Viktorijos nepilnamečių teismui buvo pranešta, kad paauglys įsilaužė į „Apple“ didįjį kompiuterį – didelę, galingą duomenų apdorojimo sistemą – iš savo namų Melburno priemiestyje ir atsisiuntė iš jos 90 gigabaitų failų, vėlyvą ketvirtadienį pranešė laikraštis „The Age“.

Tas paauglys, dar būdamas 16-metis, keletą kartų per metus buvo prisijungęs prie tos sistemos. Jis tvirtino esąs „Apple“ gerbėjas ir „svajojo“ dirbti šioje JAV kompanijoje, nurodė laikraštis, cituodamas vaikino advokatą.

Tuo tarpu „Apple“ savo pranešime penktadienį pareiškė, kad jos darbuotojai „aptiko neautorizuotą prisijungimą, jį sustabdė ir pranešė apie incidentą teisėsaugai“.

„Apple“, anksčiau šį mėnesį tapusi pirmąja JAV akcine bendrove, kuriai pavyko viršyti 1 trln. JAV dolerių kapitalizacijos ribą, teigė norinti „patikinti savo klientus, kad nė vienu metu, vykstant šiam incidentui, jų duomenims pavojus iškilęs nebuvo“.

Po šio incidento buvo pradėtas tarptautinis tyrimas, kuriame dalyvauja JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) bei Australijos federalinė policija, pranešė „The Age“.

Federalinė policija nurodė kol kas negalinti komentuoti šios bylos.

„The Age“ teigimu, policija pernai atliko kratą to vaikino namuose ir rado jo kompiuteriuose kibernetinėms atakoms atlikti naudingų dokumentų ir instrukcijų.

„Buvo konfiskuoti du nešiojamieji kompiuteriai „Apple“, kurių serijiniai numeriai sutapo su įrenginių, iš kurių buvo prisijungta prie vidinių sistemų, serijiniais numeriais“, – sakė prokurorai.

Be to, pareigūnai konfiskavo įtariamojo mobilųjį telefoną ir kietąjį diską.

Nepilnametis pripažino savo kaltę. Jo byla teisme bus nagrinėjama kitą mėnesį.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)