Gamintojas skelbia, kad „Huawei Mate 20 Pro“ nustebins ne tik greičiu ir dirbtinio intelekto galimybėmis, bet ir nepriekaištinga kamera, kuri yra išskirtinis šios kompanijos telefonų akcentas.

„Sveiki atvykę į aukštesnį intelektą“, – taip pristatoma visa „Huawei Mate“ flagmanų serija.

Kiek anksčiau jau pasirodė vidutinės klasės „Huawei Mate 20 Lite” versija, o dabar pasaulį išvysta ir premium klasės išmanusis – „Huawei Mate 20 Pro”.

Huawei Mate 20 Pro

„Išmanieji telefonai atveria kelią į skaitmeninį pasaulį. Naujoji „Huawei Mate 20 serija“ sukurta tam, kad šiuo keliu eitume kartu su aukštesnio lygio dirbtiniu intelektu, lygių neturinčia baterija ir itin galinga kamera“, – kalba „Huawei“ vartotojų verslo grupės vadovas Richardas Yu.

Kompanija tikina, kad 2025 m. apie 90 proc. vartotojų pajus dirbtinio intelekto naudą ir galimybes, kuris vis dažniau sutinkamas telefonuose.

Pasikeitusi išvaizda

Lyginant su praėjusių metų „Huawei Mate 10 Pro“, šių metų serijos flagmanas įgauna naują išvaizdą ir tampa šiek tiek patrauklesnis. Gal net kiek primena „Samsung Galaxy S9+” dizainą.

Nors ekrano įstrižainė didėja, dėl tam tikrų dizaino sprendimų, rankoje telefonas guli patogiai. Iš abiejų pusių telefoną dengia stiklas, o kraštai užapvalinti tiek priekyje, tiek gale. Telefonas atrodo gana solidžiai ir tvirtai.

Lietuvoje bus galima įsigyti „Huawei Mate 20 Pro“ su 6.39 colių 2K (3120x1440) raiškos berėmiu AMOLED ekranu (18:7:9).

Huawei Mate 20 Pro

Didesnė „Mate 20” versija su 6.53 FHD+ ekranu, kuri išsiskiria turinti lašelio formos ekrano išėmą („The Notch“) viršuje, mūsų rinkos nepasieks.

Lietuvoje „Huawei Mate 20 Pro“ bus galima rinktis juodos, „Twilight“ ar mėlynos spalvos. Tiesa, mėlynos spalvos nugarėlė padengta įmantriu Hyper Optical paviršiumi, kuris mažiau slysta rankoje ir nesurenka visų pirštų anspaudų.
Naujasis „Huawei“ flagmanas gauna didesnį IP68 saugumo sertifikatą nuo dulkių ir vandens. Praėjusių metų „Mate 10 Pro” turėjo tik IP67.

„Huawei Mate 20 Pro“ gali pasigirti 4200 mAh talpos baterija, kuri užtikrina ilgą telefono gyvybingumą be įkroviklio. Šis telefonas palaiko iki 40 W spartųjį įkrovimą. To pakanka, kad prie „SuperCharge“ adapterio prijungtas įrenginys iki 70 proc. būtų įkrautas per 30 minučių.

Taip pat, šis išmanusis turi unikalią technologiją, kuri leidžia įkrauti kitą telefoną tiesiog prisilietus, be jokių laidų.

Dvigubas greičio standartas

„Kirin 980“ procesorius buvo pristatymas dar šių metų rugsėjį technologijų parodoje „IFA2018” Berlyne, o jau šiandien jis įgavo ir „kūno“ pavidalą. Pirmasis pasaulyje 7 nm mobilusis lustas, kuris garantuos geriausią našumą, efektyvumą bei ryšio galimybes.

„Kirin 980“ lustas yra pirmasis pasaulyje, kuriame integruoti „Cortex-A76“ branduoliai. Šie yra 75 proc. galingesni ir 58 proc. efektyvesni už pirmtaką. Projektuodami šį lustą inžinieriai sukūrė novatorišką trijų pakopų architektūrą, kurią sudaro po du didelius ir vidutinio dydžio „Cortex-A76“ branduolius ir keturi nedideli „Cortex-A55“ branduoliai. Ši unikali struktūra užtikrina sklandų ir tolygų įrenginio darbą esant bet kokioms apkrovos sąlygoms.

„Kirin 980“

Sklandžiam žaidimų veikimui užtikrinti inžinieriai integravo „Mali-G76“ grafinį procesorių, kuris yra 46 proc. galingesnis už pirmtaką ir 178 proc. efektyviau išnaudoja savo energiją. „Mali-G76“ grafinis procesorius taip pat pasižymi našumo pastiprinimo technologija, kuri pasitelkia dirbtinį intelektą didesnių įrenginio perkrovų identifikavimui ir pagal tai atitinkamai koreguoja energinių išteklių paskirstymą.

Geriausia metų kamera telefone tampa funkcionalesnė

Ilgamečio bendradarbiavimo su „Leica“ rezultatas – „Huawei P20 Pro“ su trimis kameromis gale, pripažintas geriausiai fotografuojančiu telefonu 2018 metais.

Naujojo modelio pristatyme Londone daugiau kamerų neišvydome, bet naujajame „Huawei Mate 20 Pro“ kamera tampa dar funkcionalesne. Telefonas turi 40 MP plataus kampo sensorių su f/1.8 diafragma, 8 MP telefoto f/2.4 diafragmos sensorių ir itin plataus kampo 20 MP sensorių su f/2.2 diafragma.

Kamera vis dar valdoma dirbtinio intelekto pagalba ir fotografuojant pati parenka reikiamus nustatymus gauti tobulam kadrui. „Huawei“ leidžia nustatymuose išjungti šią funkciją, jei jums nepatinka rezultatas.

Huawei Mate 20 Pro

Itin plataus kampo objektyvas turi židinio nuotolį, prilygstantį 16 mm pilno kadro objektyvui. Dabar nereikės pereiti gatvę, kai norėsite užfiksuoti norimą objektą iš arti. Tai labai patiks keliaujantiems ir norintiems įamžinti pastatus ar bažnyčias.

Naujuoju telefonu bus galima fiksuoti esančius vos per 2,5 cm nuo kameros objektyvo. Kartu su tokiomis dirbtiniu intelektu paremtomis kameros funkcijomis kaip „AI Composition“, „AI 4D“ nuspėjamu fokusavimu ar „AI HDR“ naujos serijos flagmanas suteikia viską, ko fotografui reikia iš vieno galingo įrenginio.

Įdomiausia naujojo „Huawei Mate 20 Pro“ telefono kameros funkcija – dirbtiniu intelektu veikiantis „AI Cinema“ režimas. Filmuojant realiu laiku galima keisti spalvas, fono išliejimą ar suteikti savo klipui senovinį vaizdo efektą. Tuo metu „AI Spotlight Reel“ režimas geba identifikuoti įrašytų vaizdo klipų temą ir automatiškai sukurti 10 sekundžių trukmės siužetus iš esminių akcentų.

Naujausia operacinė ir privalumai

Lietuvoje prekyboje pasirodysiantis „Huawei Mate 20 Pro“ bus su naujausia „Android P“ operacine sistema ir „Emui 9.0“ vartotoja sąsaja, kuri tampa šiek tiek supaprastinta ir vartotojui aiškesnė.

„Mate 20 Pro“ turi 3D veido atpažinimo atrakinimą ir ekrane integruotą pirštų atspaudų skaitytuvą. Kompanija tikina, kad tikimybė suklysti tėra mažesnė nei viena iš milijono.

Huawei Mate 20 Pro

Be įprasto „laidinio“ įkrovimo „Mate 20 Pro“ palaiko iki 15 W bevielį įkrovimą per „Wireless Quick Charge“ platformą. Šio sprendimo pagalba įrenginys per pusvalandį įkraunamas iki 30 proc. „Mate 20 Pro“ modelis taip pat siūlo dar vieną inovatyvų sprendimą – bevielį atgalinį įkrovimą. Ši technologija leidžia maksimaliai išnaudoti didelės talpos bateriją įkraunant kitus įrenginius.

Naujasis flagmanas yra sertifikuotas „TÜV Rheinland“ kompanijos. Išduoti saugumo sertifikatai įrodo, kad įrenginys gali būti greitai ir saugiai įkraunamas esant ir žemai temperatūrai, todėl nekelia jokio pavojaus.

Naujasis „Huawei Mate 20 Pro“, turintis 6 GB darbinės ir 128 GB vidinės atminties, prekyboje Lietuvoje pasirodys lapkričio 1-ąją, o išankstinė prekyba prasidės spalio 17 d. Šis įrenginys bus prieinamas visuose ryšio operatorių salonuose ir daugelyje elektronikos prekių parduotuvių. Gamintojo rekomenduojama kaina – 999 eurai. Už papildomą kainą bus galima įsigyti greito bevielio krovimo stotelę ar naują, itin sparčią, nano SD kortelę, kuri turi 90 mb/s greitį skirtą 4K raiškos vaizdo įrašams.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)