Šis persikėlimas „apima daugumos regionų vartotojų duomenų kaupimą ir apdorojimą, taip pat programų kūrimą, įskaitant atnaujinamas grėsmių aptikimo priemones“, nurodė kompanija, kurios programų yra įdiegta apie 400 mln. kompiuterių visame pasaulyje.

„Kad užtikrintų visišką skaidrumą ir sąžiningumą, „Kaspersky Lab“ pasirūpins, kad šią veiklą prižiūrėtų nepriklausoma trečioji šalis, taip pat įsikūrusi Šveicarijoje“, – pridūrė bendrovė.

Praeitais metais JAV Krašto saugumo departamentas (DHS) ir aukšto rango teisėsaugos pareigūnai išsakė susirūpinimą dėl „Kaspersky“ produktų saugumo. Keliomis savaitėmis vėliau JAV federalinė vyriausybė pašalino „Kaspersky“ iš patvirtintų tiekėjų sąrašo.

„Departamentas nerimauja dėl ryšių tarp „Kaspersky Lab“ atstovų ir Rusijos žvalgybos bei kitomis vyriausybinėmis agentūromis“, – rugsėjį pareiškė tuomet krašto saugumo sekretoriaus pareigas ėjusi Elaine Duke.

Ji taip pat išreiškė nuogąstavimą, kad pagal įstatymą Rusijos žvalgybos agentūros gali paprašyti ar pareikalauti „Kaspersky Lab“ pagalbos, įskaitant ir perimant ryšių duomenis Rusijos tinkluose.

„Rizika, jog Rusijos vyriausybė, veikdama atskirai ar bendradarbiaudama su „Kaspersky Lab“, gali pasinaudoti prieiga, kurią suteikia „Kaspersky Lab“ produktai, ir sukelti pavojų federalinėms sistemoms ir informacijos sistemos, kelia tiesioginę grėsmę JAV nacionaliniam saugumui“, – sakė E. Duke.

JAV vyriausybės darbuotojams buvo nurodyta liautis naudojus „Kaspersky“ antivirusines programas.

„Kaspersky“ neigė, kad jos programos suteikia „užpakalinį įėjimą“ Rusijos žvalgybos tarnyboms šnipinėti kompiuterius. Bendrovė pabrėžė, kad imsis priemonių, turinčių užtikrinti vartotojus jos produktų saugumu.

Iki šių metų pabaigos antivirusinių programų kūrimą planuojama perkelti į Ciurichą, o ateinančiais metais ten bus pastatytas duomenų centras, saugosiantis daugumos ne Rusijoje esančių „Kaspersky“ vartotojų informaciją.

Tačiau Rusijos rinkai skirti produktai tebebus vystomi šioje šalyje; joje bus laikomi ir Rusijos vartotojų duomenys, naujienų agentūrai AFP sakė vienas iš „Kaspersky“ vadovų.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)