„Kaip ilgamečiai ir patikimi „iPhone“ partneriai paruošėme gausų naujųjų „obuolių“ derlių. Pirmenybę teiksime telefonus iš anksto internetu užsisakiusiems žmonėms, tad ištikimiausiems „iPhone“ gerbėjams Lietuvoje palapinių pakuoti nereikės – telefonus juos pristatysime tiesiai į namus ar biurus“, – sako „Telia“ telefonų kategorijos vadovas Justas Paškevičius.

Tiems, kurie nori pabūti su bendraminčiais ir kuriems maloniau telefoną gauti iš pardavėjo, o ne kurjerio, rankų, dešimtus metus oficialiai „iPhone“ Lietuvoje prekiaujanti „Telia“ taip pat turės ką pasiūlyti. Ateinantį penktadienį šių telefonų bus galima rasti „Telia“ salonuose Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos „Akropoliuose“.

Visgi, prekybos pradžioje visame pasaulyje šių telefonų pasiūla yra ribota, todėl telefonus galės įsigyti anksčiau atėję žmonės. Visi trys didieji Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos „Akropoliuose“ esantys „Telia“ salonai dirbs nuo 8 val. ryto.

5,8 colio įstrižainės berėmį OLED ekraną turintis „iPhone Xs“ telefonas su 64 GB talpos atmintine Lietuvoje kainuos 1179 eurus, su 256 GB atmintine – 1349 eurus, o didžiausią 512 GB vidinę atmintį turintis toks telefonas atsieis 1579 eurus.

Didesnis, 6,5 colio įstrižainės „iPhone Xs Max“ telefonas su 64 GB atmintine kainuos 1279 eurus, su 256 GB atmintine – 1449 eurus, o 512 GB modelis bus parduodamas už 1679 eurus.

Naujųjų telefonų kainos tikrai įspūdingos, turint omenyje, kad šių metų pirmąjį ketvirtį vidutinis lietuvių atlyginimas į rankas buvo 700,2 eurai.

Abu šie telefonai turi plieninį korpusą ir dėl visą priekinę korpuso dalį užimančio ekrano buvo atsisakyta „Namų“ mygtuko, taigi jų atrakinimui naudojama veido atpažinimo technologija „Face ID“.

iPhone Xs ir iPhone Xs Max

Kaip ir ankstesni modeliai, šie „iPhone Xs“ ir „iPhone Xs Max“ yra atsparūs vandeniui ir dulkėms (IP68 atsparumo sertifikatas), jų baterijas galima įkrauti belaidžiu būdu (Qi standartas). Sparčiu įrenginių veikimu rūpinasi naujos kartos „A12 Bionic“ mikroschema. Fotografijos mylėtojų poreikius tenkins dviguba 12 MP raiškos galinė kamera su išmaniuoju HDR režimu ir „Bokeh“ efekto ryškumo nustatymo galimybe.

Dar vieno praėjusią savaitę „Apple“ pristatyto telefono, „iPhone Xr“, išankstiniai užsakymai Lietuvoje bus priimami nuo spalio 19 dienos. Svarbiausi skirtumai – 6,1 colio įstrižainės berėmis LCD ekranas, aliuminio korpusas, jo atsparumas aplinkos poveikiui šiek tiek prastesnis (IP67), taip pat galinėje dalyje yra ne dviguba, o vienguba 12 MP raiškos kamera.

Lietuvoje „iPhone Xr“ su 64 GB talpos atmintine kainuos 879 eurus, su 128 GB – 939 eurus, o su 256 GB – 1049 eurus.

Lietuvoje „Apple“ telefonais pradėta prekiauti 2008-aisiais, kai tuometinė „Omnitel“ (dabar – „Telia“) tapo pirmąja oficialia „Apple iPhone“ produkcijos platintoja šalyje ir pasiūlė įsigyti „iPhone 3G“ modelius. Šiuo metu Lietuvoje „iPhone“ telefonai sudaro daugiau negu dešimtadalį išmaniųjų telefonų rinkos, rodo tyrimų bendrovės GFK duomenys. Tiesa, „Telia“ tinkle „iPhone“ dalis tarp visų išmaniųjų yra dukart didesnė ir siekia apie penktadalį visų mobiliųjų įrenginių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (509)