1. Renkantis turėtų imponuoti talpa. Nuo šio aspekto priklausys atsarginio maitinimo šaltinio galimybės. Talpa yra išreiškiama mAh skaičiumi – kuo jis didesnis, tuo daugiau kartų šis prietaisas be papildomo įkrovimo galės pakrauti Jūsų turimus įrenginius. Tad rinkdamiesi turėtumėte atkreipti dėmesį į tai, koks yra Jūsų turimų įrenginių baterijos dydis – tuomet galėsite žinoti, kokia maždaug turėtų būti maitinimo šaltinio talpa. Visgi, tai vienas iš tų atvejų, kai daugiau reiškia geriau, todėl tikrai nesuklysite pasirinkę talpesnį „Power Bank“.

2. Ne visi atsarginiai maitinimo šaltiniai gali pakrauti nešiojamus kompiuterius. Logiška, kad mažesnės talpos nešiojami krovikliai negalės įkrauti net pusės kompiuterio baterijos, tačiau jei ir galėtų, šiuo atveju svarbi yra ne tik talpa, bet ir atitinkamos jungtys. Tad jeigu iš anksto žinote, kad „Power Bank“ norėsite naudoti nešiojamam kompiuteriui, reikėtų rinktis talpesnį ir jam tinkamas išvestis turintį modelį – prekyboje šiuo metu galima atrasti ne vieną tokį variantą.

3. Daugiau jungčių – daugiau galimybių. Šių prietaisų funkcionalumas priklauso ne tik nuo prieš tai minėtų savybių, bet ir nuo jungčių skaičiaus. Kai kurie atsarginiai maitinimo šaltiniai („Power Banks“) tuo pačiu metu gali krauti net kelis skirtingus įrenginius, pavyzdžiui, mobilųjį telefoną ir planšetę, tad su tokiu prietaisu patogiai galėsite jaustis bet kokioje išvykoje. Žinoma, tokiais atvejais bus išeikvojama ir atitinkamai daugiau paties prietaiso energijos, todėl vertėtų rinktis galingesnius maitinimo šaltinius.

4. Dydis – ne mažiau svarbus pasirinkimo kriterijus. Dažniausiai tarp nešiojamų įkroviklių privalumų visuomet yra minimas kompaktiškas dydis ir lengvas svoris, tačiau jei atidžiau apžiūrėsite jų asortimentą, pastebėsite, kad skirtingų modelių dydis gali ženkliai skirtis. Tad jeigu ieškote itin nedidelio, į kišenę telpančio įrenginio, nepamirškite skirtingų modelių palyginti tarpusavyje. Atkreipkite dėmesį ir į jų dizainą – Pigu.lt el. parduotuvėje esantys atsarginiai maitinimo šaltiniai išsiskiria spalvų ir formų įvairove, todėl pageidaujantys lengvai galės surasti itin žaismingai ar unikaliai atrodantį atsarginį maitinimo šaltinį „Power Banks“ internetu.

5. Kaina prieš kokybę. Galima pastebėti, kad šių nešiojamų kroviklių kainos taip pat ženkliai skiriasi. Visgi, pigesni prietaisai nebūtinai yra prastesnės kokybės, kadangi kaina dažniausiai priklauso nuo įvairių papildomų funkcijų. Kai kurie modeliai turi papildomą trumpo sujungimo apsaugą, prieš tai minėtą didesnį jungčių skaičių, šviečiantį LED ekranėlį ar kitas panašias galimybes, už kurias tenka sumokėti papildomai. Todėl rinkdamiesi turėtumėte apsvarstyti, kurios iš jų Jums yra reikalingos.

Žinodami visus šiuos pagrindinius faktus, atsarginį maitinimo šaltinį išsirinksite be didelių pastangų. Svarbiausia, kad jis tiktų Jūsų turimiems įrenginiams ir būtų pakankamai talpus, o visa kita priklausys tik nuo Jūsų asmeninių poreikių ir galimybių.