Šiuo klausimu jis ketina išsamiau domėtis ketvirtadienį Rygoje įvyksiančių trišalių konsultacijų tarp Lietuvos, Latvijos ir Estijos metu, prieš išvykdamas į Latvijos sostinę sakė URM sekretorius. Jo nuomone, informacinių technologijų diegimo srityje Estija labiausiai pažengusi iš trijų Baltijos valstybių. Informacinių technologijų tobulinimą užsienio reikalų žinybose N.Germanas laiko prioritetiniu, kadangi tai gerina darbą bei sumažina išlaidas.

Konsultacijų metu Lietuvos, Latvijos bei Estijos pareigūnai taip pat supažindins su savo šalies užsienio reikalų ministerijų administravimu, pasikeis nuomonėmis finansavimo, ambasadų pastatų, strateginiais diplomatinės tarnybos plėtojimo klausimais. Dalintis patirtimi su panašias problemas išgyvenančiomis šalimis - itin naudinga, teigia ministerijos sekretorius. Preliminariomis N.Germano žiniomis, Estijos bei Latvijos, taip pat kaip ir Lietuvos užsienio reikalų žinybos, patiria finansavimo stygių.

Buvęs Lietuvos ambasadorius Suomijoje ir praėjusių metų pabaigoje URM sekretoriaus pareigas pradėjęs eiti N.Germanas tikisi, kad pasitarimai su Latvijos bei Estijos kolegomis vyks reguliariai ir atneš naudos.