Pranešime taip pat teigiama, kad atviro kodo interneto naršyklė "Firefox" pagal pavojingų silpnų vietų skaičių sparčiai vejasi "Microsoft Internet Explorer". Pasak "Symantec", "Firefox" turi 28 saugumo klaidas, palyginti su 32 "Internet Explorer" klaidomis.

Bendrovė praneša, kad virusus vis dažniau platina ne piktavaliai vandalai, kaip buvo praeityje, bet nusikaltėliai, siekiantys iš apkrėstų kompiuterių gauti asmeninės informacijos, kuri gali būti panaudota finansinėms aferoms.

"Tradiciškai atakas motyvuodavo smalsumas ir noras pademonstruoti techninį virtuoziškumą, o daugelį dabartinių grėsmių motyvuoja pelnas, - sakoma pranešime. - Jie dažnai bando atlikti kriminalinius veiksmus - vagystes, prievartavimą ar sukčiavimą".

Kompanija užregistravo beveik 11 tūkst. naujų virusų ir kirminų, kurie internete pasirodė per pirmąjį šių metų pusmetį - tai 142 proc. prieaugis, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai ir 48 proc. daugiau nei per antrąjį 2004 metų pusmetį.

"Symantec" pranešė užblokavusi 1,04 mlrd. atakų per pirmus šešis šių metų mėnesius, pernai antrąjį pusmetį šis skaičius siekė 546 mln. atakų.

"Šis milžiniškas virusų skaičiaus augimas yra svarbus, nes kiekvienas virusas yra nauja, skirtinga grėsmė, nuo kurios administratoriai turi apsaugoti savo sistemas ir kuriai antivirusinių programų platintojai privalo sukurti naują priešnuodį", - aiškinama pranešime.

Ataskaitoje teigiama, kad vidutiniškai saugumo "skylėms" užtaisyti po to, kai jos būna aptiktos, prireikia 45 dienų. Tuo tarpu nusikaltėliams reikia tik šešių dienų sukurti kodą, kuris nauja klaida pasinaudotų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją