Šis nepelno siekiantis renginys šiemet grįžta į Vilnių, parodų ir kongresų centrą Litexpo, kur tikimasi sulaukti per 15 000 dalyvių, rašoma pranešime spaudai.

„Tai ne šiaip technologijų ir verslumo renginys. #SWITCH! yra skaitmenine ateitimi tikinčių ir technologijomis gyvenančių susibūrimas. Mums svarbu pamatyti patiems ir parodyti pasauliui, ką galime geriausio. Technologijų srityje turime didžiulį proveržį, daug besidominčių, krūvą sėkmingų startuolių. Šiais metais į #SWITCH! atvyks blockchain profesionalų iš Azijos, Amerikos, Australijos. Turėsime visas galimybes ne tik prisistatyti aukščiausiu lygiu, bet ir sugerti patirtį, žinias ir energiją“, – apie ketvirtus metus iš eilės organizuojamą renginį pasakojo Europos Parlamento (EP) narys ir renginio iniciatorius Antanas Guoga.

Profesionalams – išskirtinis dėmesys ir svarbių kontaktų tinklas

Profesionalų programos ašimi šiemet taps skaitmeninės rinkos analizė ir blockchain technologija. Blockchain technologijos įtaka pramonės efektyvumui ir skaidrumui; jos nauda paslaugų ir prekių sektoriuje; dirbtinio intelekto progreso sparta ir kryptis. Tokiomis temomis diskutuos, praktiniais pavyzdžiais dalinsis ir naujausias tendencijas prognozuos aukščiausio lygio specialistai – technologijas kuriančios ir taikančios įmonės, sėkmingiausi startuoliai, skaitmeninės ateities vizionieriai.

Apie reguliacinę aplinką – kriptovaliutų, ICO, mokesčių skaitmeninėms kompanijoms, skaitmeninės rinkos galimybes finansinių paslaugų tiekėjams kalbės EP ir Europos Komisijos, Europos centrinių bankų, Lietuvos ir kitų šalių vyriausybių, pasaulio įmonių IBM, Google, Skycop, TransferWise ir kitų atstovai.

„#SWITCH! – didžiausias kontaktų renginys regione. Nėra geresnės galimybės surasti ir užmegzti kontaktą su tiksliniais profesionalais, technologijų verslo investuotojais ar galimais partneriais. Čia tikrai bet kurios srities verslo ar viešojo sektoriaus atstovas gaus šimtus idėjų, kaip išnaudoti skaitmeninę revoliuciją savo veiklai, savo regionui“, – neabejoja A. Guoga.

Technologijų šventė jaunimui

Tradiciškai #SWITCH! jaunimo programa, technologijų ir mokslo mugė bus kupinos įkvepiančių sėkmės istorijų, motyvacijos savo ateitį sieti su skaitmeniniu pasauliu, technologinių naujovių patirčių. #SWITCH! technologijų mugėje dalyviai ir vėl galės praktiškai išbandyti technologijas bei inovacijas: dronų čempionatas, įvairūs simuliatoriai, 3D spausdintuvai, robotų kovos. Į #SWITCH! jaunimo programą nemokamai galės pakliūti visi norintys. Mokyklos dėl nemokamo atvykimo kviečiamos registruotis iki gegužės 31 d.

„Jeigu turi žinių ir pasitikėjimo, kuri ateitį ne tik sau – visa valstybė juda į priekį. Žinau, kad mūsų jaunimas tikrai sugeba, veikia, kuria. Laikas stiprinti savo žinias technologijų srityje visos Lietuvos jauniems žmonėms. Dalyvauti #SWITCH! aktyviam, technologijomis gyvenančiam jaunimui darosi taip pat svarbu, kaip kokiam hipsteriui dalyvauti Galapagų feste! “, – sako renginio iniciatorius A. Guoga.

#SWITCH! Mokslo mugėje universitetų, kolegijų, profesinių mokyklų ir neformalaus ugdymo atstovai iš visos Lietuvos pristatys su technologijomis ar verslumu susijusias studijų programas. Ši mugė padės visiems moksleiviams, studentams ir ypač merginoms atkreipti dėmesį į darbo rinkoje itin paklausias technologijų specialybes.

Apie dalyvavimą mokslo mugėje jau pranešė Kauno technologijų universitetas, Kauno informacinių technologijų mokykla, Vilniaus, Kauno, Šiaulių kolegijos, A. Stulginskio universitetas, kitos formalios ir neformalios švietimo įstaigos.

Švietimo programa – ne tik mokytojams

Verslo įmonių vadovai, mokytojai, švietimo bendruomenės kviečiami dalyvauti specialiai jiems rengiamoje dalyje #SWITCH! Švietimas. Pagrindine šios renginio dalies tema bus valstybės ir verslo investicijos ugdant perspektyvius darbuotojus skaitmeniniame amžiuje. Bus pristatomos įdomiausios technologinio švietimo idėjos ir jų integracija švietimo sistemoje.

„Pranešimai apie vykstančią robotizaciją tampa tokie dažni, kad pradedame jų nebepastebėti. Turime imtis esminių žingsnių – sutelkti dėmesį į technologinių įgūdžių ugdymą. Rankdarbių pamokas keičiame programavimo pamokomis. Idėja paprasta, bet Lietuvoje realybe kol kas ne tampa, nors labai reikėtų ir kuo greičiau“, – apie pokyčius švietimo programoje pasakojo daugiausiai skaitmeninės rinkos srityje dirbantis europarlamentaras.

Kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiemet programuotojus, dizainerius, produktų ir verslo vystytojus bei e.verslo entuziastus į komandas burtis ir kurti naujus skaitmeninius verslus kvies #SWITCH! hakatonas. Tai bus vienintelė renginio dalis, kuri prasidės dar rugsėjo 19 d. Hakatono komandų sukurti projektai bus pristatomi ir vertinami rugsėjo 20 d.

Į 2015-2017 m. vykusius #SWITCH! renginius atvyko aukšto lygio pranešėjai – Europos Komisijos viceprezidentas Andrus Ansip, Eurokomisaras Vytenis Andriukaitis, europarlamentarė Eva Kaili, Didžiosios Britanijos, Nyderlandų, Švedijos, kitų šalių Vyriausybių atstovai, Centrinių bankų atstovai. Taip pat globalių pasaulio kompanijų Facebook, Nasdaq, Google, Amazon, King, NEM, Mastercard, Dash, Allegro, Uber ir daugelio kitų atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)