Dabar vartotojai galės prisijungti prie sistemos bei pasirašinėti bankines operacijas savo mobiliuoju telefonu - tam nereikės specialaus telefono, tačiau bus naudojama speciali SIM kortelė. Saugumu sprendimas prilygsta banko kortelėms su mikroprocesoriniu lustu.

Iki šiol Ūkio banko elektroninės bankininkystės sistemos “Eta bankas” vartotojai prisijungimą prie sistemos ir operacijų patvirtindavo naudodami įprastinius slaptažodžius, slaptažodžių PIN korteles ir TAN kodus. Dabar banko vartotojams pasiūlyta paprastesnė alternatyva – jungiantis prie sistemos ar patvirtinant operacijas, užteks įvesti pasirašymo kodą mobiliajame telefone.

Ūkio banko Produktų plėtros departamento direktorius Edvinas Navickas pabrėžė, kad ši technologinė naujovė „Eta banko“ vartotojams suteikia daugiau laisvės ir komforto. “Eta banko“ vartotojai galės naudotis mūsų banko paslaugomis internetu bet kur ir bet kada, nes mobilųjį telefoną dažniausiai turime šalia“.

Pirmojo el. parašo internetinės bankininkystės sistemoje projekto techninę dalį įgyvendino UAB „Etronika“, kurianti saugias, lanksčias ir efektyvias sistemas šiandieniniam elektroniniam verslui bei bankams Lietuvoje ir už jos ribų.

Ekspertai prognozuoja, kad nesiliaujančios kompiuterinių įsibrovėlių atakos, nukreiptos prieš bankus ir jų vartotojus, ilgainiui privers visų bankų internetinės bankininkystės sistemas taikyti tik saugias elektroninio parašo technologijas. Mobilusis elektroninis parašas yra laikomas vienu iš patogiausių vartotojams ir jau yra pradedamas taikyti kai kuriose Europos šalyse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją