Išaugus paklausai šiuos telefonus jau buvo galima pirkti ir internetu, tik Lietuva ne iš karto pateko į sąrašą tų šalių, kurios galėjo įsigyti šį flagmaną. Šiais metais „OnePlus“ pagaliau galima oficialiai įsigyti ir Lietuvoje. Jais prekiauja telekomunikacijų bendrovė „Telia“.

„OnePlus 6“ neabejotinai vienas geriausių šių metų išmaniųjų telefonų ne tik savo parametrais, bet ir kaina. Lietuvoje galima rinktis 64 GB vidinės talpos už 519 eurų arba 128 GB už 569 eurus. Internetu iš oficialaus tiekėjo dar galima rinktis ir 256 GB turintį modelį už 619 eurus, kuris, mano manymu, yra geriausias išmanusis už tokią kainą. Panašių techninių parametrų „Samsung Galaxy S9 Plus“ yra gerokai brangesnis, tačiau netrukus Lietuvoje pasirodys „Xiaomi Mi 8“ flagmanas už 549 eur.

Išvaizda nėra patraukliausia

Gaila, kad Lietuvoje galima įsigyti tik juodos spalvos „OnePlus 6“ modelius. Oficialioje oneplus.net svetainėje yra raudonos ir baltos spalvos, kurios man atrodo daug patraukliau nei juoda. Paėmus į rankas įspūdžio „wow“ nėra. Stiklinis korpusas atrodo solidžiai, bet gal kiek nuobodokai. Gerai, kad komplektacijoje yra permatomas dėklas, kuris laikinai apsaugos nuo netikėtumų.

6.28 colių „AMOLED“ ekranas, 19:9 kraštinių santykis, o „The Notch“ (išėma) yra „iPhone X“ kopija. Pagrindinis konkurentas „Samsung Galaxy S9+“ turi 6.2 colių ekraną yra ilgesnis ir šiek tiek sunkesnis. Saulės šviesoje „OnePlus“ puikiai susitvarkė ir nereikia ieškoti šešėlio norint įžiūrėti telefono turinį.

Dešiniajame telefono šone yra fizinis jungiklis garsui išjungti. Patogu, kai nori greitai perjungti vibraciniu arba tylos režimu. Nustatymuose galima susikurti ženklus (O, V, S, M ir W raides), kuriuos rašant ant išjungto ekrano greitai įjungsite norimą programą: elektroninį paštą, facebook ar pageidaujamą naujienų puslapį.

Šiek tiek nuvilia, kad šis modelis turi tik vieną garsiakalbį apačioje, kai kitų gamintojų flagmanai jau montuoja du. Tradicinės ausinių jungties neatsisakė, bet komplektacijoje ausinių neprideda. Šiuo atžvilgiu „Samsung Galaxy S9+“ pakuotės turinys kur kas gausesnis – be pakrovėjo ir laido, yra geros „AKG“ ausinės ir du USB adapteriai.

Telefono šūkis – „Speed you need“

„OnePlus 6“ neabejotinai vienas greičiausiai veikiančių išmaniųjų telefonų. Naujausias „Snapdragon 845“ procesorius veikė tiesiog tobulai. Vartotojo sąsaja „Oxygen OS“ ir „Android 8.1“ operacinė nėra apkrauta nereikalingomis programomis.

Panašumų su „iPhone X“ čia nemažai. Ekrano išėma viršuje, tik „Android“ telefonuose galima pasilikti arba išjungti. Fizinių mygtukų nėra, bet jutiklių apačioje taip pat galima atsisakyti ir naudotis tiesiog „swype“ principu. Įpratus taip naudotis telefonu, naudojamo ekrano plotas padidėja. Tiesa, naudojantis jutikliais apačioje ir rašant tekstą, norėdamas paspausti tarpą, dažnai nepataikydavau ir grįždavau į pradžios ekraną.

„OnePlus 6“ telefone atsiranda daugiau saugumo. Dabar galima naudotis ne tik piršto atpažinimo jutikliu, bet ir veido atpažinimu. Arba abiem iškart, jei pageidaujate. Tai nėra vien tik flagmanų privalumas. Vidutinės klasės „Asus Zenfone 5“ modelyje veido atpažinimas ne visada suveikdavo arba sureaguodavo lėčiau. Veido atpažinimas „OnePlus 6“ flagmane yra vienas greičiausių. Tiesa, naktį telefoną reikia laikyti arčiau veido, nes visiškoje tamsoje iš toliau veido neatpažįsta.

Įdomu tai, kad nuskanavus veidą „OnePlus 6“ telefonu be akinių, vėliau mano veidą aparatas atpažino ir su jais. „Samsung Galaxy S9+“ telefone šis variantas nesuveikė.

Kamera gera, bet ne geriausia

Daugumai svarbu kameros rezultatas. Ir „OnePlus 6“ tai daro gerai. Jei tikėti „DxOmark“ specialistais, jų nuomone „OnePlus 6“ įvertinamas 96 balais, kai „iPhone X“ 97, „Samsung Galaxy S9+“ 99, o „Huawei P20 Pro“ net 109. Taip, „Huawei“ fotografijai skiria labai daug dėmesio, bet filmavimas „Huawei“ telefonų mane labai nuvilia.

Kartais verta palaukti ir įsigyti telefoną praėjus mėnesiui ar dviem po išleidimo. Kodėl? Gamintojai skuba atiduoti savo produktą į pirkėjų rankas, o vėliau ištaisyti visas klaidas. Taip buvo ir bandant „OnePlus 5“, taip yra ir dabar su „OnePlus 6“. Visų pirma, ištaisoma keletas sistemos klaidų, o svarbiausia – kameros rezultatas.

Testuojant „OnePlus 5“ video kokybė buvo tiesiog tragiška, lyginant su kitais tuo metu rinkoje buvusiais flagmanais. Po atnaujinimo vaizdas kardinaliai pasikeitė. „OnePlus 6“ paėmiau testuoti beveik po dviejų mėnesių, nuo to, kai jis pasirodė rinkoje ir atsiliepimai labiau teigiami. Gavau du atnaujinimus. Pirmas – skambučių, ryšio ir sistemos patobulinimai. Antras – saugumo ir ryšio patobulinimas, o svarbiausia – geresnė vaizdo kokybė ir integruotas „Google Lens“ režimas tiesiai kameros programėlėje.

„OnePlus 6“ turi dvigubą 16 MP su f/1.7 diafragma ir Sony IMX 519 sensoriumi bei 20 MP f/1.7 diafragma ir Sony IMX 376K sensoriumi kamerą. Fotografavo greitai ir tiksliai. Spalvos ryškios ir didesnių nusiskundimų neturiu. Dauguma telefonų kažkodėl sunkiai susitvarko su žalia spalva. Kai jos yra per daug, fokusas šiek tiek plaukioja.

Visos nuotraukos straipsnyje darytos „OnePlus 6“ telefonu. Tiek pats telefonas, tiek pati galerija. Turėjau net du telefonus, todėl filmuota tik šiuo modeliu, kad įvertintumėte kokybę. Filmuojant kartais fokusas pabėgdavo, bet naudojant „DJI Osmo Mobile 2“ stabilizatorių, vaizdas beveik tobulas.

Telefonu galima filmuoti 4K raiška 60 kadrų per sekundę, tik elektroninis vaizdo stabilizavimas veikia filmuojant 30 kadrų per sekundę ar Full HD raiška. 4K 60 fps vaizdo įrašai turi aukštą bitų perdavimo spartą 121Mbps. Užfiksuotos medžiagos minutė siekia apie 870 MB. „OnePlus 6“ telefonu daryto 5 minučių trukmės geriausios raiškos video užima 4.3 GB vietos, kai „Samsung Galaxy S9+“ tik 2.5 GB.

Pabaigai

„OnePlus 6“ išties puikus pasirinkimas. Naujausias procesorius. Didelis ir ryškus ekranas. 3300 mAh talpos baterija tarnauja pakankamai gerai, o jei daug naudositės, pilnai įkrauti akumuliatorių prireiks tik valandos. Neabejotinai tai – greičiausiai veikiantis „Android“ išmanusis telefonas. Nuotraukos mažai kuo skiriasi nuo kitų flagmanų, bet už tokią kainą geriau nerasite.

„OnePlus 6“ vis dar neturi apsaugos nuo dulkių ir vandens IP reitingo. Nėra micro SD kortelės, bet galima naudotis dviem SIM. Telefone įmontuotas tik vienas garsiakalbis apačioje. Pakuotėje nėra ausinių ir bevieliu būdu šio telefono vis dar nepakrausite.

Dėkoju telekomunikacijų bendrovei „Telia“, kuri suteikė man progą išbandyti „flagmanų žudiką“ ir įsitikinti, ko jis vertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)