Nepaisant to, kad šiuolaikinių ekranų kokybė yra gera, nuolatinis spoksojimas į telefoną ar kompiuterį vargina akis. Manoma, kad pagrindinį neigiamą poveikį akims turi trumpųjų bangų diapazono matomas spinduliavimas, kuris atspindi violetinę ir mėlyną šviesą.

Specialūs filtrai, neutralizuojantys arba sumažinantys šį poveikį, jau yra įdiegti daugelyje „Android“ įrenginių. Paprastai jie yra aktyvuojami ekrano nustatymuose. Tačiau daug daugiau galimybių teikia trečiųjų šalių programėlės. Štai keletas iš jų.

1. Naktinis ekranas

Paprasčiausias slankiklis, reguliuojantis ekrano ryškumą ir mėlynos šviesos filtro intensyvumą. Nustatymuose galite susieti programą su sistemos ryškumu ir nustatyti draudimą išjungti ekraną, kol programa veikia.

Kūrėjas: Arrows app

Kaina: nemokama

2. Saulėlydis

Tai viena iš lankstesnių programėlių, leidžiančių sukonfigūruoti ne tik mėlyną filtrą, bet ir ekrano apšvietimą bei spalvų temperatūrą. Norėdami įjungti apsaugos režimą, galite tai padaryti atsižvelgdami į saulėtekio ir saulėlydžio laiką.

Kūrėjas: Urbandroid komanda

Kaina: nemokama

3. Mėlynos šviesos filtras

Ši programa leidžia reguliuoti mėlynosios šviesos intensyvumą atsižvelgiant į aplinkinius apšvietimo šaltinius arba apšvietimo nebuvimą. Sistemos užraktui yra naudojama automatinio laikmačio funkcija ir patogus įjungimo skydelis.

Kūrėjas: Leap Fitness Group

Kaina: nemokama

4. Naktinis režimas: mėlynas šviesos filtras, apsaugantis nuo migrenos

Pagrindinis šios programos bruožas yra patogus perjungimas tarp skirtingo intensyvumo filtrų. Yra keturi nemokami filtrai. Kiekvienas iš jų gali būti sureguliuotas ar savarankiškai pakeistas sukuriant jį nuo nulio.

Kūrėjas: Ascendik

Kaina: nemokama

5. Pratimai akims

Tai paprastas priminimas apie būtinybę atlikti pratimus, skirtus akims. Programoje rasite 6 veiksmingus ir paprastus pratimus, kuriuos galima atlikti pertraukėlių tarp darbo metu ar prieš miegą.

Kūrėjas: ShvagerFM

Kaina: nemokama

6. Vision + (Regėjimas +)

Ši programa apima visą kompleksą pratimų, kurie suskirstyti į 10 kategorijų. Kai kurie iš jų yra skirti akių atpalaidavimui, kiti padės atsikratyti akių sausumo, o kiti padės gydyti tam tikras ligas. Patikrinti jų veiksmingumą galite atlikdami akių testus.

Kūrėjas: healthcare4mobile

Kaina: nemokama

7. Regėjimo patikrinimas

Tai dar vienas pasiūlymas, padėsiantis nustatyti akių problemas. Programėlė leis jums atlikti pagrindinius testus ir nustatyti galimas ligas. Visaverčio oftalmologo, ši programa, kaip ir bet kuri kita, negalės pakeisti, bet patvirtinti, kad regėjimas suprastėjo, ji galės.

Kūrėjas: healthcare4mobile

Kaina: nemokama

Tie, kurie nori išsaugoti ar pagerinti savo regėjimą, turėtų suprasti, kad tam tikrų filtrų ir akių mankštos gali nepakakti. Dažnai sudėtingesniais atvejais reikalingas specialistų sprendimas, prireikus jie gali paskirti tinkamą gydymą ir pateikti daug naudingesnių patarimų.