Nuo šiandien, birželio 15 d., 4 modelių „Xiaomi“ išmaniuosius telefonus galima įsigyti visuose „Telia“ prekybos salonuose Lietuvoje.

Lietuva tapo antrąja Europos Sąjungos valstybe, kurioje „Xiaomi“ išmanieji telefonai ir kiti gaminiai yra platinami oficialiai per operatorių. Pirmoji yra Lenkija. Ne per operatorių, bet per kitus oficialius partnerius šie telefonai yra platinami Graikijoje ir Slovakijoje.

„Vartotojai gali įsigyti „Xiaomi“ telefonus su regionui, šiuo atveju Europai, pritaikyta programine įranga ir naudotojo sąsaja lietuvių kalba. Be to, yra užtikrinamas garantinis aptarnavimas, kurį vykdo autorizuoti servisai“, – pranešime cituojamas „ABC Data Lietuva“ direktorius Tomas Janušauskas.

Pasak jo, oficialiu pardavėju pasirinkta „Telia“ atsižvelgiant į bendrovės valdomą prekybos salonų tinklą, augančią klientų bazę, kas leis „Xiaomi“ išmaniuosius telefonus pristatyti Lietuvoje.

„Telia“ privačių klientų vadovo Norberto Žiobos teigimu, Lietuvoje jau kurį laiką nebuvo pristatyta naujų išmaniųjų telefonų prekės ženklų, nors rinkos prisotinimas dar nėra maksimaliai išnaudotas.

Kiekvienas „Telia“ salonuose parduotas „Xiaomi“ išmanusis telefonas bus paženklintas specialiu serijiniu numeriu. Tai padės atskirti oficialaus platintojo parduodamus įrenginius nuo tų, kurie įsigyjami pas neoficialius tiekėjus.

Skelbiama, kad perkantieji per neoficialius tiekėjus rizikuoja gauti telefonus su ES rinkai nepritaikyta programine įranga, susidurti su kitais naudojimo trikdžiais.

„Džiaugiamės, kad mūsų gaminiai turi oficialų platintoją dar vienoje rinkoje – Lietuvoje. Jūsų šalis mums svarbi dėl keleto priežasčių. Visų pirma, lietuviai yra imlūs naujiems produktams, jie noriai išbando naujoves. Antra, regionas pasižymi stabiliu augimu – tikimės, kad IT ir plataus vartojimo elektronikos prekių, taip pat išmaniųjų telefonų bei kitų išmanių įrenginių, sektorius čia augs itin sparčiai“, – cituotas gamintojo „Xiaomi“ tarptautinių pardavimų direktorius Liu Yi.

„Telia“ prekybos salonuose, iš pradžių klientams bus siūlomi keturi „Xiaomi“ telefonų modeliai – tai „Redmi 4A“, „Redmi Note 4“, „Redmi 4X“ ir „Mi Note 2“.

Pirmųjų trijų kainos be mobiliojo ryšio paslaugų plano yra nuo 159 iki 259 eurų, o „Mi Note 2” – 799 eurų. Telefonus įsigyjant su paslaugų planu jų kainos prasideda nuo 134 eurų.

Ateityje Lietuvoje ketinama pasiūlyti ir daugiau išmanių „Xiaomi“ įrenginių bei aksesuarų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)