1. Ji turi būti patogi

Dirbti su nepatogia pele yra tikra kančia. Bet koks veiksmas erzina, darbas nesuteikia malonumo, o rankos riešas pavargsta ar net pradeda skaudėti. Todėl labai svarbu, kad pelė būtų patogi, atitinkanti delno formą.

2. Ji turi optimalų jautrumą

Tai yra vienas pagrindinių pelės požymių, išreikštas taškų skaičiumi colyje arba DPI. Kuo didesnis jautrumas, tuo tiksliau veikia pelė. Todėl šis parametras yra svarbus menininkams ar žaidėjams.

Tačiau didelis pelės jautrumas ne visada yra privalumas. Jei reakcijos greitis vaidina svarbų vaidmenį žaidimuose, tai subtiliems projektams „greita“ pelytė gali būti pernelyg aštri.

Todėl rekomenduojame atkreipti dėmesį į modelius, kurių tikslumo jutiklis yra apie 4000 DPI, ir nepamirškite, kad šį parametrą galima koreguoti.

3. Pelės korpuse yra daug mygtukų

Du mygtukai ir ratukas yra tik būtinas minimumas. Dabar daugelis gamintojų pateikia papildomus pelės korpuso mygtukus, kurie padeda dirbti.

Paprastai jų komandas galima priskirti savarankiškai. Naudodami papildomus mygtukus galite, pavyzdžiui, valdyti vaizdo įrašus arba įjungti horizontalų režimą – patogiam darbui su didelės raiškos grafika ir lentelėmis.

4. Ji suderinta su klaviatūra

Jei jūsų klaviatūra turi lakonišką dizainą, oranžinė pelytė su violetiniais raštais – tikrai nėra tinkamas pasirinkimas. Pabandykite surasti modelį, kuris tiktų prie jūsų darbo stalo ir tuo pačiu derėtų prie klaviatūros.

5. Ji ilgai veikia ir yra greitai įkraunama

Žinoma, galite nusipirkti nebrangių baterijų arba net pasirinkti laidinę pelę, tačiau geriau iš karto įsigyti įrenginį su įkraunama integruota baterija.

6. Ji sugeba daugiau nei įprasta kompiuterio pelė

Ypač toli pažengė prietaisų, skirtų žaidėjams, gamintojai. Darbui ir kūrybai reikia rinktis praktišką pelę.

Pažangios pelės gali prisijungti prie kelių įrenginių vienu metu ir nepastebimai kopijuoti bei įklijuoti turinį tarp jų. Jomis galite dirbti su tekstais ir vaizdais kompiuteriuose su skirtingomis operacinėmis sistemomis, neatlikdami kitų papildomų veiksmų. Pavyzdžiui, galite iškart perkelti failus iš vieno kompiuterio į kitą, tiesiog vilkdami juos iš ekrano į ekraną.