Aktyvūs programėlės naudotojai jau spėjo pastebėti ir atnaujintą jos dizainą, kuris leidžia ja naudotis dar paprasčiau, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Tuo, kad programėlė yra naudinga ir reikalinga, geriausiai parodo Lietuvos pavyzdys. Lietuvoje pradėjome veikti tik kovo pabaigoje ir jau turime per 50 tūkst. vartotojų iš Lietuvos – tai sudaro daugiau nei trečdalį visų mūsų naudotojų. Mūsų paslaugomis yra pasinaudoję apie 520 įmonių Lietuvoje, o vien šiuo metu mūsų platformoje lietuviams siūloma daugiau nei du šimtai darbo vietų“, – sako „MeetFrank“ įkūrėjas ir vadovas Kaarelas Holmas.

Jis pastebi, kad aktyvūs darbo ieškotojai sudaro apie penktadalį užsiregistravusių vartotojų, likusieji yra dirbantys, tačiau atviri naujiems darbo pasiūlymams. Anot K. Holmo, būtent tokia ir yra šios programėlės paskirtis: suteikti galimybę stebėti darbo rinką, nerizikuojant prarasti esamą darbo vietą.

Programėlės reikalingumu tiki ir investuotojai: „Hummingbird VC“, „Karma VC“ ir „Change Ventures“ rizikos kapitalo fondai į estų įdarbinimo programėlę investavo milijoną eurų. Šios lėšos bus naudojamos plėtrai į Vakarų Europą, kuri jau prasidėjo – liepos pradžioje „MeetFrank“ pradėjo veikti Vokietijoje. K. Holmas prognozuoja, kad Didžiajai Britanijai pasitraukus iš Europos Sąjungos, Berlynas taps naujuoju startuolių traukos centru, todėl šiame mieste programėlės kūrėjai ketina atidaryti ir naują „MeetFrank“ biurą.

„MeetFrank“ taip pat veikia gimtojoje Estijoje, Suomijoje, Švedijoje bei Latvijoje. Ji turi per 125 tūkst. aktyvių naudotojų, o darbuotojų paieškai ją naudoja apie 2 tūkst. įmonių, tokių kaip „Swedbank“, „Luminor“, SEB, „Danske Bank“, „Uber“, „Tieto“, „AdForm“, „Telia“ ir kt.

Ši programėlė leidžia įvairių sričių specialistams lengvai sužinoti savo rinkos vertę ir anonimiškai rasti naują darbą. Darbdaviams tai – patogus ir efektyvus įrankis ieškant aukščiausios kvalifikacijos darbuotojų rinkoje.

Atsisiuntus programėlę iš „App Store“ arba „Google Play“ parduotuvių, vartotojai kviečiami joje užsiregistruoti ir atsakyti į keletą klausimų, pavyzdžiui, kuo jie šiuo metu dirba, kokį atlyginimą gauna ir ko tikėtųsi iš naujo darbdavio. Įvertinusi šiuos duomenis, programėlė pateikia geriausius pasiūlymus, kuriuos galima priimti ir tęsti bendravimą su įmonės atstovais, arba atmesti. Už darbo skelbimus moka tik įmonės, vartotojai programėle gali naudotis nemokamai.

Apie „MeetFrank“:

„MeetFrank“, pirmąją anoniminio įdarbinimo programėlę, 2017 m. rugsėjį sukūrė Kaarelas Holmas ir Antonas Narusbergas. Įmonės biuras su 10 darbuotojų yra įsikūręs ten, kur ir buvo sukurta programėlė – Taline, Estijoje. Programėle galima naudotis Estijoje, Suomijoje, Švedijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir, nuo 2018 m. liepos, Vokietijoje. Iš viso „MeetFrank“ paslaugomis naudojasi daugiau nei 125 tūkst. vartotojų ir daugiau nei 2 tūkst. įmonių. Daugiau informacijos apie „MeetFrank“: www.meetfrank.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)