1. Reikalingas programas atsisiųskite iš anksto

Keliaudami ne dažnai randame vietų kur stabiliai veiktų belaidis internetas, o mobiliojo interneto visuomet maža ir jis brangus, todėl teisinga būtų reikalingą turinį atsisiųsti iš anksto. Juolab, kad beveik visos programos leidžia tai padaryti.

Atsisiųskite to regiono „Google Maps“ žemėlapius, kur ketinate keliauti. Atlikite šiuos veiksmus: „Nustatymai“ → „Autonominiai žemėlapiai“ → „Pasirinkti žemėlapį“ ir nurodykite žemėlapio sritį, kurio duomenis norite išsaugoti.

Nepamirškite ir apie kitas programas, kurių gali prireikti: ekskursijų vadovus, pristatymo paslaugas, įvairias vietines paslaugas.

Pažymėkite „Apple Music“, „Google Play Music“ ar kitame servise keletą mėgstamų grojaraščių, kuriuos galėsite klausytis neprisijungę prie interneto. Atsisiųskite keletą filmų ar keletą naujo serialo serijų.

2. Išjunkite turinio ir pranešimų atnaujinimą

Pagal numatytuosius nustatymus visos įdiegtos programos atnaujina duomenis, pakraudamos naujus pranešimus, nuotraukas, naujienas ir kitą turinį. Tai sutaupo jūsų laiką, kol laukiate programų paleidimo, tačiau naudoja internetą ir akumuliatoriaus įkrovą. Laimei, atnaujinimų atsisiuntimą, jei to reikia, galima atjungti.

Jei skaičiuojate kiekvieną megabaitą, tuomet turinio atnaujinimą yra geriau atjungti. „IOS“ sistemoje galite uždrausti programoms atsisiųsti duomenis tokiu būdu: „Nustatymai“ → „Bendrieji nustatymai“ → „Turinio atnaujinimas“.„Android“ sistemoje nuo aštuntosios versijos yra srauto taupymo režimas, kuris atjungiamas tokiu būdu: „Nustatymai“ → „Tinklas ir internetas“ → „Duomenų perdavimas“.

Pranešimai, kaip ir turinio atnaujinimas taip pat turi įtakos interneto naudojimui ir greitesniam baterijos išsikrovimui. Rekomenduojame palikti tik tuos, kurie yra labai svarbūs, o kitus – išjungti. „IPhone“ įrenginiuose tai atliekama taip: „Nustatymai“ → „Pranešimai“, „Android“ sistemos įrenginiuose norimą meniu surasite atlikdami šiuos veiksmus: „Nustatymai“ → „Garsai ir pranešimai“ → „Pranešimai“ → „Programos pranešimai“.

3. Programose naudokite interneto srauto taupymą

Daugelyje populiarių programų yra specialus būdas taupyti srautą, kuriame mobilusis srautas naudojamas pagrindiniams duomenims atsisiųsti arba visai nenaudojamas. Svarbu nepamiršti šios funkcijos įjungti.

„Snapchat“ programėlėje šį režimą rasite per „Nustatymai“ – skyrelyje „Naudingos paslaugos“. „Facebook“ galite valdyti automatinį įkėlimą per „Nustatymai“ → „Nustatymai ir privatumas“ → „Nustatymai“ – „Vaizdo įrašai ir nuotraukos“. Panašios parinktys taip pat yra „Instagram“, „Twitter“ ir daugelyje kitų programų.

4. Įjunkite energijos taupymo režimą

Kad sutaupytų akumuliatoriaus energiją, visi šiuolaikiniai išmanieji telefonai dabar naudoja energijos taupymo režimą, kuris sumažina programų ir paslaugų fono veiklą. Jis automatiškai įsijungia, kai baterijos įkrova nukrenta iki 20 proc. Tačiau laukti šio momento nebūtina. Jei reikia maksimaliai padidinti autonomiją, tuomet įjunkite energijos taupymo režimą iš karto po įrenginio įkrovimo.

„IOS“ tai atliekama per užraktą „Control Center“ arba „Settings“ → „Battery“. „Android“ įrenginių naudotojams reikia perbraukti žemyn nuo ekrano viršaus ir spustelėti piktogramą „Energijos taupymas“.

5. Išjunkite savo išmanųjį telefoną, kai juo nesinaudojate

Iš pirmo žvilgsnio – tai banalus patarimas, kurio svarbos daugelis neįvertina. Bet veltui, nes ne visada ir ne visur yra reikalingas išmanusis telefonas. Kalnuose, kur nėra mobiliojo ryšio tinklo aprėpties, arba vietose, kuriose yra silpnas signalas, išmanaus telefono išjungimas būtų geriausias sprendimas, siekiant kuo ilgiau išlaikyti akumuliatoriaus įkrovą.

Jei nenorite išjungti įrenginio, galite naudoti lėktuvo režimą. Tai naudinga tais atvejais, kai skambučiai ir internetas nėra būtini, tačiau norite fotografuoti ar įrašyti vaizdo įrašą.