Trumpiausiai atsakyti į klausimą, ko tikėtis iš naujųjų „iPhone“, galėtume teigdami, jog sulauksime tobuliau veikiančios „Face ID“ – autentiškos „Apple“ veido atpažinimo programinės įrangos, pakeitusios „iPhone X“ sumontuotą piršto atspaudo jutiklį. Sprendžiant iš kai kurių požymių, ši priemonė turėtų būti numatytoji šiais metais pasirodysiančių modelių funkcija, rašoma portale „Business Insider“.

„Apple“ siūlomų naujovių entuziastai šiemet tikisi susipažinti su trimis „iPhone“ modeliais: vienu panašiu į „iPhone X“, tik su keletu atnaujintų komponentų, kitu, kurį būtų galima pavadinti padidinta „iPhone X“ versija, ir trečiu, pigesniu „iPhone“ su visą paviršių dengiančiu LCD ekranu ir veido atpažinimo funkcija. Pastarasis, kaip spėjama, galėtų kainuoti nuo 649 iki 749 JAV dolerių (559–645 eurai).

Du pažangesni „iPhone“ greičiausiai bus brangoki. Šiemet išleisto „iPhone X“ pradinė kaina buvo 999 JAV doleriai (860 eurų), taigi, „Plus“ versija tikrai gali būti brangesnė.

„Apple“ tinklaraštyje „9to5Mac“ buvo paskelbta viena nutekinta nuotrauka, kurioje neva pavaizduotas vienas iš dviejų „iPhone X“ pavyzdžiu sukurtų modelių. Tinklaraščio autoriai pavadino jį „iPhone XS“.

Štai kodėl visuotinai prognozuojama, kad „Apple“ taip pat išleis gal 550 (474), o gal 650 JAV dolerių (560 eurų) kainuosiančią „iPhone X“ versiją.

Vis dėlto tokia kaina negalėtų būti pasiūlyta be kompromisų. Ne tokio pažangaus telefono ekranas bus sukurtas taikant LCD, o ne OLED technologiją, kaip kad yra „iPhone X“ atveju. Dėl šios aplinkybės ekrane rodomų vaizdų kokybė bus kiek prastesnė. Sprendžiant vien iš nuogirdų, pigesnio modelio kamera bus tik vieno objektyvo. Palyginimo dėlei galima pasakyti, kad pažangesnių „iPhone“ kameros yra dviejų ar net trijų objektyvų.

Tarp kitų tikėtinų funkcijų verta paminėti galimybę naudoti dvi SIM korteles, ilgiau neišsenkantį akumuliatorių ir spartesnį lustą.

Remiantis kai kuriais pranešimais, naujieji „iPhone“ modeliai gali būti aprūpinti pažangesniais įkrovikliais, pajėgiais greičiau įkrauti telefonų akumuliatorius.

Matyt, daugiausia patobulinimų derėtų tikėtis iš programinės įrangos. Netrukus po naujųjų „iPhone“ pristatymo „Apple“ turėtų išleisti „iOS 12“.

Vis dėlto jei „Face ID“ jums ne prie širdies ir mieliau naudojatės piršto atspaudo jutikliu, žinokite, kad „Apple“ veikiausiai dar neišbrauks iš savo asortimento nei „iPhone 8“, nei „iPhone 8 Plus“, be to, jie gali būti pasiūlyti su 100 JAV dolerių (84 eurų) nuolaida.

Kaip buvo rašoma tinklaraštyje „9to5Mac“, tam tikros užuominos leidžia tikėtis ir kol kas kodiniu pavadinimu žinomo „iPhone XX“ pasirodymo. Iksai sufleruoja, kad tai galėtų būti pigesnė „iPhone 7“ versija, tačiau ką nors konkretaus pasakyti kol kas sunku.

Kokie bus oficialūs naujų „iPhone“ pavadinimai, dar nežinoma.

Tačiau „9to5Mac“ pranešama, kad dviejų brangesnių modelių pavadinimai tikrai galėtų būti „iPhone XS“, tik nežinia, ar didesnis iš jų bus papildytas prierašu „Plus“. O štai pigiausio modelio pavadinimo spėlioti kol kas nesiryžtama.

DELFI kviečia skaitytojus kartu stebėti „Apple“ naujienų pristatymą rugsėjo 12 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)