Revoliucinių sprendimų naujame modelyje neatsirado, bet šiuo „Android“ telefonu nuveikti galima daug. Yra tiek daug funkcijų, kad vargu, ar įmanoma spėti pasinaudoti visomis. Neabejotinai, tai yra vienas iš geriausių metų telefonų, tik kaina gali būti ne visiems įkandama – net 1009 eurai už šią prabangą.

Geriausias ekranas išmaniajame telefone

Svarbus išmanaus telefono elementas visada yra ekranas. Labai daug laiko praleidžiame skaitydami naujienas, žaisdami žaidimus, skambindami ar rašydami pranešimus. Dažnai pasitaiko, kad matomumas saulės šviesoje kai kurių telefonų labai prastas. Su naujuoju „Samsung Galaxy Note 9“ tokios problemos nebėra. Šis išmanusis turi pažangiausią „Super AMOLED“ ekraną.

Specialistai iš „DisplayMate“ atliko daugybę bandymų, siekdami išsiaiškinti, kaip telefonas veikia daugelyje sričių. Tai apima ekrano specifikacijas, spalvų tikslumą, ekrano galingumą, ryškumą ir kontrastą, ekrano atspindžius, OLED spektrą, spalvas ir intensyvumą bei bendrą įvertinimą. Jų išvada – „Samsung Galaxy Note 9“ turi įspūdingą ekraną ir vertinamas A+ kategorija.

Sunku su tuo nesutikti. Didelis 6.4 colių ekranas, kuriame smagu žiūrėti viską. „Galaxy Note 9“ turi 3K „Quad HD +“ ekraną, kuriame kiekviena detalė matosi tobulai. Nustatymuose galima pasirinkti ekrano raišką, nes pradėjus naudotis įrenginiu yra palikta vidutinė „Full HD+“. Galima ją susimažinti ir taip prailginti akumuliatoriaus veikimo laiką. Norint pagerinti vaizdo spalvų kokybę, reikėtų įjungti vaizdo stiprintuvą. Tai nėra nauja funkciją tiems, kurie naudojasi „Samsung“ flagmanais, bet verta priminti nežinantiems ar nusprendusiems pradėti naudotis šiuo išmaniuoju.

Galingas, bet norint pradėti žaisti „Fortnite“ reikės būti kantriems

Procesorius „Samsung“ flagmanuose kaip visada – Europai skirtas „Exynos“ versija, kai JAV ir Azija naudojasi su „Snadragon“. Įvertinti skirtumo negaliu. Jau pasirodė publikacijų, kad „Samsung Galaxy Note 9“ testuose nusileido „iPhone X“ modeliui, bet realiai skirtumą vargu ar pajusime. Kaip ir priklauso flagmanui, susitvarko su visomis užduotimis be jokių trūkumų, o „Apple“ fanai gali džiaugtis, kad geriausias jų išmanusis norimą programėlę atidaro keliomis mili sekundėmis greičiau.

Samsung Galaxy Note 9

Populiarus žaidimas „Fortnite“ pristatomas kaip išskirtinis šiame modelyje. Įdiegti galima tik iš „Samsung Galaxy Apps“ parduotuvės. Pirma reikia parsiųsti programėlę, kuri leistų įdiegti patį žaidimą ir gauti atnaujinimus. Man tai atrodo keista. Visi „iPhone“ telefonų savininkai gali šį žaidimą parsisiųsti be jokių papildomų programėlių. „Google Play“ šio žaidimo nerasite, o norint pradėti žaisti, teks būti kantriems. Teko ilgokai palaukti, kol šis žaidimas gaus reikiamus atnaujinimus ir galėsite jį išbandyti „Galaxy Note 9“ telefone.

„Samsung Galaxy Note 9“ turi dvi versijas – viena yra su 6 GB RAM ir 128 GB vidine atmintimi bei 8 GB RAM net su 512 GB bei galimybę praplėsti micro SD kortele abiejuose modeliuose iki 512 GB. Labai gaila, kad Lietuvoje kol kas bus galima įsigyti tik mažesnės talpos, nes šiuolaikiniai poreikiai vis didėja. Kelionės, nuotraukos, video turinys, kuris labai greitai užpildo telefono atmintį, todėl turėti jau nešiojamo kompiuterio talpos išmanųjį, tiesiog būtų nuostabu. Verta paminėti, kad pasinaudojus „Microsoft“ pasiūlymu dviem metams galima gauti 100 GB vietos „OneDrive“ saugykloje. Čia tuo atveju, jei nesinaudojate „Office 365” paketu ir jau turite 1 TB.

Gerai ir tuo, kad vis dar galima naudotis dviem SIM kortelėmis, jei nereikia papildomos vietos. Europoje mobilus internetas yra tikrai pigus ir nereikia sukti galvos dėl papildomų išlaidų keliaujant. Visai kas kita yra šalys, kuriuose naršymas socialiniuose tinkluose ir nuotraukų pasidalinimas gali brangiai kainuoti. Todėl galimybė „Galaxy Note 9“ telefone naudotis antrąja SIM yra gerai, nes galima įsigyti tos šalies kortelę ir neprarasti ryšio su gimtąja šalimi.

Puikiai tarnaujanti baterija ir „SPen“ rašiklio galimybės

„Samsung Galaxy Note 9“ rašiklis ne visiems atrodo patrauklus. Prisipažinsiu, naudojausi „Samsung Galaxy Note 3”, kuris dydžiu man buvo tobulas, bet rašikliu beveik nesinaudojau. Gal tiesiog nebuvo poreikio. Su „Galaxy Note 8” vis dažniau išsitraukdavau „SPen“ rašiklį dėl patogumo tiesiai ant ekrano pasižymėti pastabas ar susidaryti pirkinių sąrašą. Taip pat buvo patogu susimontuoti video pačiame telefone. Su pirštu karpyti vaizdelius nebuvo itin patogu, o rašiklis labai pagerino naudojimąsi video montažo programėlėmis.

Samsung Galaxy Note 9

Šį kartą „SPen“ turi dar daugiau funkcijų ir yra valdomas „Bluetooth“ pagalba. Viena iš mano mėgiamų funkcijų – kameros valdymas. Ištraukus rašiklį, paspaudus ir palaikius rašiklio mygtuką įsijungia kamerą. Fotografuoti galima tiesiog paspaudimu. Dukart tai padarius, persijungia priekinė arba galinė kamera. Nebereikia užstatyti laikmačio. Žinoma, priekinė kamera turi puikią funkciją, kai prieš ekraną tiesiog pakėlus delną ir palaikius, įsijungia laikmatis ir tuomet padaroma nuotrauka.

Dar vienas šio „Samsung Galaxy Note 9“ privalumas tai 4000 mAh talpos baterija. Naudojantis „Note 8“ telefonu tai buvo didžiausias minusas man. Dabar su „Note 9“ galima ne tik nuveikti daug, bet ir nereikės per pietų pertrauką krauti. Puikiai atlaiko dieną, o jei nebūsite aktyvus, gal ir dvi. To nebandžiau.

Kamera su scenų atpažinimo algoritmais

Neabejotinai, viena svarbiausių išmaniojo telefono savybių yra gera kamera. Dar geriau, kad ji būtų geriausia. Gal šiek tiek nuvilia, kad „Samsung Galaxy Note 9“ telefone yra ta pati dviguba kamera, kurią naudoja ir „Galaxy S9+”. Gerai tuo, kad ji yra tokia pat gera. Dviguba 12 MP su kintančia f/1.5-2.4 diafragma. Patiko, kad vakare darytų nuotraukų kokybė pagerėjo lyginant su „Galaxy Note 8”.

„Samsung Galaxy Note 9“ nuotraukų kokybė labai panaši į „Galaxy S9+”. Pradėjau naudotis dar nepasirodžius prekyboje ir atrodo, kad „Galaxy S9+” nuotraukos atrodo šiek tiek geresnės, bet jei labai detaliai žiūrėsite. Filmuojant patalpoje, esant prastesnėmis apšvietimo sąlygomis, „Galaxy Note 9“ vaizdas ne toks, kokio galima tikėtis iš „Samsung“ flagmano. Filmuoti galima 4K raiška 60 kadrų per sekundę. Gaila, kad tuomet neveikia stabilizatorius ir vaizdas šiek tiek dreba.

Labai populiaru dabar sakyti, kad kamera dirbtinio intelekto pagalba atpažįsta tam tikras scenas ir taip parenka reikiamus nustatymus. „Sony“ pirmieji pradėjo naudoti algoritmus ir kamera atpažindavo maistą, veidą, dangų ar peizažą. „Huawei“ teigia, kad jų telefonuose veikia dirbtinis intelektas, kurio pagalba padarytas nuotraukas galima iškart kelti į socialinius tinklus. Naudojant „Huawei P20 Pro” tuo jau įsitikinau.

Dabar jau ir „Samsung Galaxy Note 9“ turi scenų atpažinimo funkciją. Fotoaparatas gali atpažinti 20 skirtingų scenų tipų, įskaitant maistą, portretus, gyvūnus, peizažus, paplūdimius, saulėlydžius ir dar daugiau. Ekrane matosi maža ikonėlė su scena tik realaus skirtumo nepajutau. Tiek „Galaxy S9+“, tiek šiuo „Galaxy Note 9“ darytos nuotraukos – identiškos. Naudojantis „Huawei P20 Pro” telefonu, kuris naudoja dirbtinį intelektą, skirtumas matosi akivaizdžiai.

Priekinė kamera turi tik 8 MP, bet ji gera. Fotografuoja greitai ir tiksliai, o rašiklio pagalba dabar tai daryti norėsis dažniau. Galima padėti telefoną ant stalo ar kito pagrindo, bei užfiksuoti asmenukę visu ūgiu.

Apibendrinimas

Išnaudoti viską, ką gali šitas išmanusis per dvi savaites tiesiog neįmanoma. Vargu, ar per visą naudojimosi laikotarpį pavyktų tai padaryti. „Samsung Galaxy Note 9“ telefonas, kuris suteikia daugiausia funkcijų ir galimybių. Šis telefonas skirtas tiems, kuriems reikia visų įmanomų funkcijų ir, jei kaina yra nesvarbi.

Ieškantiems saugaus telefono, naujame flagmane yra integruota „Samsung Knox“ saugumo platforma ir biometrinio autentifikavimo funkcijos, įskaitant pirštų atspaudų ir akies rainelės skaitytuvus bei veido atpažinimo funkciją.

Telefoną transformuoti į kompiuterį dabar paprasčiau ir nebereikia „Dex“ stotelės. Užtenka HDMI adapterio ar laido ir prijungus prie televizoriaus turime kompiuterio ekraną. Išbandyti teko jau su „Huawei Mate 10 Pro” telefonu. Svarbu paminėti, kad reikia turėti naujesnį televizorių, kuris galėtų atkurti vaizdą. Pas mane namie technika šiek tiek pasenusi. Mažai laiko praleidžiu prie TV.

Nepatiko tai, kad vis dar naudoja „Android Oreo“ operacinę, kai yra pasirodžiusi naujausia „Android Pie“. Ją jau gali išbandyti visi „Nokia 7 Plus“ vartotojai. „Note 9“ ištiesų pakankamai didelis ir ne visiems tai gali patikti. Didžiausias minusas – kaina. 1009 eurai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)