Projekto sumanytojai sako, kad tai suteikia galimybę kitaip pažvelgti į Sausio 13-osios naktį prie televizijos bokšto.

Programėlė pati nustato telefono buvimo vietą ir pagal tai žemėlapyje parodo raudonai apibrėžtas teritorijas. Būtent tokiuose taškuose aiškiai girdimi ten buvusių žmonių pokalbiai, girgždantys tankai ir tvyrojęs chaosas. Pasak programėlės sumanytojo Andriaus Lekavičiaus, idėja sukurti virtualią ekskursiją gimė dirbant su kitu virtualiosios realybės projektu „Laisvės kodas 13“.

„Mintis gimė iš domėjimosi Sausio 13-osios įvykiais, nes aš pats dar dirbu prie „Laisvės kodas 13“ virtualios realybės projekto ir iš tikrųjų ten buvo perteklinės informacijos ir ieškojome būdų, kaip ją panaudoti. Iš to ir gimė šita interaktyvi audio ekskursija“, – sako programėlės „Sausio 13-osios aidai“ sumanytojas Andrius Lekavičius.

Vis dėlto, kai kurios išmaniosios programėlės garso įrašų zonos patenka į „Telecentro“ vidinę teritoriją, tad ten pasivaikščioti žmonės negali. Žadama šią problemą spręsti.

Nieko nekainuojanti programėlė veikia tik šalia televizijos bokšto, o geriausią potyrį galima pajusti naudojant ausines.

Plačiau apie tai – Žyginto Abromaičio reportaže.