Prieš tai išbandėme du „Samsung Gear” laikrodžius, kurių kaina gerokai daugiau nei 100 eurų (galite skaityti čia).

Labai skirtingi trys laikrodžiai – pūgas, karštį ir vandenį atlaikantis „NO.1 F6 Rugged”; lengvas, praktiškai nejaučiamas ant rankos „Xiaomi Amazfit BIP”; ir išmanioji apyrankė „Forever Smart SB 500”, kurios funkcionalumas – kaip brangesnio laikrodžio, tačiau kaina – itin prieinama.

Ekonominis variantas mėgstantiems vandens pramogas

Į vieną kategoriją galima grupuoti išmanią apyrankę „Forever Smart SB 500” ir išmanų laikrodį „Xiaomi Amazfit BIP”.

Abu laikrodžiai turi visas svarbiausias funkcijas – kalorijų skaičiavimą, žingsniamatį, pulsometrą, miego būsenos stebėjimą, siejasi su Android ir iOS operacinėmis sitemomis, gaunami telefono pranešimai, siejami su programėlėmis, kuriose galima analizuoti savo duomenis apie aktyvumą.

Išmanieji laikrodžiai

Parametrai labai panašūs, bet aš vertinu pojūtį – ar norėčiau šitą laikrodį ar apyrankę nešioti pati?

„Forever Smart” apyrankė – patogi ant rankos, šiek tiek primena „Samsung Gear Fit 2 pro išmaniąją apyrankę ne tik išvaizda, bet ir funkcionalumu. Ji patogiai kraunama – nėra jokių laidų, tiesiog nusiima dirželis ir USB jungtį galima prijungti prie kompiuterio ar automobilio. Ji itin lakoniška, nėra jokių šoninių mygtukų, pats ekranas nejautrus lietimui, yra tik vienas ekrano liečiamas mygtukas, kuriuo visas įrenginys ir valdomas, tad reikia prie to priprasti.

Išmanieji laikrodžiai

Ši apyrankė turi du labai didelius pliusus. Pirma, kaina – apie 50 eurų, priklausomai, su akcija, ar be jos. Antra – ji atspari vandeniui, su ja galima plaukioti. Tad norintiems pigaus ir funkcionalaus varianto ir mėgstantiems vandens sportą – neblogas pasirinkimas.

Primena prabangųjį „Apple watch”

Tuo tarpu „Xiaomi Amazfit BIP” turi viską, išskyrus atsparumą vandeniui. Nuo lietaus įrenginys apsaugotas, bet prieš nerdami į ežerą ar jūrą geriau laikrodį palikite krante.

Laikrodis tinkamas aktyviam gyvenimo būdui, galima pasirinkti skirtingų treniruočių režimus ir sekti savo rezultatus. Tačiau kadangi dažniausiai išmanusis laikrodis nešiojamas ne tik sportuojant, o kasdien – labai svarbu jo dizainas. O „Xiaomi Amazfit BIP”, pripažinkime, turi panašumų su „Apple watch”. Be to, galima pasirinkti skirtingų spalvų laikrodžius. Taip pat net nenaudojamas laikrodis visada rodo laiką, nueitus žingsnius ar širdies ritmą. Tai išskirtinis bruožas, nes dažniausiai užgesus laikrodžiui matome juodą ekraną.

Išmanieji laikrodžiai

„Xiaomi Amazfit BIP” labai lengvai, net primityviai valdomas ir tai tikrai patogu. Kitas didelis pliusas – jis itin lengvas, net nesijaučia ant rankos.

Kaina – apie 89 eurus. Ji gana adekvati vertinant funkcijas ir dizainą, visgi ekrano ryškumas neprilygsta aukštesnės klasės laikrodžiams – veikiau primena pirmuosius telefonus liečiamu ekranu.

Išmanieji laikrodžiai

Su laikrodžiu – ir į pirtį, ir į eketę

Štai „NO.1 F6 Rugged” priskiriamas visai kitai kategorijai. Jei prieš tai aptarti laikrodžiai tinka praktiškai visiems, tai šis – keliautojo, sportininko, gal net ekstremalo laikrodis.

Žingsniamatis, pulsometras, kalorijų skaičiavimas, miego būsenos stebėjimas – visa tai yra. Jį net galima sieti su iOS ir Android sistemomis, nors telefono pranešimų nerodo. Visgi šio laikrodžio didžiausias privalumas – patikimumas.

Išmanieji laikrodžiai

Baterija laiko iki 50 dienų, jis atsparus vandeniui, o nerūdijančio plieno korpusas ir gumos kraštai apsaugo nuo smūgių, taip pat su juo praktiškai galima eiti į pirtį ar nerti į eketę – jis atsparus 70 laipsnių karščiui ir 40 laipsnių šalčiui.

Ekranas – nespalvotas, juodai baltas, liečiamas. Nėra nieko, ko nereikia. Tiesa, prie kostiumo gali atrodyti kiek grubokai, o smulkiai moters rankai irgi per stambus. Net laikrodžio pavadinime yra žodis „rugged”, tai angliškai reiškia „tvirtas, grubus, netašytas”, ir tai puikiai atspindi jo išvaizdą ir parametrus.

Išmanieji laikrodžiai

Taigi mėgstantiems daug aktyviai keliauti – patikimas pasirinkimas. Kaina svyruoja apie 75 eurus, su akcija – 68 eurai.

Norintiems išsirinkti išmanųjį laikrodį, tikrai nebūtina pakloti keleto šimtų eurų. Brangesni laikrodžiai dažniausiai turi itin daug funkcijų, kurių visų dažnai net nepanaudojame. Arba papildomai mokame už prekės ženklą. Tad norintiems įsigyti išmanųjį laikrodį, siūlau visų pirma sau įsivardinti – kam konkrečiai mes jį naudosime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)