Todėl talentams augti padeda jėgas suvienijusios asociacijos INFOBALT ir „Tech City Lithuania“, profesinės mokyklos bei verslo įmonės, rašoma pranešime žiniasklaidai. Birželį startavo priėmimas į nemokamą persikvalifikavimo programą, suteikiančią galimybę per mažiau nei metus tapti pradedančiuoju programuotoju ir taip pradėti naują profesinį kelią.

Atrankos komisija – ir būsimi darbdaviai

Kartu su vasara prasidėjo ir du mėnesius truksianti atranka į jau penktus metus JAVA programuotojus ir testuotojus rengiančią programą „Akademija.IT“. Šiais metais programa plečiasi – specialistams reikalingas kompetencijas bus galima įgyti ne tik Vilniuje, bet ir Kaune – abiejuose miestuose renkamos grupės, į kurias bus priimta po 25 talentus. Kandidatai, norintys prisijungti prie „Akademija.IT“ programos, turės išlaikyti bazinį programavimo žinių ir logikos testą, taip pat vyks pokalbis su atrankos komisija, kurios nariai – IRT sektoriuje veikiančių bendrovių atstovai.

Atrankos etapą sėkmingai praėję motyvuoti talentai turės galimybę programavimo įgūdžius tobulinti intensyviuose 10 mėn. trukmės kursuose. Prie jų organizavimo prisideda ir verslo įmonės – jų atstovai veda dalį mokymų, vertina testus ir praktinius darbus. Jaunieji specialistai taip pat priimami į 3 mėn. apmokamą praktiką, kuri tuo pačiu yra ir kursų dalis, ir bandomasis laikotarpis konkrečioje įmonėje.

„Šiuo metu IRT sektoriuje veikiančioms verslo įmonėms papildomai reikėtų bent ketvirtadalio darbuotojų, skaičiuojant nuo esamo jų skaičiaus. Specialistų paklausa nuolat auga ir per ateinančius trejus metus viršys 13 tūkst. Sektoriuje atsiveriančios perspektyvos nulemia, kad net iki 100 proc. programą „Akademija.IT“ baigusių specialistų tolesnės karjeros siekia pagal įgytą arba jai labai artimą kvalifikaciją“, – sako Paulius Vertelka, INFOBALT direktorius.

Naujai atrasta aistra – kodo rašymas

Vienas iš sėkmingai persikvalifikavimo programą „Akademija.IT“ baigusių absolventų – Martynas Sipavičius. Vaikinas, anksčiau savo karjerą siejęs su ekonometrija bei statistika, jau universitete susidomėjo programavimu, o paskaitos ir savarankiškas mokymasis suteikė žinių įveikti pirmąjį savo programavimo iššūkį darbe. Čia M. Sipavičius pabandė suprogramuoti įrankį, palengvinantį kasdienį jo bei kolegų darbą ir būtent programos kodo rašymas buvo tai, kas patiko labiausiai ir tai, ką jis suprato norintis daryti ateityje. Todėl prieš dvejus metus į akademiją įstojęs M. Sipavičius tikėjosi greitai įgyti žinių, būtinų darbui aukštus reikalavimus keliančiose programavimo paslaugų įmonėse

„Norint sėkmingai baigti programą, reikėjo laikytis griežtos disciplinos ir atkakliai bei nuosekliai mokytis, nepamiršti iniciatyvos. Tačiau intensyvių kursų iššūkiai nublanko prieš sukauptas žinias ir įgytus įgūdžius. Dabar pastebiu, kad programuotojo darbas yra nuolatinis tobulėjimas ir mokymasis. Tiek darbo rinkoje, tiek ir bet kurioje įmonėje reikia nuolat augti kaip programuotojui ir kaip specialistui“, – sako po praktikos karjerą kompanijoje „EIS Group Lietuva“ tęsiantis M. Sipavičius.

Programą „Akademija.IT“ organizuoja asociacija INFOBALT, „Tech City Lithuania“, Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centras ir Kauno informacinių technologijų mokykla. Programos partneriai: kompanijos „EIS Group Lietuva“, „Telesoftas“, „Forbis“, „Metasite Business Solutions“, „Baltic Amadeus“ ir „Elsis PRO“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją