Tai vienas didesnių sandorių, kai Lietuvos bendrovė parduoda nuosavybės teises. Lietuvių informacinių technologijų (IT) specialistų darbas dažniausiai būna sutelktas į paslaugas užsienio kompanijoms, ketvirtadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Programinė įranga, kurios nuosavybės teises pardavė "Alna Software", yra siaurai pritaikoma, skirta "Bentley Systems" siūlomai dokumentų valdymo sistemai. Tai nenauji gaminiai, "Bentley Systems" jau kurį laiką juos parduodavo savo kanalais.

"Mes siūlydavome savo idėjas "Bentley Systems", investuodavome savo pinigus, o jie platindavo mūsų produktus savo kanalais. Pagal sutartį buvo numatyta galimybė, jog "Bentley Systems" įsigys nuosavybės teises, jei jie patikės, kad mūsų gaminiai geri ir klientai juos pirks", - sakė "Alna Software" direktorius Artūras Gruodis.

Dabartinis sandoris apima tik jau sukurtus gaminius. "Alna Software" ir toliau galės siūlyti savo produktų ir pardavinėti juos per "Bentley Systems".

Šiemet bendradarbiavimas su "Bentley Systems" Lietuvos bendrovei duos apie 4 mln. litų pajamų, įskaičius ir šį sandorį. "Alna Software" sukurtus produktus "Bentley Systems" programinei įrangai naudoja keli šimtai šios užsienio kompanijos klientų.

"Bentley Systems" yra vidutinio dydžio kompanija, tiekianti programinę įrangą daugiausia inžinerinėms kompanijoms. Pernai jos pajamos siekė 300 mln. dolerių (apie 900 mln. litų). "Alna" ir "Bentley Systems" bendradarbiauja jau nuo 1997 metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją