusiteikęs šios kompanijos atžvilgiu. Klausimas išlieka tas pats – ar verta pirkti „Mate 20 Pro“ modelį?

Tiesą pasakius, dar niekada nebuvau toks užtikrintas, tačiau taip, šis išmanusis telefonas tikrai vertas dėmesio. Nuostabi kamera, talpi baterija su neįtikėtinai greitu įkrovimu ir galimybė įkrauti kitus įrenginius, pirštų antspaudų jutiklis ekrane ir dar daugybė kitų privalumų.

Šiemet „Huawei“ pasiūlė tikriausiai daugiausia galimybių už labai nemenką sumą. Primename, kad naujasis „Huawei Mate 20 Pro“ kainuoja nuo 999 eurų ir patenka tarp pačių brangiausių telefonų Lietuvos rinkoje.