Taigi birželio pabaigoje „Berkshire Hathaway“ valdė 251,96 mln. „Apple“ akcijų, kurių bendra vertė sudarė 46,6 mlrd. JAV dolerių. Didžiausių „Apple“ akcininkų sąraše „Berkshire Hathaway“ užima antrą vietą, nusileisdama tik fondui „Vanguard“.

Balandžio–birželio mėnesiais „Berkshire Hathaway“ pardavė 4,5 mln. „Wells Fargo“ akcijų, nes JAV bankas, kuriam pareikšta nemažai ieškinių, pastaruoju metu patiria sunkumų. Taigi dabar „Apple“ akcijų paketas pagal vertę užima pirmą vietą „Berkshire Hathaway“ investicijų portfelyje, nors investicijų bendrovė „Apple“ akcijas pradėjo pirkti tik 2016 metų pirmąjį ketvirtį.

W. Buffettas tradiciškai vengė investuoti į technologijų bendroves, tačiau dėl „Apple“ jis padarė išimtį ir tai pasiteisino: agentūros „Bloomberg“ skaičiavimais, tikėtinas milijardieriaus pelnas iš „Apple“ akcijų įsigijimo šiuo metu sudaro 17,2 mlrd. JAV dolerių.

Antrąjį ketvirtį „Berkshire Hathaway“ taip pat pakoregavo savo investicijas į oro bendroves. Valdomi „Delta Air Lines“ ir „Southwest Airlines“ akcijų paketai buvo gerokai padidinti, o investicijos į „American Airlines“ ir „United Continental“ – sumažintos.

Be to, „Berkshire Hathaway“ 24 proc. sumažino savo investicijas į naftos ir dujų bendrovę „Phillips 66“ ir 8,7 proc. – investicijas į „Charter Communications“. O investicijos į Izraelio farmacijos įmonę „Teva“ buvo padidintos 6,7 procento.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)