Portalo „Business Insider“ leidėjai nutarė atskleisti, kokias pareigas einantys „Apple“ darbuotojai gauna didžiausius atlyginimus. Informacija pateikta remiantis svetainėje „Glassdoor“ sukauptais duomenimis. Algos nurodytos be priedų ir premijų. Į pačias aukščiausias pareigas einančių asmenų, tokių kaip generalinis direktorius Timas Cookas ir kiti pagrindiniai vadovai, atlyginimus apibendrinant visų darbuotojų užmokesčius atsižvelgta nebuvo.

Beje, „Apple“, kaip ir daugelyje kitų technologijų įmonių, nemažai pareigų pavadinimų yra papildomi lygį nurodančiu romėniškuoju skaitmeniu. Pavyzdžiui, „Apple“ dirbančiam programinės įrangos inžinieriui V tenka prisiimti didesnę atsakomybę nei programinės įrangos inžinieriui I.

10. Vadovaujantysis vyr. programinės įrangos inžinierius

Atlyginimas – 194 786 JAV doleriai (166 498 eurai)

„Apple“ sėkmei labai didelę įtaką daro dizainas ir programinės įrangos tobulinimas. Be vadovaujančių programinės įrangos inžinierių, „Apple“ dirba už logistiką atsakingi programinės įrangos inžinieriai.

9. Vadovaujantysis inžinierius II

Atlyginimas – 197 393 JAV doleriai (168 726 eurai)

Vadovaujančiojo inžinieriaus pareigos bendrovėje „Apple“ patikimos tik ypač motyvuotiems asmenims, gebantiems suburti kūrybingai ir dinamiškai dirbti pasirengusių žmonių komandą, randančią naujų ir netikėtų problemų sprendimo būdų. Toks pareigų aprašas pateiktas socialiniame tinkle „LinkedIn“. Galima dar pridurti, kad kandidatai į šias pareigas turi būti įgiję bakalauro arba magistro laipsnį kompiuterinių mokslų srityje ir išmanyti vienkristalių sistemų schemas.

8. Vadovas III

Atlyginimas – 200 033 JAV doleriai (170 983 eurai)

Vadovas – ganėtinai abstraktus pavadinimas. „Apple“ III lygio vadovai paprasta atsako už vieningą, darnų ir progresuojantį visų komandų darbą.

7. Vadovaujantysis programinės įrangos inžinierius II

Atlyginimas – 201 512 JAV dolerių (172 247 eurai)

Programinės įrangos inžinieriai yra bet kurios technologijų įmonės varomoji jėga, tad nekeista, kad didelę patirtį šioje srityje sukaupę darbuotojai patenka į aukščiausius atlyginimus gaunančiųjų grupę.

6. Vadovaujantysis vyr. inžinierius

Atlyginimas – 204 100 JAV dolerių (174 459 eurai)

Norint gauti šias aukščiausios pakopos pareigas, reikia turėti maždaug 10 metų darbo patirtį.

5. Kūrybinės grupės direktorius

Atlyginimas – 210 000 JAV dolerių (179 502 eurai)

Tokioje įmonėje kaip „Apple“, kurioje ypač didelis dėmesys skiriamas dizainui ir apipavidalinimui, kūrybinės grupės direktoriui tenka didžiulė atsakomybė. Jis nemenka dalimi prisideda prie gaminių konkurencingumo užtikrinimo. „Apple“ kūrybinės grupės direktorius vadovauja komunikacijų skyriui, priimančiam su reklama ir rinkodara susijusius sprendimus.

4. Vyr. teisininkas

Atlyginimas – 213 579 JAV doleriai (182 561 euras)

Šios pareigos paprastai patikimos ne mažiau kaip aštuonerių metų darbo patirtį turinčiam specialistui. Stambioje technologijų įmonėje be teisininko neapsieinama tiek sudarant nekilnojamojo turto sandorius, tiek sprendžiant etikos ar su prekės ženklus susijusius pažeidimus.

3. Programų sistemų inžinerijos dalinio direktorius

Atlyginimas – 230 551 JAV doleris (197 068 eurai)

Kuo daugiau atsakomybė turi prisiimti inžinierius, tuo didesnis atlyginimas jam mokamas.

2. Direktorius

Atlyginimas – 254 000 JAV dolerių (217 112 eurų)

Direktorius bendrovėje „Apple“ aukščiausiu lygiu vadovauja įvairiems įmonėje vykstantiems procesams.

1. Vyr. direktorius

Atlyginimas – 309 113 JAV dolerių (264 221 euras)

Vyr. direktorius – tai aukščiausio lygio pareigos. Jas einantis asmuo turi turėti ypač daug vadovaujamojo darbo patirties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)