Prabudimas

„The Raise to Wake“ funkcija yra prieinama nuo tada, kai „iPhone 6S“ ar „iPhone SE“ gali pajusti, kada jūs paimate savo telefoną – tuo momentu ekranas prabunda automatiškai ir jums nebereikia jo įjungti, rašo computerworld.com. Šią numatytąją funkciją galite išjungti, jei nueisite į nustatymus („Settings“) ir susirasite ekrano bei ryškumo nuostatas („Display & Brightness“), tarp kurių bus ir „Raise to Wake“ funkcija.

Skambinimas ir žinučių siuntimas

Iš užrakinto „iPhone“ galite paskambinti žmonėms. Tiesiog paprašykite Siri, kad ji paskambintų asmeniui iš jūsų kontaktų sąrašo. Užrakintu įrenginiu taip pat galite siųsti žinutes. Paprašykite Siri, kad ji nusiųstų žinutę ir įvardykite adresatą iš savo prietaiso kontaktų knygos. Kad to nebebūtų galima padaryti, nueikite į nustatymus, tarp Siri bei paieškos („Siri & Search“) nuostatų pasirinkite funkciją „Allow Siri When Locked“ ir ją išjunkite.

Galite naudotis Siri

Jei bus aktyvuota, Siri iš užrakinto telefono taip pat galės jums pranešti jūsų darbotvarkę, kurti susitikimus ir priminimus bei siųsti žinutes jūsų kontaktams. Ji taip pat leis jums matyti savo geriausias rekomendacijas, kai užrakintame ekrane įvesite paieškos žodį. Tačiau norėdami peržiūrėti šiuos rezultatus, telefoną turėsite atrakinti. Jei nenorite, kad Siri būtų pasiekiama iš užrakinto telefono, tarp Siri bei paieškos („Siri & Search“) nuostatų išjunkite funkciją „Allow Siri When Locked“.

Prieiga prie kontrolės centro

Jei užrakintame telefone galite atsidaryti kontrolės centrą, tai reiškia, kad galite naudotis visais jame esančiais valdikliais. Jei turite įdiegtą televizijos valdiklį, galite valdyti registruotą televiziją „Apple TV“. Netgi galite įjungti bevielio ryšio tinklus ir atlikti kitas funkcijas. Jei norite, kad kontrolės centras iš užrakinto telefono būtų nepasiekiamas, eikite į nustatymus ir pasirinkite „Touch ID & Passcode“, kur galėsite šią funkciją išjungti. Jūs taip pat galite atsisakyti atskirų kontrolės centro valdiklių, pašalindami juos iš kontrolės centro (eikite į nustatymus, pasirinkite „Control Center“, tuomet – „Customise Controls“ ir prie norimo valdiklio paspauskite raudoną pašalinimo mygtuką).

Žibintuvėlio naudojimas

Savo užrakintame „iPhone“ per kontrolės centrą galite įsijungti žibintuvėlį. Tai labai patogu, jei nenorite atrakinėti savo telefono vien tam, kad įsijungtumėte žibintuvėlį. Tokios galimybės nepageidaujate? Tuomet pašalinkite žibintuvėlio valdiklį iš kontrolės centro (žr. aukščiau).

Muzikos valdymas

Per užrakintą „iPhone“ galite klausytis muzikos. Šią funkciją taip pat pasieksite per kontrolės centrą, kur turėsite paspausti ir palaikyti muzikos ikoną, kad gautumėt daugiau informacijos apie savo melodijas, pavyzdžiui, kūrinio pavadinimą ir garso nustatymus.

Pranešimų tikrinimas

Visi kiekvienos programėlės pranešimai bus matomi užrakintame ekrane, jei nustatymuose aktyvinsite šią funkciją („Settings“ > „Touch ID & Passcode“). Jūs galite nustatyti, kurios programėlės bus matomos pranešimų skiltyje, jei nuslinksite iki šios skilties apačios ir paspausite redagavimo („Edit“) mygtuką. Jei norite, taip pat galite padaryti, kad užrakintas ekranas nerodytų atėjusių žinučių turinio. Eikite į „Notifications“, pasirinkite norimą programėlę („Select app“ - šiuo atveju „Messages“), pasislinkite žemyn ir pasirinkite „Show Previewsto Always“, „When Unlocked“ (numatytoji nuostata) arba „Never“.

„Today“ valdikliai

Užrakinto telefono ekrane per „Today“ valdiklius galite pasiekti gana daug informacijos apie savo dieną. Tačiau jūs galite užkirsti kelią tokiai prieigai, jei nustatymuose pasirinksite „Touch ID & Passcode“ ir išjungsite funkciją „Today View“. Šioje dalyje taip pat galite kontroliuoti prieigas prie naujausių pranešimų („Recent Notifications“), kontrolės centro, Siri, atsakymo žinute („Reply with Message“), namų kontrolės („Home Control“), „Piniginės“ („Wallet“) ir atsakymo į praleistus skambučius („Return Missed Calls“) funkcijų.

Fotografavimas

Norėdami atsidaryti kamerą, braukite per savo „iPhone“ ekraną iš dešinės į kairę. Dabar galite fotografuoti ar pamatyti nuotrauką, kurią ką tik padarėte. Tačiau neatrakinę įrenginio negalėsite patekti į savo nuotraukų galeriją.

Žvilgsnis į „Wallet“

„Apple Pay“ vartotojai gali pasiekti savo išsaugotas mokėjimų korteles vos du kartus spustelėję „Home“ mygtuką. Nors labai daug su jomis nenuveiksite (jas vis tiek reikės patvirtinti slaptažodžiu, piršto antspaudu ar veido atpažinimo funkcija), gali būti, kad nenorėsite, kad jos būtų taip lengvai pasiekiamos. Šią funkciją galite panaikinti, jei nueisite į nustatymus, pasirinksite „Wallet & Apple Pay“ ir išjungsite „Double-Click Home Button“. Tačiau pakylėjus telefoną virš mokėjimų terminalo, „Wallet“ programa vis tiek įsijungs automatiškai ir prieš kažką apmokant jums vis tiek reikės ją patvirtinti.

Atsakymas į praleistą skambutį

Jei ši funkcija bus įjungta, neatrakinę telefono galėsite perskambinti bet kam, kieno skambutį praleidote. Neatrakinę ekrano galėsite atsakyti ir į žinutes. Kontroliuokite šias funkcijas, nustatymuose pasirinkę „Touch ID & Passcode“ nustatymus.

Pagalbos skambutis

Ekrano, kuriame prašoma įvesti slaptažodį, kairiajame kampe taip pat galite rasti pagalbos skambučio mygtuką. Jį paspaudus telefonas surinks pagalbos numerį.

Medicininių duomenų tikrinimas

Skubios pagalbos ekrane taip pat galima pamatyti telefono savininko medicininę informaciją – „Medical ID“. Paprastai ją sudaro riboti duomenys apie „iPhone“ savininką, kontaktinė informacija pagalbos atveju ir svarbiausios pastabos, susijusios su žmogaus sveikatos būkle – alergijos ar lėtinės ligos.

„Kieno tai telefonas?“

Galite pavesti Siri paieškoti prekių internete, paskirti susitikimą ar atlikti kitas užduotis. Vienas naudingas dalykas, kurį Siri gali atlikti bet kuriame užrakintame „iPhone“, yra gebėjimas atsakyti į klausimą, kam priklauso šis telefonas. Jei norite išgirsti atsakymą, nuspauskite „Home“ mygtuką ir paklauskite: „Kieno tai „iPhone“?“. Išgirsite savininko vardą ir kontaktinius jo „Apple ID“ duomenis.

Dar vienas dalykas

Jei pamestumėte savo „iPhone“, vos vienu veiksmu galite atjungti beveik visas šias užrakinto telefono funkcijas – jums tereikia aktyvuoti pamesto telefono režimą, kuris užrakintame ekrane neleis įjungti net kameros. Šį režimą galite aktyvuoti per „Find My iPhone“ programėlę kitame „iPhone“ telefone ar per savo paskyrą svetainėje iCloud.com. Tačiau pirmiausia savo pačių aparate, „iCloud“ nustatymuose, jums reikia įgalinti „Find My iPhone“ programą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)