Betestuojant jį iškilo klausimas – kodėl aš turėčiau pirkti 100 eurų brangesnį „OnePlus 6“, jeigu galiu pasirinkti „Honor 10“?

Pradėkime nuo to, jog Lietuvoje „Honor 10“ kaina prasideda nuo 410 eurų, o „OnePlus 6“ kainuoja nuo 519 eurų. Taigi, kainų skirtumas – kiek daugiau nei 100 eurų. O kuo vienas nuo kito skiriasi šie telefonai? Kuomet pradėjau lyginti, būsiu atviras, nustebau ir pats.

Telefonų dizainas

Išmaniųjų telefonų dizainas – tikriausiai labiausiai subjektyvi kategorija, kur kiekvienas turi skirtingus pomėgius ir tam tikras detales mato skirtingai. Vertinant dizainą dažniausiai stengiuosi remtis pirmu įspūdžiu – tuo, kuris patiriamas išpakuojant telefoną. Ir šiuo atveju gerokai didesnį įspūdį paliko būtent „Honor 10“.

Taip, „Honor 10“ pasižymi ganėtinai savotišku dizainu, kuris mažai kuo keitėsi nuo pat „Honor 8“ laikų, o tai jau buvo ganėtinai senokai. Vis dėlto retai keičiamas ir nuolat tobulinamas dizainas dažniausiai palieka gerą įspūdį, jeigu tik gamintojas išties stengiasi jį patobulinti. Būtent taip ir yra su „Honor 10“, kuris itin maloniai nugula rankoje, o išsitraukus iš kišenės turėtų patraukti ir aplinkinių dėmesį dėl itin stilingų savo spalvų.

„OnePlus 6“ dizainas yra nuobodokas ir niekuo pernelyg neišsiskiriantis. Ne itin kuo išsiskiria ir „Honor 10“, tačiau jis atrodo kiek stilingiau ir dailiau. Mano nuomone, „Huawei“ dukterinės įmonės įrenginys dizaino prasme yra geresnis pasirinkimas.

Telefonų ekranas

Nors telefonų kainos skiriasi daugiau kaip 100 eurų, tačiau žvelgiant į ekranus skirtumus pastebėti būtų sunkoka. Iš pradžių norėčiau priminti, jog „Honor 10“ pasižymi 5,84 colių, o „OnePlus 6“ turi 6,28 colių įstrižainės ekraną. Abu telefonai turi populiariąją ekrano išpjovą, kuri iš esmės yra vienodo dydžio abiem atvejais.

Man asmeniškai tas ekrano išpjovimas nėra pats mėgstamiausias dalykas telefone, todėl aš testuodamas tiesiog įjungdavau režimą, kuris paslėpdavo tai ir atrodydavo, kad ten tiesiog standartinė juoda juostelė ekrano viršuje.

Šioje kategorijoje didesnį įspūdį palieka AMOLED technologijos ekranas, kuris panaudotas „OnePlus 6“ įrenginyje. Vaizdas gerokai ryškesnis, spalvingesnis, o „Honor 10“ labiau primena eilinį vidutinioką. Sunku būtų paneigti tai, jog „flagmanų žudikas“ šiuo atveju yra kiek pranašesnis už „Honor 10“.
OnePlus 6

Telefonų veikimas

Sunku būtų nuginčyti faktą, jog „OnePlus 6“ yra vienas sparčiausių išmaniųjų telefonų rinkoje. Jis puikiai tinka tiems, kurie skaičiuoja milisekundes iki programėlės atsidarymo ar žaidimo užsikrovimo.

Jeigu nesate neįtikėtinos spartos fanatas ir nekreipiate didelio dėmesio į užsikrovimo greitį, tuomet abu šie išmanieji nesukels jokių nepatogumų. Nesupraskite manęs neteisingai, nenoriu pasakyti, jog „Honor 10“ yra labai lėtas ar pan. Pastarasis veikia sklandžiai, puikiai tvarkosi su aukščiausios klasės žaidimais ar sudėtingomis užduotimis.
Honor 10
Esminis skirtumas tarp šių išmaniųjų, kalbant apie jų veikimą, yra laikas, kuris sugaištamas atliekant tam tikras užduotis – ar tai užtruks pusę sekundės su „OnePlus 6“, ar tai truks sekundę su „Honor 10“. Jeigu jums tai itin svarbu – pasirinkimas aiškus, o jeigu ne – galima daugiau dėmesio skirti kitiems parametrams.
OnePlus 6

Telefonų kameros

Testuodamas „OnePlus 6“ didžiausią trūkumą įžvelgiau asmenukėms skirtoje kameroje, kuri neturi portretų režimo. Žinoma, gamintojas jau išleido atnaujinimus tam tikriems regionams ir jis bus pasiekiamas visiems greitu metu. Tačiau išbandęs „Honor 10“ dar labiau suabejojau „flagmanų žudiko“ kameros galimybėmis.

Be abejonės, abu išmanieji ganėtinai gerai susitvarko su užduotimis esant geram apšvietimui. Kiek sunkiau abiems sekasi esant prastam apšvietimui arba tamsoje. Tačiau pliusą skirčiau „Honor 10“. Visų pirma jo kameros yra modernesnės – turi dirbtiniu intelektu (AI) patobulintus režimus, o taip pat turi ir visas funkcijas, kurios šiai dienai būdingos kone visiems telefonams.

Tiesa, „Honor“ produktai mėgsta kiek paryškinti spalvas ar papudruoti veidą, tačiau tai nuotraukoms suteikia savotiško žavesio. Mano pasirinkimas tarp šių dviejų įrenginių, manau, kad pakakamai aiškus – tai būtų „Honor 10“.
Honor 10

Telefonų baterijos

Favoritas pakankamai aiškus ir kalbant apie baterijų tarnavimo laiko. Tai be abejonės „OnePlus 6“. Nors „Honor 10“ turi 3400 mAh talpos bateriją, o „flagmanų žudikas“ 3300 mAh, tačiau lyderis čia aiškus.

„OnePlus 6“ tikriausiai turi apskritai geriausią baterijos tarnavimo laiką tarp visų „Android“ išmaniųjų telefonų. Žinoma, šis parametras labai dažnai priklauso nuo kiekvieno naudotojo įpročių ir apkrovų telefonui. Man testuojant pastarojo telefono pilno įkrovimo pakakdavo 5-6 valandoms su įjungtu ekranu. Tuo tarpu „Honor 10“ pernelyg kažkuo neišsiskirdavo ir pasižymėjo labiau vidutinišku, tačiau tikrai ne itin prastu 3-4 valandų su įjungtu ekranu laiku.

Tai kurį vis dėlto įsigyti?

Rinkdamasis išmanųjį telefoną dažniausiai nusistatau kainos limitą, kurio neplanuoju peržengti. Ar verta peržengti 500 eurų ribą ir įsigyti „OnePlus 6“? Galbūt ir verta.

Jeigu esate didžiulis spartos fanatikas, kai net ir viena milisekundė jums sudaro labai didelį skirtumą – tuomet jums tikriausiai reikėtų sumokėti tuos 520 eurų ir įsigyti „flagmanų žudiką“. Tačiau jeigu tai nėra labai svarbu – Kinijos gamintojas „Honor“ tikrai turi ką pasiūlyti už bent 100 eurų žemesnę sumą.

Didžiausias šių išmaniųjų skirtumas – kaina. Dizainas vieniems gali patikti, kitiems gali nepatikti ir tai daugiau skonio reikalas. Veikimas – abiejų telefonų yra geras, tačiau „OnePlus 6“ geresnis. Kamera – abiejų telefonų nebloga, tačiau „Honor 10“ ji geresnė.

O kurį iš šių dviejų įrenginių pasirinktumėte jūs? Pasidalinkite savo mintimis komentaruose, o jeigu manote, kad aš kažkiek suprantu apie telefonus, sekite mane „Facebook“ platformoje, kur dalinuosi ir kitais įspūdžiais apie telefonus.