„Žinome, jog kai kurie iš jūsų jaučiasi taip, tarsi „Apple“ jus nuvylė, – rašoma pranešime, paskelbtame įmonės svetainėje. – Atsiprašome už tai.“

Įmonė pažadėjo sumažinti baterijos keitimo paslaugos kainą ir į atnaujintą „iPhone“ operacinės sistemos versiją, kuri pasirodys 2018 metų pradžioje, įtraukti baterijos būklės sekimo funkciją.

Šį mėnesį įvairius prietaisus testuojančios bendrovės „Geekbench“ įkūrėjas Johnas Poole pranešė, jog, senstant baterijai, „iPhone 6s“ ir „iPhone 7“ modeliai ima veikti lėčiau.

„Apple“ pripažino, kad „iPhone“ telefonų ličio jonų baterijos laikui bėgant silpsta ir esant kai kurioms sąlygoms, pavyzdžiui, naudojantis telefonu šaltyje ar senkant baterijai, nebesusidoroja su apkrova. Dėl to įrenginys gali atsijungti, nes tai numatyta siekiant apsaugoti „jo elektroninius komponentus“.

Tam, kad užkirstų kelią tokiems „iPhone 6“, „iPhone 6s“ ir „iPhone SE“ atsijungimams, kurie sukėlė daugybę nusiskundimų, „Apple“ pakoregavo savo operacinę sistemą iOS, kad sulėtintų tam tikrų daugiausiai skaičiavimo išteklių reikalaujančių užduočių atlikimą. Viena iš tokių užduočių, pavyzdžiui, yra „Snapchat“ filtro sukūrimas.

„Apple“ veiksmai sukėlė gausybę klausimų, be kita ko, dėl įmonės produktų kokybės ir dėl sumetimų, kuriais ji vadovavosi, kai priėmė sprendimą sulėtinti savo telefonų veikimą, rašo JAV verslo dienraštis „Wall Street Journal“.

Įmonei jau buvo pareikštas keletas ieškinių.

„Visada norėjome, kad mūsų klientai savo telefonais „iPhone“ galėtų naudotis kuo ilgiau. Didžiuojamės, kad „Apple“ produktai garsėja savo patvarumu ir tuo, kad savo vertę išlaiko ilgiau negu konkurentų įtaisai“, – pareiškė įmonė.

„Apple“ pranešė, kad „iPhone 6“ ir vėlesnių modelių baterijos keitimo paslaugos kaina bus sumažinta nuo 79 iki 29 JAV dolerių. Atpigus šiai paslaugai, vartotojai turbūt galės ilgiau naudotis vienu įtaisu. Ši nuolaida galios nuo 2018 metų sausio pabaigos iki gruodžio pabaigos.

Pastaruoju metu „Apple“ klientai ėmė ilgiau naudotis įsigyjamais „iPhone“ telefonais. „Guggenheim Partners“ duomenimis, turimą „iPhone“ naujesniu modeliu jie keičia kartą į trejus metus, o ne kartą į dvejus metus, kaip buvo anksčiau.

Dėl to „Apple“ įtaisų pardavimų augimas sulėtėjo. Pavyzdžiui, 2017 finansiniais metais įmonė pardavė 216 mln. „iPhone“ telefonų, tuo tarpu 2015 finansiniais metais jų buvo parduota 231 mln. vienetų.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)